KCC/Hijbeko speelde afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes. Voor de hoofdwedstrijd speelden de reserves van beide ploegen tegen elkaar. KCC/Hijbeko 2 had nog een appeltje te schillen met Tweemaal Zes 2, want in de heenwedstrijd, verloor de ploeg van André Simons met 16-14. Vooraf was het duidelijk. Winnen is handhaving!. Dit deed KCC/Hijbeko 2 ook en won met 15-13.

Hierna de wedstrijd tussen KCC/Hijbeko en Tweemaal Zes. In Maartensdijk werd het eerder 24-26 voor de ploeg van Jan Tromp. KCC/Hijbeko zit in zwaar weer. Een aantal weken terug was men nog in de race voor een kruisfinaleplek, die toegang verleende tot de Lotto Korfballeague. Nu we een aantal weken verder zijn, staan we met beide benen weer op de grond. Eerst een mokerslag in Scheveningen tegen KVS (29-12), dan een midweeks verlies tegen 1e klasser Kinderdijk in de beker en vorige week een nederlaag tegen Excelsior (D) met 18-22. Wat was er met de ploeg aan de hand ? Na twee nederlagen was KCC/Hijbeko eigenlijk al kansloos voor de 2e plaats en was het doel zaterdag een leuke pot neer te zetten en weer wat vertrouwen op te doen.

De tribunes in sporthal Schenkel waren weer goed gevuld en ook de gasten uit Maartensdijk hadden wat supporters bij zich. Hopelijk een ander KCC/Hijbeko die van de eerdere nederlagen had geleerd en moest zorgen dat de fanatieke supporters weer konden juichen. KCC/Hijbeko begon weer eens zeer goed aan de wedstrijd.     Na 22 seconden had Juliëtte Wassink de eerste er al in liggen. Nog geen 15 tellen later was het weer gelijk (1-1). Was dit het begin van een heerlijk avond hoofdklassekorfbal ? Het publiek kwam bedrogen uit, want hoe snel de eerste doelpunten vielen, hoe langer het wachten was op de volgende. KCC/Hijbeko verdedigde fel en zat direct op de huid van de tegenstander. Vooral Wilrik Wassink moest doelpuntenmachine Wouter van de Brenk van het scoren afhouden. In de 4e minuut de voorsprong voor de bezoekers, gevolgd door een droge knal van Wilrik Wassink. Beide ploegen verdedigde goed en gaven goed druk met de schotklok op de achtergrond wegtikkend.
Dit werd gekenmerkd doordat KCC/Hijbeko gewoon, om de schotklok niet te laten afgaan, met een hand vanaf de middenlijn de korf maar moest raken om nog een aanval te kunnen opzetten. Wanneer Tweemaal Zes te kort schoot, kon KCC/Hijbeko overnemen. Zo golfde de wedstrijd heen en weer, onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter Van Alphen. Ook zijn assistent deed een duit in het welbekende zakje en was duidelijk aanwezig, maar werd niet altijd door de spelers goed begrepen. Het was een stevig, doch fair duel. Halverwege de 1e helft stond er slecht een beschamende 4-5 op het scorebord. Na een time-out aan de kant van Tweemaal Zes kon Robin Diepenhorst zijn vrije worp verzilveren (5-5). Hierna brak er een periode aan dat het bij KCC/Hijbeko gewoonweg niet wilde lukken. Na de 5-5 werd het binnen 5 minuten ineens 5-8. KCC/Hijbeko had slechts een paar kansjes, maar was de bal ook net zo hard weer kwijt. Er was wel zichtbaar dat er meer met pit werd gespeeld, gezien de afgelopen weken. Met nog een kleine 4 minuten voor de pauze, bij een stand van 6-9, tilden Mariska Brands en Juliëtte Wassink de stand naar een 8-9 ruststand. Een vreemde ruststand in de hoofdklasse. Hopelijk meer spektakel na de thee.

Na rust werd er binnen de minuut weer tweemaal gescoord. In de 4e minuut was het gat geslonken tot 10-11. Het werd nog wel 10-12 maar daarna kreeg het publiek een KCC/Hijbeko te zien dat deed denken aan de betere tijden dit zaalseizoen. De ploeg van Jan Tromp liep uit naar 16-12, door uitstekend reboundwerk, waardoor er meerdere kansen gecreeerd werden. Waar Tweemaal Zes in de eerste helft makkelijk tot schot kwam waren de eerste 10 minuten voor de ploeg uit Maartensdijk totaal niet goed. Veel ballen over de korf, die direct voor de thuisploeg waren. Na de 16-12 van Lonneke Schallenberg, moest zij door een actie van haar tegenstandster het veld geblesseerd verlaten. Met 16-12 en nog ruim een kwartier spelen, wat doe je dan. Blijf rustig en probeer de score te verhogen en het gat groter te maken. Door de goede druk op topschutter Wouter van de Brenk, die die een ware plaag was voor de KCC-defensie, moest het toch wel lukken. Na een blessure aan de kuit van een speler van Tweemaal Zes werd een vrije doorloop van Marvin Soekra in de kiem gesmoord. In plaats van 19-14, met nog 10 minuten op de klok werd het door twee snelle doelpunten, 7 minuten voor tijd 19-16. Je zou zo zeggen, nog niks aan de hand, maar toen sloeg wederom het noodlot toe. Tweemaal Zes rook dat er wat te halen was in Capelle aan den IJssel en schakelde een tandje bij. Men kwam langzaam dichterbij en met nog 3 minuten te spelen was het 19-19. Na de time-out aan Capelse zijde een mogelijkheid voor de 20-19, maar na één schot was de bal al weer weg. Met nog 1 minuut op de klok speelde de gasten het slim uit en gebruikte hierbij het voordeel van de schotklok.  Tweemaal Zes scoorde de 19-20 en dat was ook de eindstand. Een pijnlijke nederlaag dus. Zeven minuten voor het eindsignaal staat de ploeg met 19-16 voor en was het "bal in de ploeg houden en tot scoren komen". Dit lukte gewoon niet. Een onnodige nederlaag, met als belangrijkste oorzaak het feit dat KCC/Hijbeko de gebroeders Van Brenk niet kon afstoppen. Zij maakte samen 18 van de 20 doelpunten.

Er is nog één wedstrijd die voor de statistieken volgende week op het programma staat. In Alphen aan den Rijn sluit het achttal van Tromp de competitie tegen Tempo. DVO is naar de kruisfinale en KVS is kampioen. Er rest nu nog alleen de vraag : "Wordt KCC/Hijbeko 3e of 4e in de poule ?". Bij winst op Tempo en verlies van Tweemaal Zes wordt de ploeg 3e en anders eindigt men als 4e in de competitie. De wedstrijd begint zaterdag om 20:00 uur.

Doelpunten:
Wilrik Wassink 6x, Robin Diepenhorst 5x, Juliëtte Wassink 3x, Mariska Brands en Lonneke Schallenberg ieder 2x, Michiel Last 1x.

Klik hier voor de foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.