Nog steeds geen punten voor KCC/CK Kozijnen in deze editie van de Kenonz Korfbal League. Tegen DVO/Transus en KZ/Keukensale.com, uit de top 4 van Nederland, is het sowieso lastig om te winnen, maar tegen Blauw-Wit (A) hadden er winstpunten gepakt kunnen worden, maar 15 minuten lang niet scoren nekte de Capelse formatie. En dan moet je in de vierde ronde naar Papendrecht waar grootmacht PKC/Vertom wachtte. Met Bo Oppe als oud KCC-er in de basis, werd het een middag met weer weinig doelpunten en geen overwinning.

20231209 KCC 1   PKC 1KCC/CK Kozijnen kampt nog steeds met personele problemen. Tegen PKC/Vertom geen Demi van Oosten, Randy Oosting en ook Sanne Alsem was absent. Sophie Dijkxhoorn, Michelle Jongenburger en Stefan Dekkers speelden op hun plek. Ook bij PKC/Vertom niet de gebruikelijke basis. Twintig minuten later dan gepland kon de wedstrijd aanvangen, na het oplopen van het eerste met enkele D en E spelers van KCC/CK Kozijnen. Beide ploegen waren in het begin nog zoekende. Het werd direct duidelijk dat KCC/CK Kozijnen volle verdedigende druk moest geven op PKC/Vertom. De 2-0 stond na drie minuten al op het bord. KCC/CK Kozijnen had nog geen goede kansen gehad. De 2-1 viel pas na vier minuten. Was KCC/CK Kozijnen nu eindelijk los? Dit doelpunt was geen opmars naar meer. KCC/CK Kozijnen leed veel balverlies in de vroege opbouw door passfouten en kwam daardoor eigenlijk niet tot goede aanvallen. PKC/Vertom liep zonder problemen snel uit naar 5-1, na 6,5 minuut spelen. Opvallend was wel dat de arbitrage niet altijd consequent omging met de gemaakte overtredingen soms tot ontsteltenis van de coaches van KCC/CK Kozijnen aan de zijlijn. Sydney Schol speelde verdedigend een sterke wedstrijd tegen Richard Kunst, die hij voor de rust op twee doelpunten wist te houden. PKC/Vertom speelde ook nog niet groots, waardoor KCC/CK Kozijnen via tweemaal Julian Middelkoop kon terugkomen tot 5-3. Ondanks het kleine verschil op dat moment was PKC/Vertom wel de bovenliggende partij, alleen KCC/CK Kozijnen kwam niet makkelijk tot scoren. Na de 5-3 is het binnen twee minuten 8-3. De Papendrechtse ploeg kan lange aanvallen spelen doordat de rebound telkens gewonnen werd. In de slotfase van de eerste helft zette PKC/Vertom nog even aan en liep uit naar 13-5. Opvallend daarbij was dat het eerste aanvalsvak de eerste helft niet tot scoren kwam.

Na de pauze worden Roel Visser en Fenna Mol gebracht voor Stefan Dekkers en Michelle Jongenburger. Vier en een halve minuut na het fluitsignaal viel de eerste goal van de tweede helft, gescoord door Julian Middelkoop. Dit was wel even nodig, nadat KCC/CK Kozijnen tien minuten lang niet gescoord had. Jelmer Jonker, die ingevallen was voor Richard Kunst, werd eerst goed verdedigd door Koen Collée maar maakte even later wel de vrije bal voor 14-6, waarna Collée zelf counterde met de 14-7 nadat hij even “losgelaten” was door Jonker. KCC/CK Kozijnen moest alles uit de kast trekken om vrije ballen mee te krijgen. Na dik tien minuten spelen was het al 16-7. PKC/Vertom scoorde makkelijk, maar hoefde niet 100% te gaan. Fenna Mol en Sydney Schol zorgden nog wel voor de 16-8 en 16-9, maar veel hielp het niet. Een fraaie doorloper van Laura van der Linden werd helaas niet doorgefloten door de arbitrage. Het duurde weer vijf minuten voordat KCC/CK Kozijnen een doelpunt kon maken. Van der Linden zorgde nu wel voor de 18-10 met nog tien minuten te spelen.

Met nog negen minuten te spelen werd het allemaal wat feller en moest de arbitrage de nodige brandjes blussen. Toen het allemaal gedaan was kon de wedstrijd verder. Met nog vijf minuten op de klok stond het al 20-10. Dekkers komt terug in het veld voor Collée en verhuist naar het andere vak en komt Middelkoop vervangen. PKC/Vertom vermaakte het publiek nog met fraaie acties, maar het was allang geen wedstrijd meer. Roel Visser en Stefan Dekkers tilden de stand nog naar 21-12, maar het laatste antwoord was voor Olav van Wijngaarden, die een onmogelijke bal alsnog als doelpunt kon noteren (22-12).

Komende speelronde wacht om 18:45 uur de thuiswedstrijd tegen DOS’46/VDK Groep, dat tegen DVO/Transus een knap gelijkspel behaalde. Lukt het de ploeg van Wilrik Wassink en Henno Ploeg zaterdag wel om de eerste punten te pakken tegen deze ploeg? Er is veel huiswerk te doen voor de Capellenaren. HKC/Creon Kozijnen pakte de eerste twee punten tegen GG/RMc Donald Huis Emma. In het nieuwe jaar (6 en 13 januari 2024) moet het dan gaan gebeuren met de wedstrijden tegen bovengenoemde ploegen.

Doelpunten: Laura van der Linden 4x, Julian Middelkoop 3x, Stefan Dekkers, Sydney Schol, Fenna Mol, Roel Visser en Koen Collée ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken op Eyecons.
Meer info over deze en alle andere wedstrijden vind je in de 4e Kenonz Korfbal League Recap.