Afgelopen zaterdag moesten wij aantreden in en tegen Nieuwerkerk 4. Op het tijdstip dat iedereen in Papendrecht wilde zijn bij de wedsrtrijd van het jaar (KCC/Delta Logistiek A1) omdat Nieuwerkerk niet mee wilde werken om onze wedstrijd te verplaatsen. Dus met mensen op de bank die de wedstrijd volgden via twitter, hielden we het steeds in de gaten en brachten we de spelers op de hoogte.

Wij zouden een moeizame wedstrijd spelen. Ondanks dat er goeie aanvallen waren en er veel kansen werden gecreeerd, lukte het maar niet om dat gat te vinden. Pas na een kwartier spelen en na een hele lange aanval van wel een minuut of 8 wist Michel de eerste treffer te noteren met een fraai afstandschot.  Vlak voor rust viel Simone nog uit met een rugblessure en kwam Edith het veld in. Verdedigd werd er goed maar aanvallend mistten we de schepte en maakten we het onnodig moeilijk. Hier wist Nieuwerkerk van te profiteren en was het met de rust een magere 4-2. Vier doelpunten doorlaten is niet zo gek veel, maar 2 doelpunten scoren is veel te weinig. Daar waren we het in de kleedkamer met z'n allen wel over eens.

Dus de tweede helft zou geconcentreerder in de afronding moeten en we zouden feller op de bal zijn en positiever naar elkaar. Drie punten die in de tweede helft  wel beter zouden gaan.  Alleen de afronding lukt dan schijnbaar niet meer. Halverwege de tweede helft kwamen Nick en Frank het veld in en die lieten zien dat ze baalden langs de kant en zij scoorden meteen. Hierdoor kwamen we op een 6-7 voorsprong en met nog een maar minuten te spelen  zag het er eindelijk positief uit. Maar ja, een wedstrijd duurt 70 minuten en pas bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter is het pas gespeeld.  De tegenstander liet het er ook niet bij zitten en kwam weer terug tot 8-7, maar het was Rens die ons nog een puntje mee naar huis liet nemen. Met een strafworp maakte hij de 8-8 en mochten we blij zijn met dat ene puntje.

De concurrentie heeft gelukkig verloren, zodat we nu weer 4 punten los staan van de nummer 2.  Over 14 dagen krijgen we Ijsselvogels 3 op bezoek en dan moet het spel duidelijk beter zijn.

Statistiek: Nick 2x, Michel, Marcel, Michelle, Arjan, Frank en Rens allen 1x.