Nog twee wedstrijden en dan zit het Ereklasse seizoen erop voor de selectie van KCC/CK Kozijnen. Het is een apart seizoen, waarbij geen van de ploegen kan degraderen en de wedstrijden veelal als oefenwedstrijden worden gezien. Veel uitproberen met verschillende vakcombinaties om alvast te kijken naar het volgende seizoen. En dan moet je zaterdag afreizen naar Papendrecht waar landskampioen PKC/Vertom wacht. Een hels karwei en stunten in Papendrecht is vrijwel onmogelijk. Toch heeft KCC/CK Kozijnen in de Korfbal League een gelijkspel tegen deze formatie gepakt. In deze wedstrijd werd het geen wedstrijd. PKC/Vertom was heer en meester en werd het uiteindelijk 23-14.

Met Bo Oppe, tegen zijn nieuwe werkgever in de basis, startte KCC/CK Kozijnen in de vertrouwelijke opstelling. Vooraf was er een aardigheidje van de Capellenaren voor de afscheidnemende Laurens Leeuwenhoek. Buiten dit cadeautje werden er verder geen cadeautjes in de wedstrijd gegeven. Binnen de minuut is het Van Oosten met de 0-1, die de sterke Van der Werff uit de wedstrijd speelde. Aanvallend was het zoeken voor beide ploegen en verliep het spel nog niet zoals gewild. Tot de 5e minuut, bij een stand van 3-2, was het nog een wedstrijd. KCC/CK Kozijnen moest alles geven om tot een doelpunt te komen. Te korte schoten en slordige aanvallen zorgde voor weinig efficiëntie. Ook bij PKC/Vertom liep het nog niet echt, gezien de 5-2 stand na 15 minuten. Een time-out van KCC/CK Kozijnen zorgde niet voor het gewenste rendement. Na 24 minuten is het al 9-2 alvorens KCC/CK Kozijnen de korf weer eens weet te vinden. Oppe zorgde voor de 9-3. De ploeg van Wassink en Diepenhorst had al dik 20 minuten niet gescoord en dat breekt op. Een minuutje later zorgde Middelkoop al “hengelend” onder de korf, wat eigenlijk een strafworp was voor de 9-4. Tot aan de rust bleef KCC/CK Kozijnen op deze score staan en kon de thuisploeg uitlopen naar een 13-4 ruststand.

Ook in de tweede helft opende KCC/CK Kozijnen de score. Na 30 seconden was het Oosting met de 13-5, maar PKC/Vertom bleef telkens ver voor staan. Zo nu en dan een fraaie Capelse aanval maar de scores bleven uit. Inmiddels is Jongenburger in het veld gekomen voor Noordzij. Na 5 minuten is het al 16-6. Zeven minuten lang geen scores aan de Andoornlaan, voordat Jongenburger met een hoog schot de 16-7 aantekent. Maar PKC/Vertom bleef gewoon scoren. Ondanks dat niet alle aanvallen even goed waren bleef de marge vaak op 10 doelpunten steken. Na 16 minuten is het 19-9. Bij beide ploegen begon het nodige wisselen zodat iedereen speelminuten kreeg. KCC/CK Kozijnen kon mondjesmaat een doelpunt op het scorebord krijgen maar meer dan dat werd het deze middag niet. Het schotpercentage was beneden peil. Tegen de top van Nederland is KCC/CK Kozijnen nog niet bij machte om er een doelpuntenspektakel van te maken. PKC/Vertom loopt, zonder al teveel moeite, uit naar 23-14. Aan het einde van de wedstrijd wordt de afscheidnemende Laurens Leeuwenhoek in het zonnetje gezet. Direct daarna fluiten Den Ouden en Falkenberg de wedstrijd af en staat er een 23-14 uitslag op het scorebord.

Komend weekend sluit de selectie af in eigen huis tegen KZ/Thermo4U. Kan de equipe van Wassink en Diepenhorst voor de laatste keer de punten bijschrijven? Aanvang 16:00 uur op sportpark Schenkel. De reserves starten om 14:30 uur

Doelpunten: Julian Middelkoop 5x, Randy Oosting en Bo Oppe ieder 2x, Tessa Noordzij, Michelle Jongenburger, Demi van Oosten en Laura van der Linden ieder 1x.