Afgelopen zaterdag 8 juni werd in Kinderdijk het regionaal schoolkorfbalkampioenschap voor basisscholen gehouden. Vanuit Capelle aan den IJssel deden hier de groep 7 en 8 van de Sjalomschool mee en groep 6 van OBS de Tweemaster aan mee. Deze twee scholen waren immers een aantal maanden geleden de kampioenen van Capelle aan den IJssel geworden.

Groep 7/8 van de Sjalomschool speelde met een team van 8 spelers in 2 vakken. Groep 6 van De Tweemaster speelde met twee teams van 4 spelers in 1 vak zodat zij twee teams hadden ingeschreven. Ter voorbereiding op het toernooi hadden de teams nog vier trainingen gekregen bij onze vereniging. Deze trainingen werden voor de Sjalomschool verzorgd door Wilco Knops en Thom Brandse. De Tweemaster werd getraind door Diederik Hulsbergen en Robert Noot.

De Sjalomschool en team 2 van de Tweemaster speelden erg goed maar werden helaas al in de poulewedstrijden uitgeschakeld.

Team 1 van de Tweemaster wist alle poulewedstrijden ruim te winnen en bereikte daarmee de halve finale waarin winst recht zou geven op deelname aan het NK. Aangezien de Tweemaster toen moest aantreden tegen een viertal met allemaal korfballers werd die wedstrijd verloren en werd het NK net niet gehaald. Ook de wedstrijd om de 3e plaats was er eigenlijk één te veel. Met twee (lichte) blessures werd er verloren, maar vierde van de provincie is een uitstekend resultaat.

Dit jaar dus helaas geen Capels team dat naar de landelijke kampioenschappen gaat. Desondanks niet getreurd. Het was een prachtige dag weer, waarbij heel veel scholieren op een prettige manier hebben kennisgemaakt met onze korfbalsport.

Wil je de foto's zien die Peter Dorsman heeft gemaakt deze dag, kijk dan hier.

Kijk hier voor een uitgebreid artikel en nog meer foto's van één van de ouders op de site van De Tweemaster

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties