Na de krappe 6-7 winst op Avanti A2 kan KCC/Hijbeko A2 over 2 weken de titel binnen halen. Met 5 punten voorsprong op de concurrentie gaan we de laatste 3 wedstrijden in.

De uitslag geeft al aan dat het niet makkelijk was afgelopen zaterdag. Avanti A2 is geen hoogvlieger maar wel een vechtploeg. En als de weersomstandigheden dan ook niet ideaal zijn kan het zomaar gebeuren dat je onverwacht punten laat liggen. Met Rens nog steeds geblesseerd en Gerbert in de plaats van de afwezige Thomas werd de wedstrijd aangevangen. Avanti opende de score. 1-0. Aangezien Nik in het aanvalsvak maar niet los kwam duurde het even voordat invaller Gerbert de stand van afstand gelijk trok. Doordat de wind een grote rol speelde kon de score nauwelijks opgevoerd worden. Zo was de ruststand slechts 3-3 door doelpunten van Bianca en Wouter. In de rust werden nog even duidelijk gemaakt dat vooral verdedigd de aandacht vast gehouden moest worden. Dat deden we namelijk goed.

De 2e helft gaf hetzelfde beeld maar toch wisten de zwart-witten steeds een voorsprong te bewerkstelligen. Zo stond het 10 minuten voor tijd 5-6 door doelpunten van  Nik, Lars (stip) en Wouter. De licht geblesserde Wouter werd daarna vervangen door Stephan G terwijl halverwege Lilly haar plek had afgestaan aan Nouchka. Toen Avanti de stand weer gelijk trok, 6-6, stonden er nog 8 spannende minuten te wachten. Met kansen over en weer lukte het uiteindelijk Nouchka om van afstand de stand op 6-7 te brengen met nog 2 bloedstollende minuten voor de boeg. Avanti deed er nog alles aan om de gelijkmaker erin te gooien. Dat lukte niet en zo werden de zuurverdiende punten mee naar Capelle genomen.

Doordat IJsselvogels haar sportieve plicht deed door KOAG nipt te verslaan heeft KCC/Hijbeko A2 nu 5 punten voorsprong op de concurrentie. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het dus mogelijk om op 12 mei tegen hekkesluiter Nieuwerkerk kampioen te worden. Dat Nwk laatste staat wil echter geenszins zeggen dat er zomaar gewonnen gaat worden. De wedstrijd tegen Avantie heeft ons geleerd dat ook mindere tegenstanders (bijna) voor een verrassing kunnen zorgen. Dus niet onderschatten die wedstrijd. En mensen kom gerust allemaal aanmoedigen. Zaterdag 12 mei om 13.45 uur Sportpark Schenkel veld 2.