De Hijbeko-formatie speelde afgelopen weekend wederom een uitwedstrijd. De reis ging naar Noord Holland alwaar om een ongebruikelijke tijd van 17:00 uur BEP uit Purmerend wachtte. Na een erg lange reis van meer dan 2 uur en veel fileleed kwam de selectie laat aan op het winderige Purmerendse veld.

Dat de herfst in aantocht is in Nederland bleek al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Holland. Er raasde een flinke wind over het veld waardoor de aanvallen secuur uitgekozen moesten worden. Veel supporters kozen ervoor om toch vanuit de kantine de wedstrijd te aanschouwen, vanwege het gure weer. De eerste speldenprikken van de thuisploeg waren van korte duur. Binnen de minuut was het de beurt aan het achttal van Jan Tromp. Robin Diepenhorst werd gekoppeld aan een vrij lange heer, die duidelijk een “paalfunctie” had. De eerste 4 minuten veel schoten van BEP maar zonder succes. Er gingen veel ballen vrij hoog over de korf. KCC/Hijbeko daarentegen kon na 4 minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord zien verschijnen, door doelpunten van Lonneke Schallenberg en Wilrik Wassink.

Waar KCC/Hijbeko in 4 minuten op 0-2 kwam was het nu BEP dat de wedstrijd voorzichtig overnam. Eerst werd er maar liefst ruim 8 minuten niet gescoord. KCC/Hijbeko moest de aanvallen goed aanscherpen. Verdedigend zat het wel snor en kreeg van BEP tot in de korfzone ruimte om te aanvallen. Helaas zonder succes. BEP kon wel na 18 minuten een 3-2 voor- sprong pakken. Scheidsrechter Van Holland, die deze middag zonder hulp van een assistent de wedstrijd tot een goed einde moest brengen, had het op sommige momenten aan het verkeerde eind. Vooral de thuisspelende ploeg profiteerde van het “makkelijk op appel verkrijgen van bijvoorbeeld een vrije worp of strafworp”. Veel overtredingen aan de kant van BEP, werden bij KCC/Hijbeko niet altijd beloond met minimaal een vrije worp. De Capelse reservebank liet dit ook merken.

Tot de 3-2 kon KCC/Hijbeko veelal korte schoten produceren, wat niet tot het gewenste resultaat leidde. Hierna ging het een stuk beter. De schoten werden beter en de rebound werd gepakt. Dit leidde ook tot de 3-3. Het begon steeds harder te waaien, wat de kwaliteit van het spel niet ten goede kwam. Snel na de 3-3 pakte BEP weer een 4-3 voorsprong. Men speelde veelal op de heren met de dames in de steun. Robin Diepenhorst en Lonneke Schallenberg, met haar 2e doelpunt van de middag, zorgde voor een 4-5 voorsprong met nog 5 minuten te spelen. In deze laatste minuten komt BEP nog terug tot 6-5, waar de scheidsrechter bij de 5-5 (strafworp) BEP twee kansen bood om tot scoren te komen. Met een achterstand van 6-5 werd de warme kleedkamer opgezocht.

Na de pauze was de wind nog steeds niet gaan liggen. De eerste aanval van KCC/Hijbeko was van korte duur en BEP kon in de eerste minuut zelfs op 7-5 komen. Na een lekker vlak doelpunt van Mariska Brands (7-6) zette BEP weer aan en kon gemakkelijk tot 9-6 komen. De supporters zagen een ander KCC/Hijbeko op het veld ten opzichte van de wedstrijd tegen VADA/BAT Continental.

KCC/Hijbeko moest zekerder zijn en de concentratie opbrengen om de 9-6 om te buigen. Gelukkig gebeurde dit ook en binnen 8 minuten was het weer 9-9. Nu was het tijd om de stand om te buigen en voor de volle winst te gaan. Dat gebeurde niet. BEP kwam weer voor met 2 doelpunten verschil (11-9). Na een nuttige en broodnodige time-out aan de kant van KCC/Hijbeko kwam men terug tot 11-10, maar doordrukken lukte niet. De thuisploeg nam wederom een 2-punts marge (12-10). Via 12-11 werd het nog 13-12. Na een uitstekende lange aanval van KCC/Hijbeko kon men de 13-13 aantekenen via Lonneke Schallenberg. Michiel Last was hier zeer belangrijk in door veel rebound te pakken onder de korf. Toch wederom een Purmerends voordeel (14-13) met nog 5 minuten te gaan. In de laatste minuten speelde BEP de wedstrijd uit door zeer traag aan te vallen en ineens de ballen ver erover heen te schieten, waardoor KCC/Hijbeko geen tijd meer had om te kunnen scoren. Enkele seconden voor het einde nog een strafworp voor BEP en de wedstrijd was beslist.

De ene week een scherpe wedstrijd tegen VADA/BAT Continental, waarbij men voluit ging en gehaaid was. Nu een wedstrijd, die op papier “makkelijker” leek, werd er niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimtes die men in het begin kreeg. Hopelijk ziet de Capelse aanhang komende zaterdag tegen Groen Geel een scherpschietend KCC/Hijbeko, waardoor de ploeg uit Wormer zonder punten teruggestuurd wordt. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden, om de onverwachte nederlaag in Purmerend weg te poetsen. De wedstrijd start zoals gewoonlijk om 16:00 uur op Sportpark Schenkel.

Ruststand: 06-05
Eindstand: 15-13

Doelpunten: Wilrik Wassink 5x, Lonneke Schallenberg 4x, Robin Diepenhorst 2x, Mariska Brands en Juliëtte Wassink ieder 1x