De Hijbeko-bus moest afgelopen weekend naar Wageningen waar de topper tussen VADA/BAT Continental en KCC/Hijbeko op het programma stond. De thuisploeg had slechts eenmaal verloren en dit gold ook voor het achttal van Jan Tromp. Het werd een wedstrijd waarin de doelpunten uiterst kostbaar waren en waarbij de KCC/Hijbeko verdediging als een huis stond.

Na aangekomen in Wageningen bleek de voorwedstrijd van de topper niet door te gaan en hadden de spelers en staf een rustige voorbereiding. De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale duo Hoeksema en Kleinhuis. Na een indrukwekkende minuut stilte voorafgaande de wedstrijd startte de wedstrijd uitstekend voor KCC/Hijbeko. De eerste Vadaneze aanval was slechts 10 seconden en KCC/Hijbeko kon overnemen. Ook daar viel nog geen doelpunt. Het werd al snel duidelijk dat de thuisploeg veelal leunde op de heren, voornamelijk schutter Sander Schattenberg. Robin Diepenhorst werd aan hem gekoppeld. Veel schoten voor de thuisploeg in het begin, weinig resultaat. Wel kwam dit resultaat na een kleine 3 minuten spelen voor KCC/Hijbeko. Mariska Brands opende met een ver schot de score. Snel kom VADA/BAT Continental terug tot 1-1. De thuisploeg geeft KCC/Hijbeko veel ruimte om te kunnen aanvallen, maar de doelpunten vallen nog niet lekker. Tot de 8e minuut een gelijkopgaande wedstrijd. In de 12e minuut krijgt de thuisploeg een wel erg makkelijk gegeven strafworp mee die door Schattenberg wordt verzilverd. Diepenhorst hield Schattenberg uitstekend op 3 doelpunten, waarvan geen enkel velddoelpunt. In de periode daaropvolgend even een Hijbeko-formatie die te gehaast speelt en niet goed is geconcentreerd. In de 17e minuut begint het weer te lopen. VADA/BAT Continental blijft rommelig spelen en druk op de Vadaneze aanval is goed. KCC/Hijbeko gebruikt de situatie uitstekend. Binnen 6 minuten tillen Wilrik Wassink, Robin Diepenhorst en Daniëlle de Bruin de stand naar 3-5. Hierna stokt het even en kan de thuisploeg voor de pauze terugkomen tot 5-5.

De eerste helft was het een echt schaakspel. De doelpunten vielen niet makkelijk maar de wedstrijd golft heen en weer. Wie scoort er als eerst ?

Na de pauze een superscherp KCC/Hijbeko, dat uit de kleedkamer verschijnt. De meegereisde supporters zien Marvin Soekra al na 24 seconden afronden. Een snelle aanval over een paar schijven is doeltreffend. Dertig seconden later is het alweer 6-6. Door de slimme afvangduels van Michiel Last kan KCC/Hijbeko makkelijk meerdere aanvallen opzetten. KCC/Hijbeko blijft kalm en haalt er 100% redement uit. Net voordat de 5 minuten verstreken waren, valt er voor het eerst een gat van 3 punten (6-9) door doelpunten van Lonneke Schallenberg en Michiel Last. Door onoplettendheid aan de kant van KCC/Hijbeko komt de thuisploeg terug tot 8-10. De marge van 2 blijft aan tot de 13e minuut. Hier- na is het even rustig op het veld. De doelpunten willen niet vallen. In de 17e minuut een opmerkelijk actie van het arbitrale duo. Na een goede actie van Michiel Last komt Wilrik Wassink volledig vrij. Wassink wordt verkeerd afgestopt en de scheidsrechter fluit. Een 100% strafworp! Scheidsrechter Hoeksema wordt gecorrigeerd door assistent Kleinhuis en krijgt de thuisploeg een spelhervatting onder de korf, tot woede van de reservebank van KCC/Hijbeko. VADA/BAT Continental neemt een time-out en voert een wissel door om nog terug te kunnen komen. Na de time-out scoort KCC/Hijbeko de 9-12. Er is nog een klein kwartiertje te gaan. De thuisploeg zet alles op alles om de stand gelijk te trekken. Binnen 2 minuten wordt de stand van 9-12 naar 11-12 getild. Er breken 12 lange minuten aan. Na een vrije bal van Robin Diepenhorst kan Marvin Soekra de 11-13 verzilveren, maar de wedstrijd is nog lang niet gespeeld. In de 28e minuut wordt het zelfs 12-13. KCC/Hijbeko speelt te gehaast met nog weinig tijd op de klok. Gelukkig, nog geen minuut later, wordt het 12-14 en lijkt KCC/Hijbeko de winst op zak te hebben. VADA/BAT Continental komt in de 31e minuut terug tot 13-14 en de laatste minuten duren nu extra lang. De thuisploeg valt aan, kan meerdere keren schieten, maar speelt het niet slim uit en neemt verkeerde keuzes wat uiteindelijk de kop kost. KCC/Hijbeko neemt het spel over, blijft rustig en speelt de wedstrijd uit. Na 70 minuten een verdiende 13-14 zege voor een hardwerkend KCC/Hijbeko. Een mooi, gelijkopgaand duel dat voor het publiek tot de laatste seconde boeiend was !

Volgend weekend zal de KCC/Hijbeko bus weer uit de stalling gehaald worden. De selectie zal wederom in den landen gaan en wel naar BEP in Purmerend. BEP won dit weekend ruim van DSC en KCC/Hijbeko zal ook de punten uit Purmerend willen meenemen.

Ruststand: 05-05
Eindstand: 13-14

Doelpunten: Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst ieder 4x, Marvin Soekra 2x, Daniëlle de Bruin, Mariska Brands, Lonneke Schallenberg en Michiel Last ieder 1x.