KCC/Hijbeko S2  heeft tot twee weken geleden gestreden voor het kampioenschap in een poule waar iedereen van elkaar kon winnen. Doordat er de laatste vijf wedstrijden maar één punt gehaald werd is het onnodig spannend geworden, niet voor het kampioenschap, maar om degradatie te voorkomen.

Voor het tweede was het dus zaak om de eerst volgende wedstrijd tegen Tweemaal Zes 2 te winnen, want bij winst zijn ze veilig. En winst kwam er. In een spannende eerste helft starten ze voortvarend. Tot driemaal toe wist de ploeg twee doelpunten uit te lopen om direct deze voorsprong weer uit handen te geven. Dat er met de rust een stand van 5-6 op het bord stond leek misschien zorgelijk, maar de uitstraling en de wil om te winnen, zat in de ploeg. Het kon dus nog wat worden de tweede helft.

Belangrijk was het om de heer van Ernst te isoleren. Dat lukte in de tweede helft prima, hij kwam daarin nog maar een keer tot scoren. Prettig was dat er direct na de rust gescoord werd, waarna er werd uitgelopen naar een comfortabele voorsprong van 10-6. Deze voorsprong van vier doelpunten is eigenlijk de rest van de tweede helft gebleven en bij 15-11 liet het tweede de wedstrijd lopen waardoor er een goede en zeer verdiende 15-13 op het scorebord stond.

Gewonnen en veilig. Niets staat nu meer in de weg om aan de toekomst te gaan denken. Op het veld speelt het tweede reserve hoofdklasse en hier is ook alles aan gelegen om in deze klasse te blijven. Dat is belangrijk voor de vereniging, maar niet in de laatste plaats voor de ontwikkeling van de spelers.

Misschien heeft het aan de praatsessie gelegen waarin alle spelers de sterkte- en verbeterpunten naar elkaar uitgesproken hebben en de prioriteiten gesteld zijn.  Misschien lag het aan de bank met “toppers”. Ik heb nog nooit zoveel korfbalervaring op één bank gezien, nog bedankt voor jullie support in deze. Misschien lag het aan de trainingsintensiteit van de afgelopen weken. Een ding is zeker het lag gewoon aan de spelers die collectief hebben aangetoond er voor te willen gaan en daarmee een puike pot korfbal neer te zetten. Klasse en nu op naar het veld. Een groep met deze mentaliteit en met zoveel potentie, daar kunnen we nog wat van verwachten in de toekomst!