Afgelopen zaterdag debuteerde KCC/Delta Logistiek op het allerhoogste niveau op het veld: de Ereklasse. Een unicum want nog nooit eerder speelde een vereniging uit Capelle aan den IJssel op dat niveau. In die wedstrijd trad de ploeg van Jan Bongers en Arthur Carolus aan tegen één van de absolute topploegen van Nederland: PKC/SWKGroep.

PKC speelde in de sterkst mogelijke samenstelling, dus met de vijf internationals in de basis die in oktober met Oranje zullen strijden om de Europese titel. Dat het een zware dobber zou worden voor de Capelse debutanten was dus wel duidelijk. In het clubhuis van KCC/Delta Logsistiek werd de wedstrijd ook op TV gevolgd, dankzij de live stream door die door PKC werd verzorgd. Na 11 seconden was het al 0-1 door een goal van Laurens Leeuwenhoek, 20 seconden later gevolgd door een kort schot van Steven Verhoeff. Daarna waren de doelpunten schaars, PKC scoorde na 12 minuten de 3-1 maar KCC/Delta Logistiek had twee minuten later al weer de aansluiting: 4-3. Daarna gaf PKC gas en ging het snel, via 10-4 was het in de rust al 15-7.

Hoewel de Capelse supporters hoopten dat de zwart-witten na rust dichterbij zouden kunnen komen, liep PKC na een kwatier uit uit naar 20-10. Tien minuten later was het 21-11 en werd het uiteindelijk 25-12. Een pittige nederlaag, maar absoluut geen schande tegen één van de toppers uit het Nederlandse korfbal. We weten dus wat ons te doen staat als we ooit dat niveau willen bereiken.

De doelpunten werden gescoord door: Sven Wierenga 4 (2), Nik van der Steen 3, Steven Verhoeff 2 (1), Patrick Muurling 1, Adriënne van Ofwegen 1 en Milou Wierenga 1 (tussen haakjes het aantal strafworpen).

Volgende week speelt het eerste om 16:00 uur een thuiswedstrijd tegen KVS/Maritiem.

Meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.
Verslag PKC-site:  Einde aan de rust. Seizoensstart in de Ereklasse: PKC/SWKGroep - KCC/DeltaLogistiek

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.