Op de site van het KNKV staan de groeicijfers per 1 december weer gepresenteerd. Klik hier voor een link naar de cijfers en het artikel.

In de begeleidende tekst, van Herman Groeneveld,  staat te lezen dat KCC/Delta Logistiek de grootste groeier is van dit seizoen en dat wij daardoor al de AAA status (> 105%) ruim hebben gehaald. Door het behalen van die AAA status ontvangen wij als vereniging ook nog eens twee ballen én een clinic van Leon Simmons  van het district Zuid West. Daar zijn wij als vereniging heel erg blij mee.

Maar als we beter kijken naar onze eigen achterliggende  cijfers dan zitten er nog wel wat uitdagingen voor ons als commissie in. Wij zijn als vereniging medeafhankelijk van een gezonde jeugdafdeling. Als iedereen nu en in de toekomst voldoende spelers en speelsters binnen het breedte korfbal willen laten spelen en als we als vereniging met alle selectieteams op het hoogste niveau willen blijven spelen, dan zijn er nog wel wat stappen te zetten het aankomende halfjaar.

  • In de D jeugd zijn er dit jaar 8 leden bijgekomen, waarvan 7 in de D3. Dit zijn op twee na allemaal jongens. Daardoor hebben we nu 19 jongens in alle D teams en maar 10 meisjes. Dus in de leeftijd van 10 – 12 jaar zijn we dus nog dringend opzoek naar 9 meisjes;
  • In de E jeugd (8 – 10 jaar) spelen nu 11 jongens en 12 meisjes. In dit seizoen is daar bijna niets bijgekomen. Het zou heel mooi zijn als we daar nog minstens 10 kinderen bij krijgen en het liefst gelijk verdeeld;
  • Dit jaar speelt KCC/Delta Logistiek nog maar met twee F teams en die twee teams hebben maar 7 spelertjes. 5 jongens en maar 2 meisjes. Idealiter zouden er daar nog snel 9 spelertjes in de leeftijd van 6 – 8 jaar  bij moeten en dan vooral meisjes;
  • Sinds afgelopen seizoen zijn we weer gestart met de Kangoeroeklup. Elke week zijn er enthousiaste begeleiders bezig om 9 kinderen een leuke sport middag te bezorgen. Dit seizoen zijn er maar twee nieuwe leden bijgekomen. Het team van de kangoeroe begeleiding kan makkelijk 20 kinderen aan.

Als commissie lopen we diverse evenementen af binnen Capelle aan den IJssel. Nu zijn wij op al die evenementen, sinds afgelopen mei,  geen enkele speler tegengekomen die voldoet aan de F leeftijd. De scholen binnen Capelle organiseren diverse toernooien voor met name de bovenbouw (9 jaar en ouder) van de lagere scholen. Voor de onderbouw wordt vrijwel niets gedaan. Vanuit KCC/Delta Logistiek zijn we wel aan het kijken of wij wel iets voor deze groep kinderen kunnen doen. Verder gaan we als vereniging op scholen  langs om 1 of 4 keer korfbal clinics te geven aan alle groepen op de basisschool. We gaan nu zelfs ook naar de aangrenzende wijken van Rotterdam om deze clinics te geven, nadat scholen daar zelf hadden aangegeven daar wel interesse in te hebben.

Kortom we doen al veel, maar we kunnen toch niet zonder jullie hulp. Jullie korfballen allemaal omdat jullie het een geweldige sport vinden, waar naast het korfbal ook nog eens heel veel activiteiten gebeuren. Ik ken maar weinig sporten waar zo veel naast de sport om georganiseerd wordt voor de leden. KCC/Delta Logistiek zijn we samen en daarom willen wij iedereen vragen om in je omgeving te kijken naar mogelijke nieuwe leden voor KCC/Delta Logistiek. Broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, buurtkinderen maar ook volwassenen. Vanaf de senioren tot aan de kangoeroes zijn we opzoek naar nieuwe KCC-ers. Ook de groep recreanten kan nog best wat voller.

Vanuit de ledenwerfcommissie krijgt iedereen die een nieuw lid aanbrengt een cadeaubon van 15 euro. Die actie loopt nu tot eind 2013, maar die wordt misschien wel verlengd tot einde seizoen.

Op 11 mei is er weer een training gepland waar iedereen aan kan meedoen. Kijk op de site naar tijden en teams. Mochten jullie op andere momenten volwassenen of kinderen willen laten meetrainen dan geldt dat de eerste 5 trainingen gratis zijn. Op de bar staan strippenkaarten, maar iedereen kan die ook aanvragen op ons mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daar zijn ook alle ideeën welkom en voor nu hoe we met name aan F jeugd, maar ook E en D, kunnen komen.

Alvast veel dank van de ledenwerfcommissie, maar ook namens KCC/Delta Logistiek.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties