Voor KCC/Hijbeko 2 startte pas afgelopen zaterdag het veldseizoen met een uitwedstrijd tegen Die Haghe 2. Na de promotie in de zaal naar de reserve hoofdklasse wil de ploeg van Jim van Nijnatten niets liever dan ook op het veld promoveren zodat er volgend jaar in de reserve Ereklasse gespeeld kan worden. En dat kan aangezien het tweede tot zaterdag bovenaan stond met 2 punten voorsprong op OVVO 2. Het tweede speelde in de hitte een erg slechte eerste helft en stond op een gegeven moment zelfs met 11-2 achter. In de rust was het 11-5. Genoeg stof tot praten dus in de kleedkamer en blijkbaar kwamen de woorden van Jim aan. In de tweede helft stond er een herboren tweede in het veld en was Die Haghe 2 de weg helemaal kwijt. Mede dankzij goed spel van A-junior Sven Wierenga (6 treffers) sloop KCC/Hijbeko 2 dichterbij en ging uiteindelijk Die Haghe 2 voorbij: 13-15 winst. Door de nederlaag van de ene concurrent OVVO 2 tegen de andere concurrent DVO 2, staat KCC/Hijbeko 2 nu met nog vijf wedstrijden te gaan 3 punten los van DVO 2. De laatste twee wedstrijden wordt er nog gespeeld tegen OVVO 2 en DVO 2, dus het wordt nog een spannend competitieslot. Het zou leuk zijn als het publiek zich laat zien bij de wedstrijden van KCC/Hijbeko 2.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.