Afgelopen zaterdag begon voor KCC/CK Kozijnen de Kenonz Korfbal League met een uitwedstrijd tegen DVO/Transus in Bennekom.

20231118   DVO 1   KCC 1In de altijd sfeervolle en goed gevulde sporthal `De Eikelhof' trad KCC/CK Kozijnen zaterdag in de eerste zaalwedstrijd aan tegen DVO/Transus. Na een oefencampagne met wisselend succes was het zaterdag het eerste echte meetmoment voor de ploeg van trainers Wilrik Wassink en Henno Ploeg om te kijken waar hun ploeg stond na het vertrek van Korfbal League topscorer Bo Oppe naar PKC/Vertom.

Bij DVO staan oud KCC-trainers Richard van Vloten en Marc Verberk (voor het 6e seizoen) aan het roer. Vorig jaar speelde DVO nog de Ahoy-finale. Dat zal dit seizoen een stuk lastiger worden zonder spelers van het vorig jaar Chris van Haren (gestopt) en Barbara Brouwer (zwanger en zij speelde zaterdag voorlopig haar laatste wedstrijd).

KCC/CK Kozijnen trad aan met Timo van Dieren voor de licht geblesseerde Randy Oosting en de ploeg startte niet geweldig. Het eerste aanvalsvak had moeite om tot score te komen. Na ruim vijf minuten was het 4-2 waarbij Annelie de Korte alle vier de DVO-goals voor haar rekening had genomen. Bij 10-4 na 20 minuten leek KCC/CK Kozijnen op een hele dikke nederlaag af te stevenen, maar KCC/CK Kozijnen rechtte de rug en had tien minuten voor rust kans op de 10-7. Helaas ging de strafworp mis, waarna DVO uitliep naar een 14-7 ruststand.

Na rust liepen de zwart-witten eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Het gat bleef continu 6 à 7 goals verschil in het voordeel van DVO en voor de neutrale toeschouwer of livestream kijker was er niet veel te genieten. Lichtpuntje was de goede invalbeurt van de spitsen uit het tweede: Stefan Dekkers en Stephan den Boer die zorgden voor meer aanvallend gevaar. Kort voor tijd maakt Gertjan Meerkerk zijn 10e goal (uit 52 pogingen) en de eindstand werd uiteindelijk 24-18. Daarmee won KCC/CK Kozijnen de tweede helft met 10-11 en dat is iets om op voort te bouwen voor de belangrijke wedstrijd tegen AKC Blauw-Wit a.s. zaterdag 25 november om 19:30 uur in Sporthal Schenkel. Natuurlijk hopen we dat jullie daar allemaal bij zijn om de ploeg naar de eerste overwinning te schreeuwen.

Scores KCC/CK kozijnen: Koen Collée 5, Sydney Schol 4, Tessa Noordzij 2, Laura van der Linden 2, Timo van Dierenen 2, Stefan Dekkers 2 en Sanne Alsem 1.    

Scores DVO/Transus: Gertjan Meerkerk 10, Daniëlle Boadi en Annelie de Korte 4, Koen van Roekel 2, Maayke Brouwer, Menno van der Neut, Jeffrey van Huenen en Caitlin Keller ieder 1.

De wedstrijd kan je hier terugkijken op Eyecons.

Klik HIER voor de recap van de 1e ronde in de Kenonz Korfbal League.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 december 2023 tegen KZ/Keukensale.com 1 om 19:30 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties