Verrassend, zult u denken? Natuurlijk was het feit dat KCC/Hijbeko B1 kampioen kon/zou worden niet verrassend. Daar is het hele seizoen naar toe gewerkt. En met slechts 1 verliespartij mag je dan ook gerust stellen dat dit meer als verdiend is. Het feit dat dit afgelopen weekend al gebeurde was de grote verrassing. Door het onverwachte verlies van PKC werd het kampioenschap een week eerder binnengehaald dan verwacht en worden we meteen verlost van de spanning  om te moeten winnen van een geduchte tegenstander als Deetos/Snel. 

Natuurlijk moest er afgelopen zaterdag wel gewonnen worden van de rood-witte formatie RWA uit Rhoon in een sporthal die waarschijnlijk ouder is dan het dorpje zelf. De penetrante geur van oud en vervallen kwam je tegemoed bij het betreden van de hal. Misschien was dat van invloed op de spelers in de beginfase. Met Koen en Amber weer terug in de gelederen stond het basisteam weer in het veld. Amber was nog niet helemaal fit maar moest desondanks minuten maken om wedstrijdritme op te doen.

RWA nam na 3 minuten de eerste score voor hun rekening. Onze 1e aanval kon maar niet los komen. Maar omdat RWA ook nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam liet Stephan na acht !! minuten de gelijkmaker aantekenen. Was dit het moment van doorpakken? Nog niet. RWA wist nog tot 3-3 aan te klampen voordat de Capellenaren een gat naar 3-5 sloegen. Matthias was in die fase met 2 treffers belangrijk en ook Amber pikte nog even haar doelpuntje mee. 3-6. Een dapper vechtend RWA gaf het nog niet op maar KCC/Hijbeko was wel de betere ploeg zonder tot grote daden te komen. De 3-7 wilde dan ook niet vallen waardoor met een 3-6 stand de kleedkamer werd opgezocht.

Na de rust hetzelfde beeld met een matig spelend KCC/Hijbeko wat, mede dankzij Niels die ging meescoren, wel steeds verder uitliep. Amber had inmiddels haar plekje afgestaan aan Femke. Bij de stand 3-7 werd het wat onrustig. Niet in het veld maar bij het meegereisde publiek. De eindstand van de wedstrijd tussen PKC en KZ was het KCC-publiek ter ore gekomen. Nog even om bevestiging gevraagd bij PKC en ja hoor, PKC had met 9-12 verloren. Ben Wolvers ging vast bloemen halen en de rest in discussie of we het aan de coaches/spelers zouden laten weten. Er werd besloten dat NIET te doen. Maar er zaten vrouwen bij dat besluit dus je kon er op wachten dat er minstens eentje is die zich niet zou kunnen bedwingen. Er werd contact gezocht met Ingeborg op de bank. Die reageerde natuurlijk niet want die was geconcentreerd op de wedstrijd. Dus maar even roepen vanaf de tribune dat ze haar telefoon moest opnemen. Dat lukte en de reacties waren bijzonder leuk om te zien. Eerst de brede lach van Inge. Daarna die van Ed en weer even later de vreugdesprong van Amber.

Weer terug naar de wedstrijd. Het was inmiddels 3-9 en dat bleef het een tijdje. Ed besloot daarop om het ook maar  aan de spelers te vertellen met het idee dat ze dan wat vrijer zouden gaan spelen. Dat lukte niet helemaal maar RWA kon helemaal geen potten breken. Met 2 minuten meer speeltijd (de klok had een tijdje stilgestaan) werd, bij een stand van 3-14 in het voordeel van onze zwart-witte brigade, voor het einde gefloten. Gelukkkig was voorzitter Henny aanwezig en konden de felicitaties en bloemen, onder luid applaus van de meegereisde supporters, uitgereikt worden. Helaas was onze hoffotograaf Leo ziek dus zijn er geen foto's gemaakt. Els heeft een poging gedaan met haar mobiele telefoon. Misschien is het mogelijk deze te plaatsen. (tuurlijk, red.)

KCC/Hijbeko kan terug kijken op een sterk zaalseizoen en kan zich nu terdege gaan voorbereiden op het NK. De eerste prijs is binnen en dat was ook het uitgangspunt. Het NK moet als slagroom op de taart worden gezien. De taart hebben we al. Vanaf nu de focus op het NK maar natuurlijk nog wel winnen van Deetos/Snel in Dordrecht. A.s. zaterdag  14.20 uur in de Deetos/hal. Kom gerust kijken.

Klik hier voor de befaamde foto's van de mobiele telefoon.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties