KCC/SO natural speelde zaterdag thuis tegen KZ/Hiltex en wilde graag punten pakken om vertrouwen op te doen richting de waarschijnlijk allesbeslissende laatste wedstrijd tegen AW.DTV.

20180512   KCC 1   KZ 1Het was wederom behoorlijk aan de temperatuur, met zo nu en dan een zuchtje wind. KZ/Hiltex is koploper in de Ereklasse en wilde uiteraard deze status behouden. KCC/SO natural daarentegen werk al weken naar de allesbeslissende confrontatie toe in Amsterdam. Met wederom de vertrouwde opstelling, met Gertjan Meerkerk terug van een schorsing, begon de ploeg van Van Vloten en Verberk aan de wedstrijd die onder leiding stond van het koppel Keus en Snitselaar. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Voor de arbitrage de schone taak om de soms fanatieke trainers in bedwang te houden. Beslissingen werden niet altijd helemaal begrepen. De eerste aanvallen van beide teams werden nog niet bekroond met een doelpunt. Het was wel KZ/Hiltex dat in de 2e minuut de score opende (0-1). Ondanks dat KCC/SO natural in de beginfase te snel de aanvallen wilde opzetten en afronden, waren het ook de Kogers die de mand niet makkelijk konden vinden. Via doelpunten van Demi van Oosten, Christian Dekkers, die een groot deel van de score op zich nam en Milou Wierenga staat de thuisploeg in de 9e minuut "gewoon" met 3-1 voor. Pas vier goals in 9 minuten illusteerde dat de temperatuur ook mee speelde. Hoe makkelijk KCC/SO natural op 3-1 kwam, zo snel was die voorsprong ook weer weg. KZ/Hiltex tilde de score naar 3-3 binnen 2 minuten. De duels tussen Gertjan Meerkerk en Jordi Pasma waren aantrekkelijk. Meerkerk kreeg weinig ruimte van Pasma en kwam ook niet tot scoren. Hij mocht veel acties maken maar de afronding was beneden peil. De scores bleven om en om vallen, waarbij KCC/SO natural telkens een doelpuntje voor stond. Met nog 13 minuten tot de rust was het slechts 5-5 en nam KZ/Hiltex een time-out en bracht nieuwe spelers in het veld. Na deze time-out was het de beurt aan de thuisploeg. Na goede acties van de dames mocht Dekkers tot tweemaal toe een strafworp verzilveren, wat de 7-5 betekende. Nog geen vuiltje aan de lucht.

De Koogers speelden het over de heren en de dames speelden voornamelijk in de steun waardoor de Capelse dames een makkelijke 1e helft hadden. Maar de 7-5 kon niet worden uitgebreid. Binnen nog geen 4 minuten waren ze terug in de wedstrijd. De Capelse defensie wankelde en men gaf de opgelegde kansen makkelijk weg. KZ/Hiltex komt zelfs op een 7-8 voorsprong, zo'n 4 minuten voor de pauze. Nadat de grensrechter voor de tweede keer zijn veters had gestrikt kon de wedstrijd verder. Na een fraaie actie onder de korf van Milou Wierenga, waarbij een doelpunt uit kwam, oordeelde scheidsrechter Keus anders. Geen 8-8. Het wordt toch 1:30 voor tijd 8-8 door een schot van Dekkers. Dan valt de concentratie weg bij de thuisploeg want KZ/Hiltex komt eventjes in een flow waardoor het erg makkelijk met 8-10 gaat rusten.

De eerste acties na rust zijn voor KCC/SO natural. Binnen 5 minuten is KCC/SO natural terug in de wedstrijd (10-10). Nog steeds moet het Capelse spel veel beter, want KZ/Hiltex is beter en drukt dit ook uit in doelpunten. Binnen 1 minuut is het 10-12. Waar het in de 1e helft over de heren speelde, gaan nu de Zaanse dames ook hun doelpuntjes meepikken. Van Vloten en Verberk brengen Verhoeff voor Berhens om ook onder de korf te heersen en tot meerdere kansen te komen. En Verhoeff vs Out betekent alles voor Verhoeff. KCC/SO natural kan hierdoor nu wel herhalen. De wedstrijd blijft spannend en beide ploegen blijven bij elkaar qua score. Wanneer er op Milou Wierenga weer een overtreding wordt gemaakt en Dekkers helemaal vrij is, verwacht iedereen langs de kant een strafworp, maar wederom oordeelt scheidsrechter Keus anders. Slechts een vrije bal. De Capelse coaches kunnen de beslissingen van de scheidsrechter niet helemaal vatten en laten dit ook merken. Ook nadat Meerkerk een bal verdedigd krijgt bij zijn doorloper.

KCC/SO natural is van slag en Van Vloten laat ook merken dat het spel anders moet, meer selecteren en de juiste keuzes maken. Door het goede reboundwerk van Roest kan ook het andere vak gelukkig meer keer aanleggen maar de bal wil niet vallen. Opvallend is ook dat het ene vak makkelijker scoort dan het andere vak. Een ongelukkige en scheve verhouding. Met nog 17,5 minuut te spelen blijft KCC/SO natural met de score bij (13-14). KCC/SO natural moet meer op de doorbraak gaan spelen, want de arbitrage moet nu wel strafworpen gaan geven. Met nog 15 minuten te spelen scoort Mandy Biesbroek de 14-14. KCC/SO natural lijkt terug in de wedstrijd te zijn, maar schijn bedriegt. Nog steeds worden er verkeerde keuzes gemaakt. KZ/Hiltex daarentegen speelt ook niet groots, maar is veel effectiever in de afronding. Met nog 8 minuten te spelen en een 14-18 voorsprong voor de bezoekers, moet KCC/SO natural uit een ander vaatje tappen. KZ/Hiltex vertraagt het spel zodat KCC/SO natural niet in haar spel kan komen. Inmiddels is Groeneweg in het veld gekomen voor Gertjan Meerkerk, maar ook hij kan het tij niet keren en Adrienne van Ofwegen komt in het veld voor Milou Wierenga. Met nog een kleine 4 minuten te gaan krijgt Verhoeff geel voor een overtreding op Stijn van de Vegt. In een erg sportieve wedstrijd had de scheidsrechter dit ook af kunnen doen met een waarschuwing. De 14-19 is dan ook de definitieve klap voor de thuisploeg. Dekkers zorgt met twee goals dat de eindstand 16-20 wordt.

Een wedstrijd waarin KZ/Hiltex als koploper niet echt domineerde, maar wel de overwinning pakt. Dit was weer zo'n wedstrijd waarin KCC/SO natural, net zoals tegen Blauw-Wit "bonuspunten" had kunnen pakken, maar dit verzuimde. En elk punt is nu van groot belang. Ook AW.DTV pakte geen punten, waardoor het lijkt alsof het moet gaan gebeuren op 2 juni. Op 2 juni rijdt er bij voldoende belangstelling een bus naar Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

De eerstvolgende wedstrijd voor KCC/SO natural is op zaterdag 26 mei om 16:00 uur, thuis tegen het Friese LDODK/Rinsma Modeplein.

Doelpunten: Christian Dekkers 12x, Demi van Oosten, Milou Wierenga, Eliza Roest en Mandy Biesbroek ieder 1x.

Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.