KCC/Delta Logistiek speelt dit veldsizoen op het hoogste niveau en speelde afgelopen zaterdag de belangrijkste wedstrijd van dit veldseizoen tegen KVS/Maritiem in Scheveningen. In de thuiswedstrijd tegen KVS stonden de zwart-witten de hele wedstrijd voor, maar kwam KVS in de laatste minuut langszij om alsnog de punten te pakken (14-15). En daarom was het zaterdag van groot belang om met twee punten verschil te winnen, aangezien het onderling resultaat aan het eind van het seizoen de doorslag geeft bij een gelijke stand. Na vorige week al bijna bonuspunten gepakt te hebben tegen PKC, lukte het zaterdag wel. De ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus won met 16-20. Daarmee is de eerste overwinning in de Ereklasse een feit en - nog veel belangrijker - staat KVS nu op de laatste plaats.

Vooraf gaf Nik van der Steen in een interview op NL Korfbal al aan dat hij er alle vertrouwen in had dat KCC/Delta Logistiek zou winen. Nik meldde "dat KCC/Delta Logistiek een goede kans zou hebben om te winnen als we Jimin de Vries zouden uitschakelen". En die taak nam grote kleine man uit Capelle aan den IJssel hoogst persoonlijk op zich. Nik scoorde zelf zes keer en daarnaast kwam Jimin - die volgend seizoen voor TOP Sassenheim speelt - slechts tot 2 strafworpen en werd kort voor tijd zelfs gewisseld. Aangezien er niet veel andere wedstrijden waren, waren er heel veel KCC-ers bij de wedstrijd aanwezig en die kregen een prima wedstrijd te zien.

Voor een overwinning is natuurlijk meer nodig dan het uitschakelen van een topper, maar ook dat deed KCC/Delta Logistiek zaterdag in Scheveingen. Het overwicht in de rebound betaalde zich uit door het kunnen nemen van veel kansen en de gretigheid bij alle spelers zorgde voor een snelle 3-9 voorsprong. KVS kende een kleine opleving (6-9) en zo was het bij rust 8-11. Met wind tegen de tweede helft was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. KVS maakte direct de 9-11, maar verder liet KCC/Delta Logistiek het niet komen. Na de 9-13 bleef de ploeg iedere keer op een ruime voorsrpong en zo werd er uiterindelijke terecht met 16-20 gewonnen. Een geweldige opsteker want als beide ploegen aan het eind van het seizoen nog steeds gelijk staan, degradeert KVS op basis van het onderlinge resultaat.

Volgende week speelt KCC/Delta Logistiek om 15:30 uur uit tegen koploper en AHOY-finalist TOP in Sassenheim. Normaal gesproken een niet te nemen horde waar alleen bonuspunten te halen vallen, maar toch zijn alle supporters naturlijk van harte welkom in Sassenheim.

De doelpunten werden gemaakt door: Nik van der Steen 6 (2), Sven Wierenga 4, Steven Verhoeff 3 (1), Rosanne Visscher 2, Mark Behrens 2, Sanne Broeksma 1, Adriënne van Ofwegen 1 en Milou Wierenga 1.

Nog meer foto's gemaakt door Peter van Dieren zijn hier te vinden.