Voor het vervolg van de competitie reisde KCC/SO natural af naar Arnhem, waar in de Oost-Arnhem Arena tegen het plaatselijke vlaggenschip gestreden moest worden. Het is al een eeuwigheid geleden dat tegen Oost-Arnhem gespeeld werd. Ondanks dat de ploeg van Wolsink en Van der Steen een "slowstart" had, was het op geen enkel moment in gevaar. Het is dat de bal niet altijd goed wilde vallen en Oost-Arnhem makkelijk bij kon blijven, maar de uiteindelijke eindstand had ruimer moeten zijn.

180915OA1KCC1Een lekkere temperatuur in de Oost-Arnhem Arena en zelfs een echte livestream zorgde voor een mooi middagje in Arnhem. Er was veel thuispubliek op de wedstrijd afgekomen. Als 9e man waren die soms nadrukkelijk aanwezig. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Hoe snel vorige week thuis tegen de Friezen het eerste doelpunt viel, hoe lang duurde het nu. Pas in de 5e minuut was het Julian Middelkoop die met een handigheidje onder de korf het afvallende schot van Groeneweg binnenhengelde. Het startsein was gegeven. De thuispploeg begon direct fanatiek aan de wedstrijd, waarbij wel opviel dat de doelpunten vooral van de heren moesten komen. Het was dan ook direct belangrijk om de schutters kort te houden en niet te verslappen. De 1-1 kwam snel na de voorsprong van KCC/SO natural. KCC/SO natural moest gewoon veel druk geven in de paalzone waardoor de spelers gedwongen werden van ver te schieten, wat veelal een rebound voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel opleverde. Na de 1-1 zette KCC/SO natural even aan en na 7 minuten stond het 1-3. De aansluiting van Oost-Arnhem kwam snel hierna. Er moest scherpte komen en niet te gemakkelijk vrije ballen weggegeven worden. Zo stond het 1 minuut later gewoon weer 3-3.

Ondertussen werd een fraaie actie van Tessa Noordzij naar binnen, waarbij een heer in haar baan stapte niet beloond door scheidsrechter Keus. Het is dat de thuisploeg de kansen op 1-2 meter voor de korf niet benutte, maar KCC/SO natural moest wel bij de les blijven. Na de 4-4, was KCC/SO natural eindelijk los. Van 4-5 naar 4-7 in nog geen 2 minuten had de ploeg eventjes nodig. Het liep nog niet zoals men wilde. Oost-Arnhem speelde nog steeds met veel inzet en kreeg ook meerdere kansen. KCC/SO natural moest deze tweede kans snel zien te elimineren. Met doelpunten van Groeneweg en Noordzij was de stand in de 21e minuut 5-9. Veel acties van de thuisploeg gingen naar binnen dus de KCC-dames moesten de aangeefpositie er snel uithalen. En dat lukte redelijk goed. Na de 5-9 gingen de Capelse aanvallen wat beter lopen en dat resulteerde in doelpunten van Dekkers en Van Ofwegen: 6-11 na 25 minuten. Er werd gestreden voor elke meter, waardoor de arbitrage bij de les moest blijven en zo nu en dan ook door de 9e man van informatie werd voorzien. Vlak voor de rust scoorde Groeneweg op commando van Wolsink de 8-13, wat ook de ruststand werd.

Oost-Arnhem was na de pauze snel terug op het veld en wilde weer snel beginnen, maar KCC/SO natural gebruikte de pauze optimaal om alles nog even door te spreken. Toen beide ploegen weer op het veld stonden kon de 2e helft starten. Waar KCC/SO natural in de 1e helft goed startte, was het nu Oost-Arnhem dat sterk uit de kleedkamers kwam. Binnen 2 minuten twee goals betekende de aansluiting (10-13). Van der Steen attendeerde zijn spelers erop nu wel geconcentreerder te gaan aanvallen. Pas in de 4e minuut is het Mark Behrens met de 10-14. Na een gemiste strafworp aan Capelse zijde in de 7e minuut, werd dit een minuut later rechtgezet. Middelkoop vanaf de starfworpstip (10-15). KCC/SO natural bleef goed met de kansen omgaan. Ondanks dat kon de thuisploeg eenvoudig bijblijven. Het gat bleef zo'n drie doelpunten. Er waren reeds 10 minuten gespeeld in de 2e helft, voordat eigenlijk de beslissing viel. De afronding van de Capellenaren ging omhoog en binnen 2 minuten was het 12-17 en de wedstrijd bleek beslist via fraaie acties van Biesbroek en Noordzij. Oost-Arnhem bleef wel aanvallen en door Wolsink en Van der Steen werd dan ook gebruik gemaakt van de wisselcarousel. Verhoeff in het veld voor wat extra verdedigende druk.

Na de 12-17 duurde 't eventjes voordat KCC/SO natural weer tot scoren kwam. Met nog 15 minuten te spelen viel de 12-18. Ondanks de comfortabele voorsprong, bleef Oost-Arnhem vechten voor elke bal. Na de 13-19 van Mark Behrens waren er nog 12,5 minuut voor de thuisploeg om wat aan de stand te doen. De Negende man ging achter de ploeg staan en elke onderschepping werd luidruchtig ondersteund. KCC/SO natural bleef doelpuntloos en de thuisploeg kwam, 10 minuten voor tijd terug tot 16-20. Vlak voor het einde kwam Oost-Arnhem nog op 18-20 maar uiteindelijk kon KCC/SO natural weer 2 punten op het conto bijschrijven.

Een wedstrijd die moeilijker verliep dan vooraf verwacht. Met een fanatiek spelend Oost-Arnhem moest KCC/SO natural wel bij de les blijven. KCC/SO natural speelde niet altijd hun eigen spelletje en had op sommige momenten meer "ontspannender" moeten korfballen. Al met al tellen de punten. 4 punten uit 2 wedstrijden is een prima start van het seizoen. Volgend weekend speelt de selectie weer thuis. De reserves ontmoeten dan al om 12:30 uur Fortuna/Delta Logistiek en het vlaggenschip speelt om 15:30 uur tegen OVVO/De Kroon uit Maarssen.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Julian Middelkoop 4x, Milou Wierenga, Tessa Noordzij, Mark Behrens en Stephan Groeneweg ieder 2x, Adrienne van Ofwegen en Mandy Biesbroek ieder 1x.

Voor degenen die de wedstrijd willen terugzien, dat kan hier.