De D3 is kampioen!!!! Ja, dat team van Banoe, Can, Carlijn, Laura, Lisanne, Marieke, Mark, Misja en de vaste invaller Santiago. En natuurlijk niet te vergeten de grandioze trainers Martin en Wilco.

Op woensdagavond 29 mei vond de wedstrijd plaats, waarin het kampioenschap een feit werd. Alhoewel er nog een wedstrijd achteraan kwam op zaterdag was de woensdagwedstrijd bepalend. Met helaas een hele foute start, waarbij er twee vaste spelers wegens ziekte niet konden meedoen. Dat nam niet weg dat het team vol goede moed aan de wedstrijd begon.

Santiago was natuurlijk van de partij en dit keer viel Max uit D2 in. Laura zat ziek aan de kant, maar heeft samen met de vaste verslaggever van de D3 het verslag in elkaar gezet, zodat Misja, de andere zieke, het ook nog een beetje kan teruglezen.

In het aanvallende vak zaten de 3 M’s en Banoe en al na 2 minuten was het bingo: Max scoort. Gevolgd door een tweede raak schot van de tweede M, Mark. De derde M, Marieke, had diverse schotpogingen, maar helaas allemaal net mis. Dus ging Banoe er met het derde rake schot vandoor. Dankzij de prima verdediging, kon de aanval steeds opnieuw worden opgezet en volgden nog 4 rake schoten. Er was natuurlijk ook nog een tegenstander en die scoort er ook 1. Vooruit dan maar. Na de wisseling van het vak kunnen Lisanne, Carlijn, Can en Santiago hun aanvalskunsten vertonen. Het ging er zeer fanatiek aan toe en fysiek contact werd niet geschuwd. Can stond nu tegenover lange Jan, nadat eerst Santiago hem mocht verdedigen. De kans op nog een punt erbij mislukte helaas, want de strafworp ging er niet in. Gelukkig kan KCC/Delta Logistiek ook van heel ver goed schieten en Lisanne maakte dat helemaal waar.

Na de rust ging Marieke helemaal los, eerst bijna een punt uit een doorloper, maar daarna een doelpunt uit het standbeen. Er wordt prima verdedigd door KCC/Delta Logistiek, zodat de aanval vele kansen kreeg. Dat leidde vervolgens tot weer een treffer, een zogenaamd ringloos schot door Marieke. Kort daarna een doorlopertje van Max en het was weer tijd voor de wissel van veld. Deze laatste fase werd gekenmerkt door prima spel, zowel kwa verdediging als kwa aanval, maar punten kwamen er niet meer bij. Was ook niet nodig, want met 11-1 is het een dik behaalde overwinning. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1: de D3 is KAMPIOEN!!!!!

Zaterdag 1 juni dan de aller-, allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Gelukkig waren Laura en Misja er weer bij en konden ze toch nog hun bijdrage leveren aan het kampioenschap. Omdat het de laatste wedstrijd was mocht het team zelf de opstelling in de vakken kiezen en het aanvallende vak begon met Carlijn, Laura, Lisanne en Misja.

Laura was tot in haar teennagels gemotiveerd en opende de wedstrijd met een schot vanuit het standbeen. Lisanne maakte een geweldige tweede score na een fantastische opbouw en Laura maakte daarna de derde score met een schot uit een doorloper. Bij de verdediging zaten Banoe en Mark er een paar keer goed tussen, maar eigenlijk was het vrij relaxed verdedigen. De aanval van Nieuwerkerk bestond uit veel wassen beelden: er werd erg weinig bewogen, dus de verdediging hoefde niet veel te doen. Veel mooie mogelijkheden dus voor de aanval en ook Misja zag haar kans schoon, een perfecte worp. Met 4-0 kon er van vak worden gewisseld. In de aanval was er in het begin een soort ping-pong spel tussen Can en Banoe, die om beurten trachten te scoren, maar het zat niet mee. Gelukkig lukte het Can om er 1 in te gooien, maar in deze helft was het ploeteren geblazen. Misschien had het vele stilstaan tijdens de verdediging de fut er een beetje uit gehaald. Veel schotpogingen ook van Marieke, maar de bal wilde er gewoon niet in. De verslaggever heeft één woord in hoofdletters opgeschreven: PECH. Het wilde niet lukken. De verdediging van KCC/Delta Logistiek zat er vaak goed tussen, maar het leidde niet tot een hogere score en het team ging met 5-0 de rust in.

Hoe de tweede helft is verlopen, is bij de verslaggever helaas niet bekend, want Laura moest na de eerste helft helaas weg. Er kan natuurlijk wel wat over gezegd worden, want er is in ieder geval nog 8 keer gescoord, 5 keer door KCC/Delta Logistiek en 3 keer door Nieuwerkerk. Ook de eindstand is bekend, 10-3 voor KCC/Delta Logistiek. Ongetwijfeld heeft Misja nog een keer gescoord en was er een rol weggelegd voor Renée, want die viel in voor Laura. Ook Martin zal nog wel van zich hebben laten horen, want er ontgaat hem tijdens een wedstrijd niets. Iedere speler krijgt tijdens het spel nog maatwerkadvies. Can meer zus, Carlijn meer zo. Banoe misschien een beetje van dit en Marieke meer van dat. Als Mark dan nog even hierheen en Lisanne even daarheen gaat, dan kunnen Renée en Misja de een van de ene kant en de ander van de andere kant gewoon lekker scoren. En nog meer van die dingen. Het was een superleuk, heel sportief en ook succesvol seizoen.

Op naar de laatste trainingen en de afsluitende wedstrijden op 22 juni. Allemaal bedankt voor de plezierige competitie.