Twee weken geleden werd de bekerfinale tussen Sporting Delta B1 en KCC/SO natural B1 gestaakt in verband met het onweer. Dat was zuur omdat de ploeg van Michiel Last en Steven Verhoeff op dat moment met 1-7 voor stond en Sporting Delta volledig in de tang had. Afgelopen maandag gingen beide ploegen op herhaling op het prachtige nieuwe veld van KV Juliana in Oud Gastel.

180612 KCC B1 Beker

In de competitie verloor KCC/SO natural B1 vier keer van Sporting Delta en eindigde zowel in de zaal als op het veld één plaats achter Sporting Delta met drie punten achterstand. Het was dan ook jammer dat de 1-7 voorsprong van twee weken geleden niet bleef staan, maar de wedstrijd gewoon weer op 0-0 begon.

Ook afgelopen maandag startte de B1 echter uitstekend. KCC/SO natural B1 nam direct een ruime voorsprong en de coaches van Sporting Delta voerden al snel een wissel door om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. De Dordtenaren kwamen wat beter in de wedstrijd en zo was de voorsprong bij rust nog maar één punt in het voordeel van de zwart-witten: 9-10.

Na rust had de B1 het moeilijk en wist de mand maar lastig te vinden. Sporting Delta nam een 14-11 voorsprong en met nog tien minuten te gaan moest KCC/SO natural alle zeilen bij zetten om aan te haken. En dat lukte! Met nog 8 minuten te spelen was het weer 15-15 en kon het weer alle kanten op. Toch was het Sporting Delta dat met nog drie minuten te spelen weer een voorsprong nam: 16-15.

In de laatste minuut liet KCC/SO natural zien over een geweldige veerkracht te beschikken. Invalster Lotte scoorde van ver de 16-16 en met nog enkele seconden te spelen was het Bas die de winnende 16-17 binnen schoot! Direct daarna floot de scheidsrechter af en kon de B1 de bekerwinst gaan vieren.

Een prima prestatie en daarmee een mooi einde van het seizoen voor de B1!

Meer foto's gemaakt door Pauline van Brero vind je hier.