Zaterdagmiddag, 15:30 uur, speelronde 11 in Dordrecht, waar KCC/SO natural de eerste stap naar de KL kon gaan zetten door zich te plaatsen voor de kruisfinales. Stap 1 is volbracht. Nadat bekend werd dat 's avonds Sporting Delta niet wist te winnen van DeetosSnel moest het officiële kampioensschap en de definitieve 1e plaats nog uitgesteld worden tot komend weekend. 

Het was zaterdag toch wel eventjes wennen voor de spelers en supporters van KCC/SO natural. We spelen al om 15:30 uur dus alle afspraken moesten in de agenda worden aangepast. Al vroeg in de middag waren zowel de A1 als het 3e ook al actief in Dordrecht. De A1 verloor en het 3e pakte "op z'n Duits" de zoete overwinning op Oranje Wit 2.

Klokslag 15:30 uur floot scheidsrechter Falkenberg de wedstrijd in en bleek het al snel éénrichtingsverkeer te worden. Oranje Wit trad met een ander team aan dan in de heenwedstrijd in Capelle aan den IJssel. Binnen 5 minuten was het 0-2 en kon KCC/SO natural tegen de rode lantaarndrager een makkelijke middag tegemoet zien. KCC/SO natural legde verdedigend direct veel druk op de Dordtse aanvallen wat resulteerde in veel balverlies voor de thuisploeg. Ondanks dat kon het bij KCC/SO natural allemaal wel wat meer gestructureerder, de dieseltrein moest nog eventjes vaart krijgen. De aanvallen waren nog iets te onrustig. Zoals wel vaker dit seizoen moest de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk even in het juiste ritme komen. Slordigheden kunnen nu nog wel, maar dadelijk in de kruisfinales is dat andere koek. Tegen een kwakkelend Oranje Wit kon met het veroorloven. 

De eerste 15 minuten kon Oranje Wit KCC/SO redelijk bijbenen, maar na de 5-6 was het gebeurd met het verzet van de Dordtenaren. De dames van KCC/SO natural hadden een heerlijke middig in het veld en konden hun gang gaan. Vooral Milou Wierenga had geen kind aan haar tegenstander. De dames van Oranje Wit konden maar éénmaal de mand vinden en de rest van de goals kwamen voornamelijk uit handen van Henno Ploeg en Roy de Vlaming. Bij KCC/SO natural waren de gebroeders Dekkers weer flink op dreef. Christian had De Vlaming in zijn broekzak en wist zelf 9 keer te scoren. Zijn broer Stefan deed er nog twee goals bovenop. Ondanks de makkelijke Capelse goals tolden er ook veel ballen uit de korf. De aanvallen waren nog niet optimaal maar werden wel voorzien van een treffer. Vijf minuten voor de pauze stond het pas 7-10. Via Mariska Vos wordt het 3,5 minuut voor het einde 7-11, maar de ruststand komt bij 8-13 met een schitterende buzzerbeater van Sven Wierenga. Zijn schot leek verdedigd, maar scheidsrechter Falkenberg keurde hem goed, waar De Jager het niet helemaal mee eens was.

Na rust liep het verschil verder op. Dekkers met de 8-14 na 1,5 minuut. Oranje Wit komt tot 10-15, maar het was al lang geen wedstrijd meer. In de 5e minuut 10-16 en daarna scoort de thuisploeg binnen 30 seconden tweemaal waardoor de stand op 12-16 stond. Zou het dan als nog spannend gaan worden met nog ruim 19 minuten te spelen? Dekkers tilt eigenhandig de score naar 12-18. Ondanks de voorsprong waren Van Vloten en Verberk nog niet helemaal tevreden over het vertoonde spel. Er ging toch nog veel fout. Via Sven Wierenga en Christian Dekkers wordt het met nog 10 minuten te spelen 14-20. Hierna komt Stefan Dekkers zijn broer vervangen. Wanneer in de 18e minuut er een schotklokoverschijding is van Oranje Wit oordeelde scheidsrechter Falkenberg anders en gaf de bal terug aan de thuisploeg. Nog geen 30 tellen later als nog een schotklokoverscheiding en was de bal nu wel voor KCC/SO natural. De wedstrijd was gespeeld en via Gertjan Meerkerk werd het nog 14-21. Ook Eliza Roest scoorde met zijn tip-in on der de korf, wat de 14-22 betekende. Oranje Wit kreeg wat aanvalsruimte van KCC/SO natural en kon ook nog meedoen in des score, 16-23 met nog 3 minuten te gaan. Gertjan Meerkerk, Stefan Dekkers en Sven Wierenga bepaalde de stand op 16-26 met nog 1:05 op de klok.

In de laatste minuut nog fraaie taferelen in het veld. Voor de derde keer dit seizoen was Sven Wierenga zijn lens kwijt en wordt het toch eens tijd om te kijken welke lenzenspecialist als nieuwe sponsor aan KCC/SO natural verbonden kan worden. Wanneer de lensdampen weer opgehelderd zijn, fluit de scheidsrechter af bij een 17-26 eindstand.

Geen geweldige wedstrijd maar wel weer twee hele belangrijke punten op weg in het proces om wekelijks beter te worden. Door deze overwinning is KCC/SO natural nu al zeker van de play-offs, voor de vierde keer op rij en dat is een unieke prestatie. Oranje Wit is door de nederlaag gedegradeerd en speelt volgende jaar in de overgangsklasse.

Volgende week kan KCC/SO natural het kampioenschap veroveren, thuis om 20:35 uur tegen TOP uit Arnemuiden. Dat is de enige ploeg waar we dit seizoen van verloren, maar dat kwam niet zo zeer omdat TOP zo geweldig speelde, maar omdat KCC/SO natural een voorsprong weggaf van acht punten. 

Mocht KCC/SO natural winnen van TOP, dan spelen we 1e play-off op zaterdag 11 maart thuis, op zaterdag 18 maart uit en indien nodig is de derde wedstrijd op dinsdag 21 maart weer thuis. Worden we tweede dan is die serie net andersom (uit - thuis - uit). De hoofdklassefinale wordt gespeeld op zaterdag 25 maart bij PKC/SWKGroep. Hou de website en social media in de gaten de komende tijd, daar zal alle informatie over de play-offs verschijnen. 

Kijk hier voor de stand en uitslagen in onze Hoofdklasse B, en hier voor de stand en uitslagen in Hoofdklasse A.

Doelpunten:  Christian Dekkers 9x, Sven Wierenga 5x, Gertjan Meerkerk 4x, Eliza Roest 3x, Mariska Vos en Stefan Dekkers ieder 2x en Mandy Biesbroek 1x.  

 

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties