Het seizoen 2020-2021 gaat van start. Na 6 maanden geen competitiewedstrijden, was het eindelijk zover. Elke korfbalsupporter snakte naar de wedstrijden en voor de selectie van KCC/CK Kozijnen stond er in de eerste competitieronde direct een cruciale wedstrijd op het programma. Het vlaggenschip moest het opnemen in eigen huis tegen TOP Arnemuiden. Onder winderige weersomstandigheden werd het geen topper en moest KCC/CK Kozijnen een onverwachte nederlaag slikken.

20200905   KCC 1   TOP (A) 1

De ploeg van Wip en van der Steen moest direct in de eerste ronde improviseren. De normaal in de basis startende Dekkers zat nog een schorsing uit, waardoor het achttal compleet werd gemaakt met Sydney Schol. Voor Dominique Brands was het haar eerste basisoptreden in de hoofdmacht. Tegen de geroutineerde Janine Marijs kreeg zij een dikke voldoende.

Het was afgeladen vol op sportpark Schenkel. Ook veel supporters uit Zeeland. Voor beide ploegen was het direct erop of eronder, aangezien de andere ploegen in de poule van een heel ander kaliber zijn. Het was wel duidelijk dat KCC/CK Kozijnen direct goed wilde starten. Al na 15 seconden de eerste vrije bal, wat helaas geen doelpunt opleverde. Ook de eerste aanval van TOP (A) strandde waardoor het lang wachten was op het eerste doelpunt. De thuisploeg zette een goede druk op de aanvallende Zeeuwen waardoor die snel balverlies leden. Met de felle wind over het sportpark was het niet makkelijk korfballen. Ook KCC/CK Kozijnen kreeg volle druk waardoor de eerste minuten de aanvallen van korte duur waren. Ondanks dat was het TOP (A) in de 6e minuut met de 0-1. KCC/CK Kozijnen komt dan wat beter in de wedstrijd en heeft het TOP (A) redelijk onder controle. Met de lange Behrens in het ene vak en de makkelijk reboundende Schol in het andere vak is het soms heerlijk korfballen. In de 10e minuut is het 3-1 voor de thuisploeg en moet het vlaggenschip doordrukken naar een grotere voorsprong. Helaas gebeurt dit niet. TOP (A) komt terug tot 3-2, maar via een benutte stip van Oppe is het snel weer 4-2.

De flinke wind over het veld speelt beide ploegen parten zodat er moeilijk goede aanvallen gespeeld kunnen worden. Halverwege is het pas 5-3 en TOP (A) zit nog niet goed in de wedstrijd. KCC/CK Kozijnen daarentegen moet de voorsprong gestaag zien uit te bouwen. Inmiddels begint er in het veld ook de felheid toe te nemen en moet Van der Lucht eventjes optreden. Met een sisser loopt het af. Er staat een duidelijke spanning op de wedstrijd, want beide ploegen zijn gebaat bij een overwinning gezien de indeling van de poule.

De sterke Capelse verdediging ziet hun werk aan de andere kant helaas niet altijd beloond worden. Door veel plaatsfouten en onrustigheid is de bal weer te snel in het Zeeuwse bezit. Dit wordt door de coaches dan ook duidelijk gemaakt. Het moet anders. Een boordnodige time-out in de 21 minuut moet voor rust zorgen. De time-out werpt zijn vruchten af want nog geen 3 minuten later is het Behrens met een sterke actie voor de 6-3. Nog helemaal niks aan de hand. Nieuwkomer Alsem ziet haar vrije bal verzilverd worden voor de 7-4 en dat is tevens de magere ruststand.

Na de pauze is het zaak om zo snel mogelijk afstand te nemen van TOP (A). Hoe lang het eerste doelpunt in de eerste helft op zich heeft laten wachten, hoe snel TOP (A) toeslaat na rust. Binnen 10 seconden is het 7-5. Er is nog steeds geen 100% focus in de wedstrijd. De duels onderling worden feller maar blijven allemaal “fair”. Zo nu en dan moeten Voskamp en Van der Lucht even ingrijpen maar voor de rest hebben zij een makkelijk middag. TOP begint veel scherper in de verdediging en daardoor krijgt de thuisploeg weinig kansen. De supporters moeten lang wachten voordat er weer een doelpunt valt. De kansen willen bij KCC niet vallen. Na 8 minuten komt Groeneweg in het veld voor Behrens. Minder rebound onder de korf, maar wel een spits erin. Ook bij TOP begint de grote “wisseltruc”. In de 9e minuut is het eindelijk Oppe die vanaf de stip de 8-5 op het scorebord mag zetten. Er zijn nog ruim 20 minuten te spelen en gezien het spelbeeld is scherpte hetgeen wat de ploeg van Wip en Van der Steen moeten behouden. Maar binnen 2 minuten is TOP (A) terug tot 8-7 en kan de wedstrijd opnieuw beginnen. KCC/CK Kozijnen staat nog steeds aan de goede kant van de score, maar TOP (A) gaat er nu vol voor, want ze zien dat er best iets te halen valt in Capelle. In de 16e minuut een opgelegde kans voor Anita de Ridder, maar gelukkig wordt deze niet verzilverd. KCC stelde zich niet goed op. En dan 11 minuten voor tijd gebeurt het dan toch. TOP (A) is terug in de wedstrijd (8-8).

De minuten tikken weg. Een minuut later krijgt Groeneweg de handen van de Capelse supporters op elkaar met een heerlijke poeier vanuit het hoekje. Iets wat de wedstrijd zeker nodig had. En nu is het een kwestie van doorzetten en de stand uitbreiden. Maar helaas kan de ploeg niet het spel doortrekken. De Zeeuwen geven nu alles. Negen minuten voor tijd is het 9-9, waar het doelpunt veel weg had van snijden. Van der Lucht en Voskamp keurden het doelpunt goed. In de laatste minuten van de wedstrijd weet KCC/CK Kozijnen niet meer te scoren en TOP (A) schiet 7 minuten voor tijd de 9-10 op het bord. Het laatste doelpunt is ook van de gasten waardoor het cruciale openingsduel met 9-11 verloren gaat.

Bij TOP (A) wordt er feest gevierd en bij KCC/CK Kozijnen zijn de druiven erg zuur. Deze wedstrijd moest men er staan en men stond er niet. De komende weken worden loodzware weken met tegenstanders als TOP/Litta, KZ/Thermo4U en DVO/Accountor. Op zaterdag 12 september 2020 wacht een uitwedstrijd in Papendrecht tegen PKC/Vertom. Een hels karwei voor Wip en Van der Steen.

Doelpunten: Julian Middelkoop en Bo Oppe ieder 2x, Mandy Biesbroek, Dominique Brands, Sanne Alsem, Mark Behrens en Stephan Groeneweg ieder 1x.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.