Als je punten wilt pakken in de Korfbal League moet je van goede huize komen. Zeker als je de tweede wedstrijd in de “terugronde” ook nog eens tegen Fortuna/Delta Logistiek speelt, dat eenzaam aan kop gaat in de poule. Dan weet je dat je een zeer goede dag moet hebben en Fortuna/Delta Logistiek niet. Helaas werd het al snel duidelijk. De Delftse ploeg kwam voorzichtig op gang, maar uiteindelijk raasde het als een TGV over de Capellenaren heen. Opvallend waren de vele Capelse damesdoelpunten die vandaag vielen (10 van de 18). Sydney Schol onderscheidde zich uiteindelijk nog met vier doelpunten en een open sollicitatie voor een “goal of the week”. De stiekeme hoop op punten in Delft waren na een klein kwartier al vervlogen.

Tessa Noordzij was weer terug na een blessure en begon in de basis. Ook het gewenste koppel Oppe vs. Van der Steen stond recht tegenover elkaar. Helaas kwam Oppe niet uit de verf tegen de razend scherpe Van der Steen. Schol kreeg Harjan Visscher tegenover zich. Schol speelde een sterke wedstrijd, maakte een fraai doelpunt en claimde aan het einde nog een eigen doelpunt van Visscher.

Na een indrukwekkende minuut stilte in de Fortuna-hal was het Alsem die als eerste tegen haar oude club scoorde (0-1), maar snel gevolgd door de 1-1. Beide teams waren nog zoekende in het begin waardoor de doelpunten nog schaars waren. Pas in de 8e minuut pakte Fortuna voor het eerst de voorsprong. Verdedigend zat het wel goed bij KCC/CK Kozijnen maar na de 2-1 ging het erg snel. Snelle Delftse aanvallen zorgden binnen 5 minuten voor een 6-1 achterstand. Korte niet gestructureerde aanvallen waren het manco bij KCC/CK Kozijnen waardoor men geen goede kansen kon afronden. Tel dan ook de verdedigende druk erbij, dan wordt het lastig scoren. Bij Fortuna scoorden de dames veel en dit was ook bij KCC/CK Kozijnen het geval. Kansen die de ploeg kreeg werden niet beloond met een doelpunt en Fortuna liep steeds verder weg. Na 18 minuten was het al 9-2 en had de ploeg van Wip en Van der Steen nog geluk dat veel Delftse kansen niet verzilverd werden. Na de 9-2 kroop KCC/CK Kozijnen even uit haar schulp en kon door Biesbroek, Noordzij en tweemaal Schol, met een heerlijke aangeef van Alsem, de score terugbrengen tot 9-6 en leek het weer een wedstrijd te worden. Dit werd het helaas niet en Fortuna wist het gat van “slechts” drie doelpunten in de laatste 2 minuten voor de pauze te vergroten tot 14-8.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. KCC/CK Kozijnen kreeg wel mondjesmaat kansen maar was niet bij machte om het snelle aanvalsspel van Fortuna te kunnen ontregelen. Binnen 5 minuten wordt het 19-9 en is de wedstrijd gespeeld. KCC/CK Kozijnen kan niet herhalen en is snel de bal kwijt. Maar een leuk moment voor Schol, de 19-10. Na een Capels schot wint Harjan Visscher het duel onder de korf, maar vergeet dat hij in de KCC-aanval staat en scoort. Het cadeautje van Visscher wordt uitgepakt en Schol eist het doelpunt op. Beide mannen kunnen het waarderen. Na 10 minuten komt Groeneweg in het veld voor Oppe en maakt Biesbroek plaats voor Van Oosten. Groeneweg kan helaas geen stempel op de aanvallen drukken. Fortuna gaat door en KCC/CK Kozijnen moet aanzien hoe de achterstand steeds verder oploopt. Met nog 10 minuten te spelen is het 28-14. De ploeg uit Capelle aan den IJssel komt nog maar weinig tot scoren en Fortuna loopt weg naar een uiteindelijke 33-18 eindstand.

Dat je vooraf punten in Delft zou gaan halen, zou niemand snel verwachten, maar de wedstrijd is nooit een echte wedstrijd geworden. Fortuna scoorde makkelijk tegen KCC/CK Kozijnen en de ploeg moet weer leren van zulke wedstrijden. De twee topploegen uit deze poule heeft men nu gehad en nu is er kans om wel punten te pakken.

Komend weekend komen Van Vloten en Verberk op bezoek in Aquapelle. In een bizarre heenwedstrijd in Bennekom had er wellicht meer in gezeten voor KCC/CK Kozijnen (26-26). Kan de ploeg van Wip en Van der Steen nu wel DVO/Accountor verslaan? Het zijn wederom lunchwedstrijden. De reserves spelen al om 12:00 uur en beide eerste teams starten om 14:00 uur, uiteraard weer te volgen via Eyecons. De week daarna komt Dalto/Klaverbladverzekeringen naar Capelle aan den IJssel.

Doelpunten: Sydney Schol 4x, Tessa Noordzij 3x, Sanne Alsem, Mandy Biesbroek, Dominique Brands ieder 2x, Mark Behrens, Stephan Groeneweg, Timo van Dieren, Stefan Dekkers en Demi van Oosten ieder 1x.

Eyecons: Samenvatting

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties