In KCC/Hijbeko D1 speelden dit seizoen Nina, Iris, Zita, Anouk, Aron, Timo, Steven en Dennis en de ploeg werd gecoacht door Wouter en Evelien. Hoewel de ploeg 7 tweedejaars in het team had, leek het toch lastig te worden in de Hoofdklasse omdat er een aantal sterke tegenstanders waren.

De eerste wedstrijd tegen Tempo begon pittig, maar na een goede tweede helft was het eerste punt binnen 5-5. Na overwinningen tegen Avanti (12-2) en MIA (10-4) kwam Nieuwerkerk op bezoek. Op het veld werd er twee keer met één punt verschil verloren, maar de zaalwedstrijd ging dankzij een uitermate scherpe Tobias bij Nieuwerkerk verloren met 8-14. Daarna volgde een prachtige overwinning op Tempo (5-4) en winst tegen Avanti (4-9). De wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen DeetosSnel moet maar snel vergeten worden, het werd 5-21. Daarna volgden drie overwinningen tegen laagvliegers Fortissimo (8-13 en 17-6) en MIA (15-5), maar ging de uitwedstrijd tegen Deetos Snel met 12-2 verloren. Tegen Dalto werd er met 7-13 verloren en afgelopen zaterdag werd er verloren met 12-8 van Nieuwerkerk dat zich daarmee als één van de beste nummers twee plaatste voor het NK.

U mist nog één uitslag en dat klopt. De uitwedstrijd tegen Dalto werd vastgesteld op een woensdagmiddag 17:00 uur (14:00 uur verzamelen). Helaas precies in de week van de CITO’s zodat er 7 spelers niet konden. Meewerken aan een andere datum wilde de bond (en Dalto?) niet zodat die wedstrijd reglementair met 0-1 werd verloren en de ploeg twee punten in mindering kreeg. Een beetje lullig maar ja zo zijn de regels. Niettemin heeft de ploeg een uitstekend zaalseizoen gespeeld en zijn de spelers individueel en als team enorm vooruit gegaan. Met twee geweldige trainers is de ploeg bij de eerste vijf geeindigd en dat betekent in ieder geval zekerheid dat de D1 ook volgend jaar in de Hoofdklasse mag uitkomen.

Op het veld zit de ploeg in een loodzware poule bij DeetosSnel en Oranje Wit (misschien wel de twee beste D-ploegen van Nederland) en Tilburg waar de punten gepakt moeten worden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties