Of was het andersom? Afgelopen zaterdag stonden beide ploegen voor de vierde maal dit seizoen tegenover elkaar. De onderlinge stand was met 2 winstpartijen in het voordeel van Excelsior. Bij voorbaat dus geen ABC-tje voor KCC/Hijbeko. Opvallend was dat Stephan V voor de vijfde maal dit seizoen niet in de basis begon. Het ging hier om een disciplinaire maatregel. Net als de vorige keren trouwens. De coach valt hierbij niets te verwijten. Integendeel zelfs. Die voert alleen uit wat met zijn allen vooraf is afgesproken. Het is de speler die zich moet realiseren dat het niet alleen heel vervelend is voor hemzelf maar meer nog voor het team. Je laat doodeenvoudig je ploeg in de steek. Elke keer als het gebeurd is er de nodige rumoer vooraf en dat werk vast niet positief op de voorbereiding en wedstrijd en het (jouw) vak speelt steeds in een andere samenstelling. Maar genoeg erover. Ik hoop dat de boodschap aankomt.

In deze wedstrijd speelde Niels voor Stephan en Matthias nam de plaats van Gerbert in die een weekje op de lange latten had gestaan. De 1e aanval van KCC had het niet vandaag. Na 8 minuten stond het dan ook 0-2. De 2e aanval wist wel de mand te vinden en zorgde voor de 2-2 met het openingsdoelpunt van Matthias. Weer nam Excelsior het initiatief en kwam de 1e aanval weer niet tot scoren met als resultaat dat Excelsior in de 22e minuut de 2-4 liet aantekenen. Maar daar was de 2e aanval weer en met name Sophie die binnen vier minuten, met haar 2e en 3e treffer, de stand weer gelijk trok 4-4. Toch kreeg Excelsior weer de kans om uit te lopen. In de 29e minuut wisten zij nog tweemaal te scoren en zo de ruststand op 4-6 te brengen.

De wind zal ongetwijfeld parten hebben gespeeld bij het scoren maar slechts 4 doelpunten is wel erg onder de maat. Hopen maar dat de scherpte er bij de 1e aanval in de 2e helft er wel zou zijn.

KCC kwam flitsend uit de startblokken met een fantastische doorloper van Stephan G 5-6. Maar dat was niet voldoende. Want nadat Excelsior in de 4e minuut 5-7 had gescoord volgde 8 minuten later de 5-8 en leek de wedstrijd gespeeld. Gerbert werd ingezet voor Niels en moest het nodige afvangwerk gaan doen. En toen Nik halverwege de 2e helft 6-8 scoorde kwam er weer een sprankje hoop. Met onze 2e aanval voor de korf moest het nog mogelijk zijn. Met een doorloper van Tessa en een kort schot van Matthias stond er ineens weer een gelijke stand op het bord 8-8. Met nog vijf minuten te gaan leek een overwinning nog mogelijk. Ondanks nog 2 korte schoten van Gerbert die er ongelukkig uitdraaiden maar ook nog enkele kansen voor Excelsior werd er niet meer gescoord. Zo was en bleef het 8-8. Achteraf mogen we er blij mee zijn. De hele wedstrijd liepen we achter de feiten aan en de 1e aanval kwam tot een totaalscore van slechts 1 doelpunt. Dat is te weinig op dit nivo. Niels en Matthias speelden beiden een goede wedstrijd. Matthias bekroonde dit met 2 treffers. Niels was wat minder scherp maar had wel een paar prachtige acties. Vooralsnog een goed debuut.

Volgende week naar VEO. Zeker geen makkie. Ik hoop dan ook dat alle neuzen weer de goede richting op gaan en dat we die laatste competitiewedstrijden nog even alles uit de kast halen om de 2e plaats te behouden en tevens een goed gevoel over te houden voor de nog af te wikkelen bekerwedstrijden. Een finaleplaats moet er in zitten en het zal dan ongetwijfeld PKC als tegenstander worden. En daar willen we toch wel 1 keertje van winnen? Met de A1 en de B1 winnen van PKC zou toch de mooiste afsluiting van het seizoen zijn.

Doelpunten: Sophie 3, Matthias 2, Stephan G, Tessa en Nik ieder 1