Na de verloren wedstrijd in de eerste competitieronde in Friesland tegen LDODK/Rinsma Modeplein was afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AKC Blauw-Wit. Deze ploeg heeft veel nieuwe namen in de selectie en werd vooraf gezien als één van de ploegen die samen met KCC zou strijden voor de onderste plekken in de Ereklasse. Voor Wip en Van der Steen de schone taak om nu goed voor de dag te komen voor het eigen fanatieke publiek. De doelpunten waren duur in Capelle aan den IJssel en de eerste 20 minuten ging het goed. Hierna verloor KCC de grip op de wedstrijd en liep continue achter de feiten aan.

20190914   KCC 1   Blauw Wit 1In tegenstelling tot vorige week, een zonovergoten sportpark Schenkel, waarbij de paraplu’s in de auto gelaten konden worden. KCC moest het vandaag laten zien voor een vol sportpark. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Van der Meulen en Meijers. Veel emotionele taferelen gedurende de wedstrijd wat de arbitrage scherp moest houden. KCC startte met Timo van Dieren die zijn basisdebuut beleefde in plaats van Stefan Dekkers. Mark Behrens mocht Gerald van Dijk van scoren af zien te houden en dat lukte vooral in de eerste helft aardig. Een te gretig acterende Van Dijk was mede verantwoordelijk na het doorslaan op Behrens dat KCC na 30 seconden al op 1-0 kwam. Een fel verdedigend Blauw-Wit, maar ook een strijdend KCC in het begin van de wedstrijd. Je kon je tegenstander geen moment uit het oog verliezen. De Amsterdammers vliegen naar binnen wat de gasten veel vrije ballen opleverde. KCC moet daarin waakzaam zijn. De thuisploeg speelt teveel op de “automatische piloot” waardoor de ballen niet altijd aankomen. Dat er strijd is, blijkt wel uit een vrije bal, die Van Dijk in twee keer mag nemen en hem ook een strafworp opleverde, wanneer Behrens hem “blindelings” verdedigd. Scheidsrechter Van der Meulen keurt deze manier van verdedigen af, al was de situatie nog zichtbaar goed.

Na de 2-2 zijn de Capelse aanvallen van korte duur en moet de opzet veranderen. De duels worden feller en de arbitrage moet op de hoede zijn voor wat er gebeurd in het veld. KCC moet het vooral over de dames spelen en slimmer zijn wanneer Blauw-Wit iets te fanatiek verdedigd. Inmiddels ligt het spel een aantal minuten stil wanneer een Amsterdamse dame in aanraking met een wesp is gekomen bij haar oog. Nadat zij opgelapt is, kan het spel verder. Door de druk van Blauw Wit komen de dames van KCC niet makkelijk vrij. Met een heerlijke actie van Oppe, Van der Steen kan hem niet houden, is het Middelkoop vanaf de strafworpstip voor de 4-4. De doelpunten zijn duur na 23 minuten gespeeld te hebben. Hierna valt de Capelse aanval compleet stil. Doelpunten en goede acties komen er niet meer en Blauw Wit kan rustig de score opschroeven naar 4-11. KCC laat het allemaal gebeuren en dat laten Wip en Van der Steen ook direct weten aan hun ploeg. Het is Oppe die de stand op 5-11 brengt vlak voor de rust.

Na de thee en een oppepper aan de ploeg betreedt KCC het veld weer. Ook al is het Blauw-Wit dat als eerst scoort in de 2e helft, zien we wel een sterker startend KCC. Van Dieren met de 6-12 betekend de start voor de aansluiting. Binnen 4 minuten zorgt Middelkoop ervoor dat het gat slinkt van 6 naar 4. Helaas wordt het geen 3 verschil als KCC een strafworp mist. De 8-13 wordt de Amsterdammers wel in de schoot geworpen. De arbitrage oordeelt dat het een strafworp is als je zelf tegen de paal loopt. Het gat wordt helaas alleen maar groter. Blauw-Wit loopt weg naar 8-15. Bij de 9-15 neemt KCC een time-out en komt Dekkers in het veld voor Van Dieren. Binnen de 5 minuten schiet hij KCC naar 10-16. Van Oosten wordt naar de kant gehaald, zodat Noordzij het kan opnemen tegen Koelman. Inmiddels lijkt een zuiver Capelse doelpunt niet gehonoreerd te worden door Van der Meulen en Meijers. Onder de korf is KCC slimmer maar het zou verdedigd zijn. Het is Oppe die de Negende Man laat opveren, als hij door twee snelle acties twee identieke goals weet te maken. De stand inmiddels 12-16 en er zijn nog 10 minuten te spelen. In de laatste 10 minuten lukt het KCC niet meer om het gat te dichten en lopen de gasten steeds verder weg. Dekkers zorgt 3 minuten voor tijd voor het laatste Capelse doelpunt (13-20) en de wedstrijd eindigt in 13-21.

Waar KCC vorige week in Friesland heel ver mee ging tegen LDODK/Rinsma Modeplein en er veel meer in had gezeten, was KCC ditmaal niet bij de les in eigen huis. Blauw-Wit speelde ook geen grootse wedstrijd maar was wel effectiever in de score. Het moest in deze wedstrijd gebeuren om uit die onderste regionen te blijven. Het wordt nog een lastige klus voor Wip en Van der Steen.

Volgend weekend komt Fortuna/Delta Logistiek naar sportpark Schenkel. De ploeg van oud KCC-er Nik van der Steen ging flink onderuit tegen PKC/SWKGroep. Is KCC in staat om in eigen huis nu wel de eerste punten van het seizoen te pakken en welke spelers stuurt Fortuna het veld in? De wedstrijd start om 16:00 uur. De reserves spelen om 14:30 uur.

Doelpunten: Bo Oppe en Julian Middelkoop ieder 4x, Stefan Dekkers 2x, Mark Behrens, Tessa Noordzij en Timo van Dieren ieder 1x.

Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.