Er zijn wel eens van die zaterdagen waar niet alles zo soepel loopt als het zou moeten. Afgelopen zaterdag was het zo'n dag dat KCC/Hijbeko tot het einde moest knokken voor de overwinning. Tweemaal Zes uit Maartensdijk was duidelijk niet naar Capelle aan den IJssel gekomen om met forse cijfers van de koploper te verliezen. In de eerste twee wedstrijden, tegen Antilopen en TOP (A) kwam KCC/Hijbeko vrij makkellijk tot scoren, maar zaterdag werd de wedstrijd pas 1 minuut voor tijd beslist. Wederom perfecte omstandigheden om de wedstrijd te spelen. De voorspelde regen bleef weg en in een stralende zon kon scheidsrechter Van der Bie uit Vlaardingen de aftrap geven. Hij moes het vandaag doen zonder zijn vaste assistent. Waar KCC/Hijbeko in de vorige wedstrijden makkelijk aan de wedstrijd begon was het nu een stukje stroever. Vanaf het begin begon de pressie van Tweemaal Zes waardoor de doelpunten nog niet makkelijk vielen. De gasten wisten na 3 minuten het gat van de korf te vinden. Pas in de 5e minuut opende KCC/Hijbeko, door Juliëtte Wassink de score. KCC/Hijbeko kon nog niet goed omgaan met de druk die Tweemaal Zes gaf. Na de 1-2 moest Van der Laaken al in de 7e minuut ingrijpen met een time-out. Alle gezichten moesten dezelfde kant op staan. KCC/Hijbeko had dit begrepen en zorgde voor een mooie opleving door driemaal achterelkaar de mand te vinden. Reinier Plantina, Ingeborg Hofland en Michiel Last tilde de score naar 4-2. Tweemaal Zes had haar dag op dat moment ook niet. Dit kwam door de goede en strakke verdediging van de thuisploeg. De wedstrijd wordt feller, maar wordt op het scherpst van de snede gespeeld. De duels onderling worden steviger en de grens van het toelaatbare wordt opgezocht. Na een gemiste strafworp aan Capelse zijde, wordt in de eerstvolgende actie wel vanaf 2,5 meter gescoord (5-2). Tweemaal Zes kan terugkomen tot 5-3, maar KCC/Hijbeko zorgt ervoor dat 5 minuten voor de pauze het gat tot 3 punten wordt gebracht (7-4) door een fraaie 1-hander van Nolan den Boer. Voordat de ploegen de kleedkamers gaan opzoeken weet Tweemaal Zes nog eenmaal de korf te vinden, waardoor er met een 7-5 tussenstand gerust gaat worden.

Na de 10 minuten pauze een messcherp KCC/Hijbeko dat weer het hoofdveld betrad. Er waren duidelijke afspraken gemaakt en die werden dan ook direct goed uitgevoerd. Binnen de 3 minuten werd de stand naar 9-5 getild. Een veilige marge op dit moment, zou je denken, maar Tweemaal Zes weet binnen de 10 minuten de stand terug te brengen tot 9-7. KCC/Hijbeko moest de rust bewaren en niet in paniek raken. De pasing op dat moment is niet goed en Tweemaal Zes profiteerd optimaal door binnen het kwartier er weer een wedstrijd van te maken (10-9). Via 11-9 en 12-10 weet KCC/Hijbeko telkens de gasten uit Maartensdijk voor te blijven. Maar als de wedstrijd het laatste kwart ingaat, lijkt het alsof de wedstrijd helemaal opnieuw begint, want Tweemaal Zes zorgt voor een 12-12 tussenstand op het scorebord. De gasten lijken te geloven dat het nu moet gaan gebeuren. Helaas gebeurdt het aan de andere zijde. Ingeborg Hofland, Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst, die Nolan den Boer is komen vervangen lijken de wedstrijd in het slot te gooien, 15-12 met nog 10 minuten te gaan. Schijn bedriegd. KCC/Hijbeko beland in een fase waarin de doelpunten niet meer makkelijk willen vallen en bij Tweemaal Zes wordt nu het uiterste uit de kan gehaald en 5 minuten voor het einde is het
15-14 en er breken spannende slotminuten aan. De klok tikt door en aan beide kanten worden de acties niet benut. Totdat Joost Hordijk, ingevallen voor Michiel Last, het op zijn heupen krijgt en met nog 30 seconden te gaan in een werkelijk onmogelijk actie de 16-14 weet aan te tekenen. Sportpark Schenkel ontploft en de punten zijn binnen. Het was een wedstrijd die alle kanten kon opgaan. Als KCC/Hijbeko geduldiger was geweest en beter met de kansen was omgegaan had het niet zo spannend hoeven te worden. Het massaal opgekomen publiek had een mooie pot korfbal gezien, die tot de laatste seconde spannend was. Ook mindere wedstrijden moeten gewonnen worden en dat geschiedde.

Door de andere uitslagen in de poule (Antilopen - TOP 25-15, IJsselvogels - Nieuwerkerk 13-8 en HKC - Oranje Wit 12-12) staat de ploeg van Ton van der Laaken nu alleen bovenaan, 1 punt los van Oranje Wit (D). Volgende week staat de topper tegen de nummer 2 Oranje Wit op het programma en zal KCC/Hijbeko een mooi gat kunnen slaan voor de bovenste plek. De wedstrijd in Dordrecht begint om 15:30 uur. Om 14:00 uur spelen Oranje Wit 2 en KCC/Hijbeko 2 tegen elkaar en die ploegen staan samen bovenaan met 6 punten uit drie wedstrijden. Hopelijk komen de 4 punten mee terug naar Capelle aan den IJssel.

Doelpunten: Ingeborg Hofland 4x, Michiel Last 3x, Nolan den Boer, Reinier Plantinga en Juliëtte Wassink ieder 2x, Wilrik Wassink, Robin Diepenhorst en Joost Hordijk ieder 1x.