Op 19 maart hebben de meiden uit de C3 iets bereikt wat wij aan het begin van het seizoen echt niet hadden durven dromen! De dames hebben het kampioenschap binnengesleept.

Het hele zaalseizoen wordt er hard gewerkt en worden er veel wedstrijden gewonnen. Helaas verliezen we de wedstrijd tegen Vriendenschaar thuis…

Ons verhaal begint om 19 februari, onze directe concurrent Vriendenschaar (B) wordt tot onze grote verbazing en blijdschap door IJsselvogels verslagen. Op 26 februari moeten wij tegen Korbis en het onverwachte gebeurt… We verliezen. Niets lukt ons deze dag.

Op 12 maart krijgen we de kans en grijpen hem met twee handen aan. We moeten aantreden tegen Vriendenschaar en hebben nog iets recht te zetten (thuis werd er met 11-0 verloren). Iedereen is scherp en gespannen, maar we weten ook dat er iets te halen valt. Thuis hadden we maar liefst 3 invallers en Romee speelde na 9 maanden haar eerste wedstrijd!
Al na een minuut of 15 staan we 3-0 achter, maar we gingen door. Nog voor rust wordt het 3-2 en we weten dat alles nog kan. In de tweede helft gaan we nog beter spelen. Alles valt op zijn plek: er wordt goed geroepen, fantastisch overgenomen en nog 2 keer gescoord! Wat waren we blij met Richelle die het laatste doelpunt scoorde! (Uitslag 3-4)
Voor Vriendenschaar is deze wedstrijd een grote teleurstelling, de kans is groot dat ze de titel met ons moeten gaan delen… Bij ons vallen er nog net geen vreugde tranen.

19 maart, wij moeten ons nog een keer opladen, voor de wedstrijd tegen Nikantes. Zij staan onderaan, maar ook wij weten dat alles mogelijk is. De laatste week wordt er flink getraind en de ouders zijn steeds maar aan het smoezen…
Met het verzamelen blijkt dat we met een slordige DERTIG man/ vrouw zullen vertrekken. Terwijl wij in de kleedkamers zijn hangen de ouders een spandoek op en horen we gastoeters. Scherp beginnen wij aan onze laatste wedstrijd. Het eerste kwartier hebben we vleugels, en met rust staan we dan ook al 8-0 voor. Tijdens de tweede helft blijkt dat spelen tegen een mindere tegenstander toch wel erg moeilijk is, de eerste 10 minuten valt er niet 1 doelpunt! Tess gaat er de laatste 10 minuten nog uit voor de meegereisde Esmee. Esmee geeft ons nog even vleugels en we komen uiteindelijk uit op een 14-2 overwinning! Een knappe prestatie, omdat er door 9 (!) verschillende dames wordt gescoord!
Eerst worden wij getrakteerd op een groot applaus en in de zaalkantine wachten ons nog meer verrassingen! We krijgen van de TC medailles en ijstaart en van de ouders: een prachtige taart, bloemen en fotolijstjes!

Dames,
Ik ben zo verschrikkelijk trots op jullie prestatie! Wat hebben jullie hard gewerkt en veel geleerd het afgelopen zaalseizoen. Denk met trots terug aan deze wedstrijden en tijdens het veldseizoen gaan we er weer voor met elkaar.