Kamp 2014

Afgelopen pinksterweekend gingen we met bijna 80 kinderen en 20 man leiding naar de Berghoeve in Epe. Hierbij een verslagje van het kamp en de foto's vind je hier.

Vrijdag
Vanwege een vertraging van de bussen vertrokken we vrijdag helaas 1,5 uur later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was lekker weer en iedereen had zin in kamp! Bij aankomst werden snel de bedden opgemaakt en kregen de kinderen soep en een broodje knakworst. Daarna kon het eerste spel beginnen voor de DEF. Dit was het spel De Nederlanders, de Duitsers en de Portugezen, een tikspel waarbij de Duitsers gewonnen hebben.

De B en C gingen ook dit jaar traditiegetrouw op dropping. Dit jaar niet alleen een kwestie van de weg naar huis vinden, maar er ging ook een bucketlist (lijst met opdrachten) mee, waarmee de groepen punten konden verdienen. Het werd in eerste instantie niet door elke groep enthousiast ontvangen, maar uiteindelijk is elke groep er enthousiast en fanatiek mee aan de slag gegaan. Er zijn veel opdrachten uitgevoerd, zoals de macarena dansen met 2 onbekenden, het maken van originele selfies en het bedenken van een nieuwe yell om het eerste aan te moedigen. Een paar B-heren zijn zelfs het water van een fontein ingedoken om bonuspunten te verdienen. Uiteindelijk heeft de C1 gewonnen en zij konden samen met de winnaars van het DEF spel genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Zaterdag
De zaterdag was een dag vol sport & spel tussen de 8 landen waarin de kinderen waren ingedeeld. Het thema dit jaar was wereld en het kamp was opgezet als een soort Olympische Spelen. Aan het begin van de dag hebben alle landen hun wedstrijdshirts gemaakt en daarna gingen ze de strijd met elkaar aan bij de sporten korfbal, trefbal, volleybal en voetbal. Het was warm, maar een met genoeg limonade en fruit deed iedereen toch goed zijn best.

’s Middags was er een parcours van allerlei spelletjes met een handicap. De kinderen moesten onder andere geblindoekt een parcours afleggen met aanwijzingen via een portofoon, met de hele groep op een paar ski’s en dan zo snel mogelijk heen en weer lopen, verder was er tweeling voetbal en een boodschappenparcours met rollators.

Zaterdagavond hebben we het Maffiaspel gespeeld. Acht maffiafamilies gingen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld te verdienen door zoveel mogelijk grondstoffen in te kopen en uiteindelijk zoveel mogelijk eindproducten weer te verkopen voor een goede prijs. Er werden goede strategieën bedacht, de regels werden soms iets anders ingevuld dan bedacht (maar zo gaat dat nu eenmaal bij de maffia..), er is hard gehandeld en veel geld verdiend.

Zondag
Zondag hebben we de puzzeltocht gelopen. Er was een GPS tocht uitgezet en met behulp van GPS-coordinaten en een GPS apparaat moesten de groepjes de route bepalen. Terwijl de ene groep netjes over de paden liep zijn andere groepen dwars door het bos naar de verschillende coordinaten gelopen. Onderweg kwamen ze langs verschillende posten waar opdrachten uitgevoerd moesten worden en punten verdiend konden worden. Helaas liepen niet alle groepjes goed, maar uiteindelijk waren alle groepen voor het eten weer bij het kamphuis. De winnaars hebben een heerlijke High tea gewonnen!

’s Avonds hebben we heerlijk gebarbecued, de dames van de keukenploeg en Aad hadden lekkere hamburgers en kippenpoten gemaakt op de barbecue en iedereen heeft daar lekker van gegeten. Daarna was het tijd voor de Bonte Avond, de presentatie was in handen van Joost en Franje Oranje en er zijn verschillende acts opgevoerd. Isa aan de Wiel deed een geweldige dansact, Elisa, Zoë en Annemijn hebben de dames en heren van de B en C onder andere verschillende (vieze) dingen laten proeven en Celie deed een goochelact met kaarten. Ook de leiding deed acts, de dames deden geheel in stijl van het thema het liedje Alle kleuren van K3 en de mannen deden een verrassende act van Thriller van Michael Jackson en het liedje Single Ladies van Beyonce. De mannen bleken over verrassende talenten te beschikken! Naast de acts hebben we verschillende spelletjes bekend van Jongens tegen de meisjes en Ik hou van Holland gedaan.

Maandag
De laatste dag alweer. Na het inpakken van de tassen en het ontbijt is er nog een parcours gedaan met spellen uit verschillende landen, zoals limbodansen, auto voortduwen, boomstamwerpen en stierenvechten. De meesten begonnen toch wel  een beetje moe te worden van het kamp maar het was gelukkig niet zo warm meer.

Maandagmiddag begon het opruimen. De DEF deden nog een ronde met kleine spelletjes, met o.a. bekers stapelen, galgje spelen, telegrammen overbrengenen mikado. Door de spellen goed te doen konden de groepen puzzelstukjes verzamelen. Aan het eind moest hiervan een puzzel gelegd worden, waarop een sport stond afgebeeld. Bij het leggen van de puzzel begon het plotseling hard te onweren, dus is iedereen naar binnen gerend en heeft daar zijn puzzel moeten afmaken.

Na gewacht te hebben totdat het onweer over was en de bussen er waren, zijn de bussen ingeladen en zijn we weer richting Capelle gereden. En toen .. lekker snel naar bed.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties