Ook de webmasters van KCC/SO natural wensen u een gezond en gelukkig 2016 met hopelijk ook veel mooie sportieve hoogtepunten. De social media volgers hadden het al gezien, maar onze "master of social media" Jelle Postma heeft op Facebook een jaaroverzicht 2015 gepubliceerd. Een prachtig stukje werk dat we ook graag op onze website delen! 

KCC/SO natural Jaaroverzicht 2015 (door Jelle Postma)

2015 was weer een zinderend jaar. Sportief werden er weer mooie resultaten geboekt (afgewisseld met iets minder mooie), aKCCie organiseerde weer leuke activiteiten en de feestjes van Huisstel waren ook weer een succes. Nu de laatste dag van het jaar is aangebroken, lijkt het ons een mooi moment om terug te blikken.

ZAALPERIODE 2014-2015: VLAMMEN!

KCC begon het jaar 2015 ijzersterk door op zaterdag 10 januari in eigen sporthal met 31-25 van concurrent GKV/Enomics te winnen. KCC, dat al een aardig grote marge had, liep hierdoor uit in de stand en langzamerhand begon het woord ‘kruisfinale’ weer te klinken. Zeker, toen KCC de week erna in Den Haag met 24-31 wist te winnen van Die Haghe, en concurrent Oranje Wit punten verspeelde tegen Sporting Delta.

Alles leek dus prima te gaan, maar de week erna blameerde KCC zich in Veenendaal door met 18-10 te verliezen van SKF, dat zich overigens op de laatste speeldag tóch wist te handhaven. De weken erna herpakte KCC zich uitstekend door van DeetosSnel en Oranje Wit te winnen. Door de 23-24 overwinning tegen Oranje Wit – Sven Wierenga scoorde in de laatste minuut de winnende treffer – waren de kruisfinales al zeker.

Een klein dipje

KCC was het jaar – op SKF-uit na – uitstekend begonnen. Toch begon het op een of andere manier te haperen bij de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus. KCC bekerde in de Zuid Holland Korfbal Cup met moeite verder ten koste van PKC/SWKGroep. Het moest ontzettend diep komen: pas 3 seconden voor het einde van de verlenging was het Nik van der Steen die de verlossende 20-19 binnenschoot, waardoor een Golden Goal overbodig was.

Hierna speelde KCC in eigen huis gelijk tegen het Eindhovense DSC (24-24). Dit betekende het kampioenschap in de Hoofdklasse B, want nummer 2 GKV/Enomics verloor van Sporting Delta en hierdoor was KCC niet meer in te halen. Toch verliep de wedstrijd tegen DSC allesbehalve vloeiend, wat toch enigszins zorgelijk was, met de kruisfinales vlak voor de deur.

Want de Rijnmond Cup winnaar van 2014 moest de week erop het hoofd buigen voor HKV/Ons Eibernest. De finale van de Zuid Holland Cup was zeer fysiek en KCC kwam moeilijk in de wedstrijd. Erg zuiver was de ploeg uit Capelle niet. De door KCC gemiste strafworp, in de laatste seconden, was eigenlijk typerend aan de wedstrijd. HKV/Ons Eibernest werd zo de eerste winnaar van de Zuid Holland Korfbal Cup.

De laatste competitiewedstrijd speelde KCC in de Sporting Deltahal, toevallig de plaats waar de Zuid Holland Korfbal Cup werd gespeeld. Ook de wedstrijd tegen Sporting Delta beloofde niet veel goeds: er werd met 17-17 gelijk gespeeld tegen de degradant. Wel een lichtpuntje die dag: KCC 2 behaalde het kampioenschap in Groningen door gelijk te spelen en door een misstap van Nieuwerkerk 2. Het bleef nog lang onrustig in Groningen

Kruisfinales

Nederlands Kampioenschappen, Kruisfinales, wat blijven ze toch mooi. Niet alleen om de wedstrijd(en) zelf, maar ook om de sfeer, alles eromheen. Ook deze kruisfinale weer. Het zijn wedstrijden die lang in het geheugen blijven.

De tegenstander in de kruisfinale werd wederom AW.DTV uit Amsterdam, die in de laatste competitiewedstrijden 30 of meer doelpunten gescoord hadden. De laatste wedstrijd wonnen zij met liefst 37-30 van Groen Geel. Ongekende cijfers. Zouden de Amsterdammers ook zoveel scoren tegen KCC?

KCC reisde voor de eerste wedstrijd af naar Amsterdam. Een ware happening: de spelers werden door een haag van supporters naar de bus begeleid, fakkels brandden, de Negende Man in het zwart-wit. De supporters maakten de Gaasperdamhal onveilig met honderden pingpongballen en rollen toiletpapier. Helaas moest KCC de eerste wedstrijd buigen voor AWDTV en raakte het Steven Verhoeff kwijt door een gele kaart. De wedstrijd werd met 32-25 verloren.

In Capelle aan den IJssel moest er dus gewonnen worden om een derde wedstrijd uit het vuur te slepen. In de Sporthal was wederom een ge-wel-di-ge ambiance, met honderden aanwezigen, vele spandoeken en ballonnen. Er werd opgelopen, maar de muziek was nauwelijks te horen door het geschreeuw aan beide supporterskanten. Ballonnen vielen naar beneden en de vrijwilligers waren lange tijd zoet met de confettislingers. KCC was er klaar voor.

AWDTV nam het voortouw en liep al snel uit naar 0-3. Pas bij 10-10 wist KCC weer gelijk te komen en daarna was het stuivertje wisselen. AWDTV liep echter weer uit naar 16-18 en na de 18-18 gelijkmaker, scoorde AWDTV 18-19 met 5 minuten te spelen. Demi van Oosten werd erin gebracht en scoorde meteen de gelijkmaker, waarna Nik van der Steen de eindstand op 20-19 bracht, en zich na de wedstrijd een lange rij vormde voor de kaartjes van de derde wedstrijd.

Op woensdag 17 maart was Sporthal Schenkel wederom afgeladen. Onder luid gejuich nam KCC een ruime voorsprong, maar AWDTV nam de leiding vanaf 11-12 over. Weer boog KCC een 18-19 achterstand om tot een 20-19 voorsprong, maar die kon niet behouden worden: AWDTV scoorde 20-20. Er moest verlengd worden. In die 5 minuten durende verlenging werd slechts 5 keer gescoord. Zuiver was het aan beide kanten niet, spannend wel. KCC nam tweemaal op voorsprong, AWDTV kwam tweemaal terug. Het was Ilona van den Berg, die de hele wedstrijd lang ij-zer-sterk verdedigd werd door Sanne Broeksma, die toch de 22-23 wist te maken. KCC kwam niet meer gelijk. De wedstrijd werd verloren.

Zuur, maar desondanks waren de kruisfinales weer genieten geblazen. KCC mocht zich gaan richten op het veld, want daar werd wel op het hoogste niveau gespeeld en het zou ontzettend knap zijn om zich te handhaven in de zware poule.

Zaalkampioenen

In de zaal werden succesvolle resultaten geboekt, ook door de andere senioren- en jeugdteams van KCC. Naast het tweede, werden het 8e en 9e, de G1, B2, B3, D2 en de E1 kampioen.

Ereklasse: Op naar handhaving

KCC 1 en 2 acteerden voor het eerst beiden op het hoogste niveau. Grootmachten waren te bewonderen op de kunstgrasmat van KCC. Zo ook PKC/SWK Groep. KCC leek te stunten tegen de landskampioen uit Papendrecht, maar helaas nam toch PKC de punten mee naar huis.

Dan volgde de wedstrijd tegen KVS/Maritiem, de directe concurrent waarvan gewonnen moest worden en het liefst met een verschil van 2 of meer. KCC nam al vlot een grote voorsprong en die hield het vrijwel de hele wedstrijd vast. Door de 16-20 overwinning werd de laatste plaats overgedragen aan KVS, maar KCC was, met drie wedstrijden te gaan, nog lang niet veilig.

De week na de overwinning werd er, zoals verwacht, met 18-12 van grootmacht TOP/Quoratio verloren. KCC kon zich veilig stellen, mits het van Dalto zou winnen en KVS van DVO zou verliezen. Dit leek lange tijd niet het geval, gezien KVS lange tijd de leiding nam tegen DVO en KCC achterstond tegen Dalto. Gelukkig voor de zwart witten verloor KVS. KCC zelf boog een achterstand om en er werd met 20-15 gewonnen van Dalto. KCC 1 veilig, KCC 2 nog in problemen door een matige voorjaarsreeks.

De laatste wedstrijden werden in Bennekom gespeeld tegen DVO. Beide teams verloren. Het 1e verloor de wedstrijd met 23-20 van DVO, maar dat maakte niets meer uit. KCC 2 verloor met 19-15 van DVO 2, maar gelukkig wisten de concurrenten niet te profiteren. Zo mocht KCC ook in het seizoen 2015/2016 uitkomen in de Ereklasse.

aKCCie en Huisstel

aKCCie heeft ook dit jaar niet stilgezeten en organiseerde weer veel activiteiten. Voor het eerst werd het FIFA-game toernooi gehouden, die door Dave Kalkman en Rick Stans gewonnen werd. Rianne Dekkers en Sylvia Vis wonnen het Elftoernooi 2015. De game avond was in trek bij de mannen, maar voor de meisjes werd een heuse meidenavond georganiseerd, waar cupcakes versierd werden en nagels gedaan werden. Natuurlijk kwam ook Sinterklaas dit jaar en mochten de C en B op Halloweentocht in het donkere Schollebos.

Ook de jaarlijkse slotdag was een groot succes. Waar vorig jaar de Senioren zand mochten happen, was het dit jaar de beurt aan de kinderen. Ook dit toernooi was succesvol. De allerkleinsten deden in die ochtend veel spelletjes, de A t/m Senioren deden Oerhollandse spelletjes, waarna de Slotbarbecue volgde.

Huisstel heeft weer veel feesten georganiseerd. Ook dit jaar was er een nostalgische 70’s & 80’s party. Ook werden er feesten georganiseerd als de Glow in the Dark Party, de Masquerade en het Schuurfeest (met een bierrace). Er werd zelfs een Trainingspakkenfeest georganiseerd na de wedstrijd KCC – Wageningen. Creatief is Huisstel zeker! We zijn al benieuwd naar de thema’s van 2016 ;).

Kampioenen Veld

KCC 5

KCC B2, B4, C2, D5, E1 E2 E3 E4

Ereklasse: Dé verrassing

“Jammer van de nederlaag tegen AWDTV”, zei de videocrew lachend na afloop van de veldcompetitie. Waarom? KCC had gewoon als koploper de veldcompetitie af kunnen sluiten, maar staat tweede. Iets wat vooraf niet werd verwacht.

KCC begon het tweede seizoen in de Ereklasse tegen AW.DTV. Tijd voor revanche, zou men zeggen. Helaas was er geen sprake van revanche, want er werd thuis terecht met 12-16 verloren van AWDTV. Een valse start dus, en de week erna wachtte LDODK-uit.

Er volgde een lange reis naar Gorredijk. De wedstrijd zelf begon absurd laat, maar dit gaf enkele supporters de gelegenheid om de reis af te kunnen leggen. LDODK, uitgegroeid tot middenmoter van de Korfbal League (en momenteel een van de verrassingen), het was maar even afwachten of KCC punten zou pakken tegen de ploeg. Winst 1 van de dag was in ieder geval al binnen, want KCC 2 won ruim van LDODK. Voor de hoofdmacht zag het er lang niet naar uit dat het zou gaan winnen van LDODK. KCC stond zelfs met 14-8 achter. Plots zat KCC in een héél erg goede fase en boog deze ruime achterstand om tot voorsprong, die niet meer werd weggegeven. 2 punten pakken in Gorredijk, meer dan 200 kilometer terug.

Dan Volgde DVO-uit. KCC 2 won ook in Bennekom en vervolgens was het afwachten wat het eerste zou doen. DVO/Accountor heeft met Momo Stavenuiter en Jos Roseboom twee sterkhouders kwijtgeraakt, maar is desondanks een niet te onderschatten ploeg. Ook hier begon KCC slecht aan de wedstrijd en ook hier boog KCC een ruime achterstand om tot een voorsprong. Het verschil met de wedstrijd tegen LDODK? DVO kwam nog terug. Fleur Hoek bracht de eindstand op 15-15. Weer een puntje erbij.

De wedstrijd tegen Blauw Wit thuis leek de eerste echte test. Blauw Wit had alleen nog van Fortuna/Delta Logistiek verloren. KCC 2 won nipt met 13-12. Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend gemaakt dat KCC voortaan door het leven ging als KCC/SO natural. KCC 1 had het een stuk moeilijker dan KCC 2en keek lange tijd tegen een ruime achterstand aan. Een 7-9 achterstand werd echter omgebogen tot 10-9 ruststand. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, al werd het wel heel spannend. Wéér 2 punten.

KCC/SO natural sloot de competitie af tegen Fortuna/Delta Logistiek, de ongeslagen koploper. Ook Fortuna werd verslagen: KCC nam al snel de voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. 19-22 de eindstand. Winnen van de koploper. Een heerlijke afsluiting.

KCC/SO natural heeft liefst 7 punten in de Ereklasse en staat op de tweede plaats, dat recht geeft op kruisfinales op het veld. Met goed gevoel ging KCC de zaal in

Zaal

De zaalcompetitie begon echter stroef voor KCC/SO natural. Er werd met 26-33 verloren van Wageningen, dat wel bovenaan staat in de Hoofdklasse B. Tijd voor herstel dus. Er moest gewonnen worden tegen SKF, en laat dat nou net de ploeg zijn waar nog een appeltje mee te schillen is,

Het begin van de wedstrijd leek een kopie van de wedstrijd in januari. SKF begon zeer fel, KCC was zoekende, en ditmaal geloofde El Brigato Giaoblu, de supportersvereniging van SKF. Zij probeerden de KCC’ers te intimideren met luid geschreeuw en zij riepen ‘schieten’ bij ieder balcontact van KCC. Waar KCC eerst nog gehaast speelde, hielpen de aanwijzingen van de fanatieke SKF-supporters en zo werd een 6-2 achterstand omgebogen tot 7-11 tussenstand en 11-13 ruststand. Daarna was KCC heer en meester en er werd eenvoudig met 21-30 gewonnen.

Ook de wedstrijd tegen Korfbal League-degradant OVVO werd gewonnen. Een wedstrijd die niet al te best was, maar ja. Ook die moeten gewonnen worden. Daarna werd ook Nic./Alfa-college verslagen. Buitenshuis leed KCC/SO natural in ieder geval nog geen verlies, want ook van HKV/Ons Eibernest werd gewonnen. Helaas was KCC/SO natural niet in vorm tegen SCO en wist de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus niet te profiteren van de misstap van Rohda.

KCC/SO natural staat derde in de hoofdklasse en kan en moet daar in 2016 verandering in brengen. Dan moet er gewonnen worden van concurrenten Rohda en Wageningen. Beiden uit. Kom kijken!

Talenten

Voor de talenten van KCC was het ook een succesvol jaar. Julian Middelkoop en Stephan Groeneweg werden vorig jaar geselecteerd voor Oranje U16 en U19. Middelkoop werd Wereldkampioen met U16. Ook Stephan Groeneweg werd wereldkampioen met U19.

Dit seizoen is Julian Middelkoop wederom geselecteerd voor Oranje. Nik van der Steen mocht in de Korfbal Challenge zijn eerste minuten maken voor de Young Golden Tulips (helaas bleef het maar bij een kleine 5 minuten).

Daarnaast zijn er natuurlijk weer een hoop KCC’ers geselecteerd voor Regio- en districtteams. Op de Challenge van 2015 werden Julian Middelkoop, Koen Houkes en Jelle Molendijk derde in de categorie U19. Annick v.d. Kooij, Timo van Dieren en Dominique Brands werden eerste in de categorie U17. Zuid West 2 U17 met Quinten van Dieren en Willem Slappendel werd zesde. Lucas v.d. Waaij werd tweede met Zuid-West U13.

RTC Rotterdam, met Kirsten v.d. Kooij, Elisa de Lange, Rosa Schneider, Lucas v.d. Waaij, Bryan de Haas en Thijmen Voets werd eerste op het KNKV Eindejaarstoernooi bij DeetosSnel.

Tot slot

Een jaar vol prachtige momenten dus. Het jaar dat KCC voor de tweede keer de kruisfinales in ging. Het jaar dat zowel 1 als 2 zich wisten te handhaven op het hoogste podium en in het seizoen erna dé verrassing van de competitie werden. NL Korfbal’s nattevingerwerk, de toto van het korfbal, zat er keer op keer naast. Het is ook het jaar dat er afscheid werd genomen van Delta Logistiek, en de nieuwe sponsor SO natural werd verwelkomd. Het jaar vol mooie activiteiten, zowel nieuwe, als terugkerende activiteiten en feesten. Talenten die zich bewezen hebben in nationale en regionale teams. Het jaar 2015 was prachtig. Op naar een mooi en sportief 2016!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties