Dinsdag 13 oktober heeft de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het KNKV heeft inmiddels de maatregelen voor het korfbal uitgewerkt. De basis is dat er volledig gesport kan worden, met gebruik van het gezonde verstand en de basisregels:

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

21 oktober: Update naar aanleiding van de noodverordening

  • In de buitenruimte geldt geen maximumaantal personen meer voor het bijeenkomen, mits er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden.
  • Voor de leeftijd 13 tot 18 jaar geldt dat zij tijdens het sporten mogen afwijken van de 1,5-metervoorwaarde.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Trainen in meerdere groepen van 4 personen kan, met meer dan 1,5 meter tussen de groepen.
  • Voor binnen sporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.

Update 12 oktober 2020:

Naar aanleiding van de maatregelen heeft de werkgroep samen met het bestuur besloten dat de kantine op trainingsavonden zonder horecafunctie als functionele ruimte mag worden gebruikt. Het is mogelijk de sportkantine te gebruiken op trainingsavonden voor besprekingen. Dit kan alleen als het horeca gedeelte gesloten blijft. Het uitgangspunt hierbij is GEEN supporters en publiek, GEEN drukte en minimaal 1,5 afstand.
Om gebruik te maken van de kantine moet er een geldige reden zijn en reserveren is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De aangescherpte regelgeving die is aangekondigd heeft gevolgen voor de manier waarop we gebruik maken van ons sportcomplex.

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen voor KCC/CK Kozijnen?

  1. De kantine is de komende drie weken dicht met uitzondering voor b.v. EHBO en AED. Kleedkamers en toiletten blijven toegankelijk volgens de nu ook al geldende regels. Het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen. Teambesprekingen vinden niet plaats in de kleedkamers, bespreekruimtes of in de kantine.
  2. Wedstrijden en trainingen op alle niveaus worden gespeeld zonder publiek. Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan het hek.
  3. Chauffeurs van bezoekende jeugdteams zijn welkom op het terrein, maar hierbij wordt wel een maximum gehanteerd. Bij F, E, D, C, B en A-teams geldt een absoluut maximaal aantal van 5 chauffeurs.
  4. Na je eigen wedstrijd of training verlaat je zo snel mogelijk het complex.
  5. De voorbereidingstijd op een wedstrijd moet ook zo kort mogelijk zijn. Teams zijn 30 minuten voorafgaand aan de aanvangstijd van de wedstrijd welkom op onze accommodatie. Uitspelende teams van KCC kunnen verzamelen op de parkeerplaats.
  6. Wanneer je/u een uitwedstrijd hebt/heeft, kijk even op de website of Sportlink app van de te bezoeken club voor de geldende regels op hun complex.

Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

 

Follow KCCkorfbal on Twitter

 

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties