Het wordt met de week lastiger voor KCC/CK Kozijnen. Na het onverwachte verlies in eigen huis tegen het Zeeuwse TOP (A) en de ingecalculeerde nederlaag in Papendrecht, stond afgelopen weekend een heuse “degradatiekraker” op het programma. KCC/CK Kozijnen moest het in eigen huis opnemen tegen het ook nog puntloze KZ/Thermo4U. De ploeg uit Koog aan de Zaan wil hoge ogen gaan gooien in de League. In Capelle werd het nooit echt spannend en keek de thuisploeg al in de rust tegen onmogelijk in te halen achterstand aan (3-12). In de 2e helft toch een beter spel, maar de punten gingen mee naar Noord- Holland.

20200919   KCC 1   KZ 1

Even als vorig weekend startte de tegenstander furieus. Binnen 50 seconden stond er een 0-2 score op het bord. KCC/CK Kozijnen kreeg in het begin wel open kansen maar verzuimde deze af te ronden. De Zaanse ploeg gaf direct vanaf het begin een hoge verdedigende druk, waardoor de thuisploeg het lastig had goede aanvallen te produceren. Het was allemaal te statisch. Ook de gasten hadden moeite met scoren na de 0-2, want pas in de 6e minuut wordt het 0-3. KZ/Thermo4U loopt daarna makkelijk uit naar een 0-5 stand na 7,5 minuut. En zelfs 0-6 na 12,5 minuut.

Pas na een kwartier zagen de supporters het eerste Capelse doelpunt op het scorebord verschijnen. Noordzij was daar verantwoordelijk voor. Al snel moesten Wip en Van der Steen ingrijpen. Er moest een andere strategie komen anders worden we er afgeknald, zo oordeelde Van der Steen. Veel één-schots aanvallen waardoor KCC/CK Kozijnen bleef schutteren. Nog wel een leuk momentje in de 11e minuut. Door een fanatieke actie van Timo van Dieren, moest hij eventjes naar de kant voor een “schoenenwissel”. Een uitgescheurde schoen bracht hem naar de kant, maar zijn tweelingbroer was de redder in nood. Na de 1-6 ging de thuisploeg wel wat strakker verdedigen en zag men ook mislukte Zaanse aanvallen. Ondanks dat bleven de gasten dik voorstaan. Het 3e doelpunt van Middelkoop kwam op inzet, maar KZ/Thermo4U speelde een makkelijke eerste helft en liep verder en verder weg. De ruststand kwam bij een 3-12 achterstand. Is er nog iets mogelijk in de tweede helft?

Na de pauze was het direct raak voor de Noord-Hollanders. Binnen 20 seconden 3-13. KCC/CK Kozijnen was niet direct bij de les. KCC/CK Kozijnen leek wakker geschud en de daaropvolgende aanvallen zagen er beter uit met tot als gevolg een vlotte sprong van 3-13 naar 6-13 door doelpunten van Behrens, Alsem en Noordzij. Inmiddels is er meer reboundkracht in de ploeg gekomen. Schol vervangt Van Dieren en Schol kreeg te maken met Alwin Out. Ondertussen een verbaasde KZ-trainer die zijn ploeg zag inzakken na het terugkomen van de thuisploeg. Een time-out moest zijn ploeg op het goede spoor behouden. De ingelopen stand werd snel teniet gedaan. In de 7e minuut was het al weer 7-16 en KCC/CK Kozijnen leek de weg niet terug te hebben gevonden. Men leek toch weer iets bij te komen via doelpunten van tweemaal Biesbroek en Dekkers (10-17). Laatstgenoemde kreeg een opgelegde kans die niet werd benut en van scheidsrechter Vries mocht hij dit niet afreageren op een reclamebord. Het verschil bleef 5 tot 6 doelpunten en KZ/Thermo4U was slimmer in het versieren van vrije ballen of strafworpen. In de ogen van de Capelse coaches mocht het scheidsrechterskoppel wel meer verdeling hierin maken. Met nog een klein kwartier te gaan is het Schol met de 13-18 en Noordzij zorgde met een goede actie dat de Negende Man kon juichen voor de 14-18. De kleinste marge tot nu toe, maar deze werd weer groter. Met nog tweee minuten te spelen is het 15-21 en is de wedstrijd echt gespeeld. De eindstand komt bij 16-22.

Wederom een nederlaag voor het Capelse vlaggenschip. Wanneer het in de eerste helft was bijgebleven en het KZ/Thermo4U niet zo makkelijk had laten weglopen, had er zeer zeker meer ingezeten.

Komend weekend staat het Sassenheimse TOP/LITTA op het programma. De koploper komt op bezoek in Capelle aan den IJssel, met de nodige internationals. Weer zal de ploeg van Wip en Van der Steen tot het uiterste moeten gaan voor een goede wedstrijd. Of dit zal lukken is de vraag. De reserves trappen af om 15:30 uur en het vlaggenschip start om 17:00 uur.

Doelpunten: Tessa Noordzij, Mark Behrens en Stefan Dekkers ieder 3x, Julian Middelkoop, Mandy Biesbroek en Sydney Schol ieder 2x en Sanne Alsem 1x.

Klik op de foto of hier voor nog veel meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.