Afgelopen zaterdag vond de eerste confrontatie plaats tussen KCC/Delta Logistiek A1 en PKC/Hagero A1 om een plaats in de finale om het Nederlands kampioenschap in Ahoy op 20 april 2013. Onze eigen sporthal Schenkel was niet beschikbaar en daarom moesten we uitwijken naar de Kleine Vink in Nieuwerkerk. Een prachtige maar enigszins kille hal. Maar dan komt bij ons de Negende man (en vrouw) in actie en die zorgt er dan voor dat de hal compleet omgetoverd wordt in een KCC-arena. Het zwart-wit van onze clubkleuren en het magenta van de sponsor hebben dan de overhand. Buiten dat bestaat er ook een enorme belangstelling om deze wedstrijd bij te wonen. Ook alle NK-gangers komen langs om deze eerste kruisfinalewedstrijd mee te beleven (en in de rust gehuldigd te worden). Het wordt een ware heksenketel met al die toeschouwers. Naar schatting zijn het er bijna 500. In deze ambiance moet de A1 naar ongekende hoogte worden gestuwd. De spelers worden voorgesteld en de scheidsrechter fluit in voor een zinderende partij naar later blijkt.

De opening is wat stroef maar PKC/Hagero A1 heeft duidelijk het betere van het spel. De gasten scoren ook als eerste. Chantal maakt gelijk maar PKC/Hagero houdt het initiatief. Twee doelpunten zijn hiervan het gevolg 1-3. Ondanks dat Stephan meteen de aansluittreffer laat aantekenen is PKC/Hagero hiervan niet onder de indruk en gaat onverdroten door met de tegenstander de wil opleggen. PKC/Hagero loopt uit naar 2-6 en op het moment dat Stephan heeft opgehaald naar 3-6 volgt een time-out van KCC/Delta Logistiek. Omdat PKC meteen weer tot scoren komt lijkt dat niet van invloed. Toch volgt nu de periode waarin KCC/Delta Logistiek ijzersterk terugkomt want direct na de 3-7 scoort Tessa uit een prachtige doorloper. Dit blijkt de aanleiding te zijn naar een sterk herstel. Binnen 2 minuten hebben Kain en tweemaal Stephan de stand weer gelijk getrokken 7-7. We zijn halverwege de 1e helft en er ontbrandt een pittige strijd tussen de twee kemphanen. Volgt u maar. 7-8 PKC/Hagero, 8-8 Nik, 8-9 PKC/Hagero, 9-9 Stephan. Nik heeft de eer om de stand voor de eerste maal in de wedstrijd in het voordeel van de Capellenaren te brengen. 10-9 Dan weer PKC/Hagero 10-10 en weer Stephan maakt  11-10 met nog een vijftal minuten te gaan. PKC/Hagero zet weer stevig aan en doet  het tij weer keren. 11-12 Een stip van Kain zorgt weer voor de gelijkmaker waarna Mark voor het eerste de mand vind en 13-12 laat noteren. Helaas vliegt een tiental seconden later ook de 13-13 weer door de mand. Nog ruim een minuut te gaan maar beide ploegen komen niet meer tot scoren en bij deze stand wordt de kleedkamer opgezocht. Een mooie eerste helft waarin KCC/Delta Logistiek heeft bewezen de huidige landskampioen gelijkwaardige tegenstand te kunnen bieden. De 2e helft is er dan ook nog van alles mogelijk.

Onder luide aanmoedigingen van het publiek gaan de ploegen van start. Als na 4 minuten eerst Nik uit een vrije bal en daarna Milou van afstand de 15-14 op het bord hebben gezet volgt er een periode van ruim zes minuten waarin beide partijen niet tot scoren komen. Bij KCC/Delta Logistiek komt dat vooral door de slechte passing maar ook bij de Papendrechters loopt het niet meer zo soepel. Ondanks dat zorgt Stephan voor het eerste 2-puntsverschil in het voordeel van KCC/Delta Logistiek. Hiermee zet hij de zwart-witte formatie weer op het juiste spoor. 16-14. PKC/Hagero countert direct maar KCC/Delta Logistiek geeft niet op en uit een afstandsschot van Nik wordt het weer 17-15. KCC/Delta Logistiek lijkt nu definitief vat te hebben op de tegenstander maar de schijn bedriegt. Een tussensprint van de groen-witten levert hen 4 doelpunten op rij op. En zo wordt een 17-15 voorsprong omgezet in een 17-19 achterstand. Dat doet pijn en achteraf zal blijken dat we deze tik niet meer te boven komen. Uit de te nemen middenbal plaatst Mark in de ruimte op de doorgebroken Stephan die fraai afrondt. 18-19. Maar PKC/Hagero antwoordt ook weer direct en brengt de stand op 18-20. Er zijn dan 20 minuten gespeeld en KCC/Delta Logistiek moet in de achtervolging. Dat lukt redelijk maar we komen niet meer tot een gelijke stand. Na een score van Nik volgt een time-out van KCC/Delta Logistiek. Bij deze stand (19-20 voor PKC/Hagero) ligt de wedstrijd nog open. PKC/Hagero denkt er hetzelfde van en zet weer aan. Dat legt de ploeg geen windeieren en er wordt nu zelfs naar 3 punten uitgelopen. 19-22. KCC/Delta Logistiek recht nog eenmaal de rug en vecht zich via de 9e treffer van Stephan en eentje van Kain terug naar 21-22. Maar weer valt die gelijkmaker niet en als dan PKC/Hagero binnen 2 minuten weer uitloopt naar 21-24 moet KCC/Delta Logistiek definitief afhaken. Met nog slechts 3 minuten te spelen wordt Sophie nog ingezet maar de ploeg is geknakt en niet meer bij machte nog een keer op te staan. PKC/Hagero buit dit uit door nog verder weg te lopen. De uiteindelijke 21-27 eindstand is geflatteerd maar wel verdiend.

KCC/Delta Logistiek heeft gestreden voor wat het waard is maar vanavond zat er niet meer in voor de brigade van Wilrik en Robin. Toch kan men terug kijken op een goede wedstrijd en daarmee vooruit kijken naar de return. Het feit dat men de landskampioen 56 minuten heeft kunnen bijhouden moet toch enig vertrouwen geven voor de terugwedstrijd op 6 april in Papendrecht. Het zal ongelooflijk moeilijk worden om er een 3e wedstrijd uit te slepen maar met de steun van de vele supporters moet een verrassing mogelijk zijn. Wilrik en Robin moeten dan een strijdplan ontwikkelen waarmee het fantastische Papendrechtse dameskwartet (goed voor 20 doelpunten) aan banden gelegd kan worden. Voorwaar geen makkelijke opgaaf. Rest mij het bestuur, de TC en de Negende man te bedanken voor hun inzet en formidabele organisatie. Het was een waardige afsluiting van een prachtige dag met louter hoogtepunten.

Tot zaterdag op het veld maar in ieder geval op 6 april in de PKC-hal.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties