Op donderdag 25 mei 2017 was het weer tijd voor het jaarlijkse Elftoernooi bij KCC/SO natural. Maar liefst 40 koppels hadden zich aangemeld om de grote wisselbeker te veroveren. Vorig jaar gingen Ed & Nik van der Steen er met de beker vandoor. Dit jaar was dit helaas geen koppel, maar vond Nik in Christian zijn nieuwe compagnon om de beker te veroveren.

20170525   Elftoernooi KCCOm 13.00 exact gaf speaker Sander Souren het startsignaal, waarna de eerste poulefase begon. De 40 koppels waren verdeeld over 10 poules van 4 koppels, waarin iedereen elkaar een keer trof. De poulefases verliepen soepel. Na een aantal rondes gespeeld te hebben, bleven de 8 beste koppels over. Deze koppels werden onderverdeeld in twee poules en gingen strijden voor de kruisfinales. De overige ploegen streden voor de nummer 9 t/m 40, verdeeld in 8 poules.

Nik en Christian kwamen deze winnaarspoule door en wonnen alle wedstrijden. Zodoende werden zij winnaar in hun poule en mochten zij het in de kruisfinale opnemen tegen Steven Verhoeff en Laura Boers. Deze kruisfinale werd gewonnen door Nik en Christian, die zich op deze manier verzekerden van een plek in de finale. In de andere halve finale nam Ruth Sprey het samen met Robin Diepenhorst op tegen Wilrik Wassink en Reinier Plantinga. Het laatst genoemde koppel won deze wedstrijd, wat ook hen een plek in de finale opleverde.

Voordat de grote finale van start kon gaan, werd de strijd gestreden voor plek 3. Ruth en Robin streden tegen Steven en Laura. Deze wedstrijd werd gewonnen door Ruth en Robin, waarna de echte finale kon beginnen.
Tijdens de finale worden er echte ‘’elf-wedstrijdjes’’ gespeeld tot de 11 doelpunten. Degene die als eerste twee keer een wedstrijd zou winnen, mocht zich de nieuwe Elfkampioen noemen. In de finale namen Wilrik en Reinier ‘twee meter bier’ het op tegen Nik en Christian. Overigens nog een leuk weetje: de laatste keer dat Reinier een bal omhoog gooide was vijf jaar geleden. Het eerste potje werd gewonnen door Nik en Christian met 11-9 en ook het tweede potje werd gewonnen door het sterke duo met 12-10. De grote beker werd aan Nik & Christian uitgereikt en zij mogen zich een jaar lang Elfkampioen van KCC/SO natural noemen!

In het bijzonder willen wij Sander Souren, Peter van Dieren, Antine Dorsman, Ria Reijm, Jacqueline Dijksman, Bert Wierenga en Pleun Jan Kalkman bedanken voor het helpen gedurende de dag. Bert en Pleun hebben ervoor gezorgd dat alle hamburgers verkocht zijn en er dus een flink bedrag is opgehaald voor Stichting Breath. Wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

Groeten namens de aKCCie

Fotos's die gedurende de dag zijn gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties