KCC/Hijbeko A2 heeft afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie in de eerste klasse gespeeld. Na promotie vorig jaar moet het dit jaar meer dan ooit aan de bak om in deze klasse te kunnen blijven spelen. Behoud en een goeie middenmoter is ons doel dit jaar.

Na een gedegen voorbereiding en veel wisselingen i.v.m. blessures en afstaan aan de A1 hadden we toch wel weer een team bij elkaar waar we mee aan de slag kunnen. In de week voor deze wedstrijd was er hoop onzekerheid. Lisette Zaal ging door haar enkel, Esmee was herstellende van de griep en ook Lissette Krabbendam was herstellende van de griep. Ging op de donderdagtraining nog eens Yet Ittmann door haar enkel(zeker 3 weken uitgeschakeld), dus van een gezond en fit team was zeker geen sprake. Rede te meer voor wie wel fit was om alles uit de kast te halen wat er in zat.

Na weinig inschiettijd begonnen we zoals afgesproken fel aan de strijd tegen Vitesse A1 uit Barendrecht. Op het veld nog nipt verloren met 13-15, dus wilden we revanche, want het verlies op het veld was niet echt nodig. Na al gezegd te hebben dat we fel van start gingen en lekker ons spelletje speelden wisten we uit te lopen naar een 6-3 voorsprong. Maar toen hield het even op. We gingen teveel en op het verkeerde moment schieten en we lieten de bal niet meer gaan. En uit stilstand schieten is makkelijk voor de tegenstander die kan rustig meekijken en rebounden. Dat bracht ons in de rust een 7-9 achterstand op, want Vitesse ging wel gewoon door.

In de rust goed laten merken dat het begin goed was, maar dat wel het tempo eruit ging. Juist als wij tempo draaien creeren we kansen met het spelletje en kan iedereen scoren. Afgesproken dat we de tweede helft onze kansen gingen pakken en dat we met een nederlaag geen genoegen nemen.

De tweede helft zou spannend worden. Wij lieten onze beste kant zien en speelden de strepen van het veld.De strijd ging gelijk op. We kwamen zelfs nog een keertje 2 punten achter, maar de strijd die wij kunnen leveren en met het TEAM-gevoel waar we mee bezig zijn, zag je de motivatie om door te gaan en voor de winst te gaan. Zelfs op de bank was het een zware strijd. De reserves speelden daar de wedstrijd volledig mee en met nog een paar minuten te spelen en de nodige voorbereiding op de wissel die op komst waren was het tot 7 mintuten voor tijd 15-15. Niet genoeg voor de overwinning, maar het zou nu hard gaan. Je had amper tijd om adem te halen of er was alweer gescoord. Iedere keer kwamen we een puntje voor en weer gelijk, maar steeds aan de goeie kant. Dit keer liepen we voor op de feiten. En met nog 2 doelpunten in de laatste minuut was onzen eerste overwinning in de eerste klasse in de zaal een feit.

Spannend tot in de laatste seconde, maar een zucht ging door de sporthal heen toen de scheidsrechter afblies. Met een 19-18 overwinning werd het publiek bedankt, die zeker te weten een mooie, spannende wedstrijd gezien heeft. De spelers vielen elkaar in de armen en hun strijd was daarmee belooond (TEAM-gevoel).

Alle reservers bedankt, Tessa voor het invallen, publiek bedankt(grote getale aanwezig) en ook de A1 gefelicitieerd die na ons speelden en ook hun eerste punten pakten in de Overgangsklasse.

Statsitek: Christan 9x, Robert, Marcel, Lisette Z en Simone 2x, Rens en Esmee 1x.

Volgende week naar Tilburg A1. Weer een zware klus, maar we gaan weer voor het TEAM-gevoel..