Goedemiddag! Vandaag staat er weer een mooi wedstrijdprogramma voor de boeg. Of achter de boeg? Heb ik het echt niet gedroomd? Ik kan nog steeds niet geloven dat het eerste zich tóch geplaatst heeft voor de kruisfinales, en ik zal vast niet de enige zijn. En laat ik dan juist dat ene speelweekend arbitrale verplichtingen hebben. Vandaag dus een nabeschouwing vanuit ander perspectief, de informatieve wedstrijdverslagen volgen nog wel.

Er werden weer mooie resultaten geboekt. Ikzelf zag de B3 met 10-15 verliezen van PKC/SWK Groep B3 en KCC/SO natural 8 hield de punten thuis tegen Albatros 6. De F2 sloot de zaalcompetitie af met een 11-12 zege tegen Albatros F3 en KCC/SO natural 6 was met 18-15 te sterk voor Achilles 4. Hoe verliep het alle wedstrijdteams? De wekelijkse nabeschouwing staat voor u klaar

DOS ’46 B1 – KCC/SO natural B1
‘Ben je zenuwachtig?’, vroeg iemand mij voor mijn examenwedstrijd. ‘Ja’, grapte ik, maar ik was eerder zenuwachtig om de B1. DOS ’46 plaatste al een foto van dat wat onze supporters op de grond hadden gegooid met de tekst “Dit gaat nog even duren…”. Achteraf bleek dat niet iedereen daar dat kon waarderen en dat men dit eigenlijk niet verwacht had. Afijn, de wedstrijd begon iets later en DOS ’46 zorgde voor de eerste score: 1-0. Pas na 3 minuten maakte KCC/SO natural B1 gelijk, maar DOS ’46 antwoordde wederom snel. Na 6 minuten stond er 2-2 op het bord. Achteraf sprak ik met “Luigi” Quinten van Dieren – het was immers Carnaval Afterparty bij KCC – en hij zei dat ze ietwat zenuwachtig begonnen aan de wedstrijd.

Hierna nam KCC/SO natural B1 de leiding en plots stond na een kwartier spelen 2-6 op het bord. DOS ’46 wist het gat weer enigszins te dichten en na 25 minuten spelen gingen beide ploegen met een 7-9 Voor mij meteen de gelegenheid om kennis te maken met KCC/SO natural B3 en – PKC/SWK Groep B3.

In het begin van de tweede helft was het stuivertje wisselen en bleef er een gat van 2 à 3 doelpunten. Na de 9-12 echter leefde de B1 op en stond het plots 9-16 voor tegen de ploeg uit Nijeveen. Was de wedstrijd na 30 minuten al gespeeld? Nee, absoluut niet, want na de 13-18 startte DOS ’46 een inhaalslag maakten zij zelfs weer gelijk (18-18) en was alles weer mogelijk. Beide supportersploegen gingen er nog eens achter staan, de spanning heerste ook in Capelle aan den IJssel. KCC/SO natural scoorde de 18-19 en gooide even later de wedstrijd op het slot met de 18-20.

De B1 is door naar de halve finales, en dat is een ontzettend knappe prestaties. Al helemaal tegen DOS ’46, dat na 14 zeges in de competitie voor de eerste keer verloor. Volgende week reist de B1 af naar Maarssen. De B1 speelt in de OVVO-hal tegen Groen Geel B1. Zij wonnen met 23-20 van DSC B1.

Wil jij er volgende week ook bij zijn? Geef je dan hier op.

SCO 1 – KCC/SO natural 1
Eerste wedstrijd gehad. Geslaagd voor mijn examen verenigingsscheidsrechter. Een moeilijke wedstrijd was het niet. Op naar wedstrijd twee dan: KCC/SO natural 8 – Albatros 6. Ik moest het 1e aan mij voorbij laten gaan. Zelf geloofde ik ook niet echt meer in een stunt. In plaats van stevige duels tussen Steven Verhoeff en zijn tegenstander, zag ik stevige duels tussen Thom Brandse en Jelmer Wassink tegen hun tegenstanders. Lekker fysiek.

Dan is het rust. Voor de gein even kijken naar de tussenstanden bij SCO – KCC/SO natural en HKV/Ons Eibernest – OVVO/De Kroon. OVVO/De Kroon zal vast wel ruim voorstaan en KCC/SO natural zal haar handen vol hebben aan SCO. Niets bleek minder waar: OVVO/De Kroon op een achterstand van 6 punten en KCC/SO natural leidde met 12-16 in de rust. Nuchter ging ik de tweede helft in bij KCC/SO natural 8 – Albatros 6, terwijl de eerste teams ook begonnen aan de tweede helft.

Einde tweede helft. Ik pakte de Twitter-app er weer bij in plaats van de Sportlinked app. Afijn, formulieren geregeld en meteen keek ik met een aantal spelers van het 8e naar de tussenstanden. OVVO/De Kroon zou gaan verliezen, want zij konden de grote achterstand niet meer verkleinen. Bij SCO – KCC/SO natural stond het op dat moment 21-24. Hoe lang we nog moesten spelen wisten we echter niet. SCO liep twee doelpunten in. KCC/SO natural liep weer twee doelpunten uit. 23-26 dus. Na de 24-27 kwam SCO terug tot 27-27. KCC scoorde weer, maar Marloes Frieswijk maakte al weer gelijk: 28-28. Na minutenlang wachten volgde dan het verlossende eindsignaal, ofwel het verlossende twitterbericht. Einde wedstrijd. Klaar. 28-28. KCC/SO natural voor de derde keer op rij naar de kruisfinales. Iedereen in Maarssen én Capelle aan den IJssel vol ongeloof.

Houdini-act 2.0. Een paar jaar geleden gebeurde in de laatste speelronde op het veld iets soortgelijks. KCC/SO natural verloor in de voorlaatste ronde tegen Rohda 1 en DSC was op resultaat de koploper. Avanti won in de laatste speelronde van DSC, KCC/SO natural won van Tempo. KCC/SO natural naar de Ereklasse. Dat HKV/Ons Eibernest zou winnen van OVVO/De Kroon had ik echter niet verwacht. De Eibers waren ondanks een aantal verrassende uitslagen gedegradeerd en het was de vraag of zij zich in de laatste speelronde nog 100% gingen inzetten. Ja dus. Het werd liefst 35-28. De Eibers zullen met opgeheven hoofd teruggaan naar de Overgangsklasse om volgend seizoen weer te strijden voor een plaats in de Hoofdklasse. KCC/SO natural kan de Eibers op blote knieën bedanken.

De kruisfinalegekte komt dus toch weer naar Capelle aan den IJssel, terwijl men de hoop al had opgegeven na de uitnederlaag tegen Nic./Alfa-college. Zeker omdat een ontketend OVVO/De Kroon haar wedstrijden bleef winnen. Toch is het weer zover. Volgende week zal het weer bomvol zijn in de Schenkelhal als TOP uit Arnemuiden op bezoek komt. In Capelle aan den IJssel bleef het gisteren nog lang onrustig.

Klik hier voor wat informatie over de wedstrijd KCC/SO natural – TOP (A).
Houd hier hier alles in de gaten over de busreis naar Arnemuiden

BEP 2 – KCC/SO natural 2
Ook van deze wedstrijd heb ik niets meegekregen. Gelukkig heb ik achteraf nog wat informatie meegekregen. KCC/SO natural 2 hoefde niet meer en gaf onder andere een aantal A-spelers een groot aantal speelminuten. Jelle Molendijk (A1) scoorde liefst 6 keer tegen BEP 2. In Purmerend werd het 22-28. KCC/SO natural 2 is kampioen met 4 punten voorsprong op de nummer 2 OVVO/De Kroon. BEP 2 daalt af naar de Reserve Overgangsklasse. Een knappe prestatie van de ploeg van Robin Diepenhorst om voor de tweede keer op rij kampioen in de zaal te worden.

Achilles C1 – KCC/SO natural C1
Helaas was de C1 ook niet opgewassen tegen het Haagse Achilles. Er werd met 18-7 verloren en dus zullen KCC/SO natural en ONDO volgende week gaan uitmaken wie er gaat degraderen.

KOAG D1 – KCC/SO natural D1
Uit alle hectiek ben ik de voorbeschouwing van de D1 vergeten. Zij speelden tegen KOAG D1. Thuis werd er nog gelijk gespeeld, maar in Krimpen aan den IJssel was KOAG de sterkste ploeg. Er werd met 4-3 verloren.