Na op papier 14 wedstrijden te hebben gespeeld en 13 punten te mogen hebben gehaald, mag KCC/Hijbeko D1 terugkijken op een prachtig zaalseizoen. De ploeg bestaat dit jaar uit 7 tweede jaar en 1 eerste jaar speler(s). Als u nog niet zo bekend bent bij deze super talenten willen we ze even aan u voorstellen.

Met Steven Buijs als zoon van een brandweerman in het veld, is er altijd “vuur” in de wedstrijd aanwezig. Een harde werker, die er altijd vol voor wil gaan. Daarnaast is het ook een echte sfeermaker en zal zeker niet bescheiden zijn om een geintje uit te halen. De enige echte Aron Verhoeven. Een speler waarvan je elke week kan genieten. Veel doelpunten maken staat bij hem op nummer 1 en wat is er nou mooier dan zo’n speler in je team te hebben?! Het schotkanon Timo Brandse, is iemand die je op alle plekken kan gebruiken. Zowel in het veld, als naast het veld is het iemand die je niet zou willen missen. Met zijn werkvermogen, genieten we ook elke week van deze speler!! Onze eigen Benjamin Dennis van der Waaij. Met Dennis in je team is er altijd wel wat te beleven. Verdedigen als André Kuipers en (psygisch) aanvallen als Michiel Gerritsen, is deze speler een vaste waarde voor de D1. Het enige minpunt aan Dennis is dat het nog steeds een trouwe Sparta fan blijft. (ik zou hier toch wat aan gaan doen Den…. :p) Iris Sturm is een speelster die je eigenlijk maar met één woord kan omschrijven: fantastisch. Je zal haar nooit horen klagen en zal altijd het uiterste eruit halen, wat erin zit. Daarnaast is het een hele constante speelster en zal ze zeker niet uit de weg staan om af en toe een doelpuntje mee te pikken. Onze districtspeelster Anouk Edens, is een echte “killer”. Met haar winnaarsmentaliteit, weten we dat we elke wedstrijd wel iets moois zullen beleven. De felheid die ze in wedstrijden heeft, is ook goed buiten het veld te merken als ze een wedstrijd heeft verloren. Iemand met een fantastische instelling en fantastisch korfbaltalent. Eén met de korf is Zita Maquelin. Een speelster van wie we elke week weer opnieuw genieten. Zet Zita in de aanval en je krijgt wel iets moois voorgeschoteld. Ze is doelgericht, snel, leergierig, technisch, geweldig, kortom je kan hier wel spreken over een top-speelster!! Wat is nou een team zonder een aanvoerder? Bij ons kan je zelfs spreken over een aanvoerster, ik heb het over Nina Wierenga. Net zoals de andere 7 spelers, genieten we ook elke week van Nina. Als aanvoerster van het team, is ze zeer belangrijk voor de D1. Net zoals Anouk heeft Nina een echte “killers” mentaliteit. Werken voor de rest en zelf ook mee-scoren, zijn de ideale kenmerken voor een goed speelster en die hebben wij in ons team!!

De D1 heeft goed in de poule meegedraaid en zeker niet ondergedaan van de rest. Als je uiteindelijk 4de van onder wordt en 13 punten hebt gehaald, mag je volgens mij wel spreken van een goed zaalseizoen. We hadden hele goede wedstrijden, maar ook wat mindere wedstrijden. Kortom een zaalseizoen waar alles inzat. (zelfs punten in mindering, maar hier hebben we het niet meer over….) Op het veld mogen we gaan spelen tegen de nummer 1 en 2 van Nederland. Er staat ons dus een zwaar 2e helft veldseizoen te wachten en gaan Deetos en Oranje Wit even een “poepie laten ruiken”. (Steef neem dit niet te letterlijk)

Het is als trainers geweldig om te zien, dat de kinderen grote sprongen vooruit maken. Zowel op technisch gebied, als op mentaal gebied. Er zit zeker een stijgende lijn in en dat is iets om van te genieten. D1 ga zo door!!

Jullie liefhebbende trainers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties