Daar sta je dan op zondagochtend 9:00 uur in de stromende regen om samen met Sander palen op te zetten voor het Elftoernooi. De beslissing om het door te laten gaan was op vrijdag al genomen, de lunch ingrediënten waren al ingekocht en dus moest de show doorgaan. Gelukkig klaarde het al snel op, eindigde de erg nat begonnen dag met een lekker zonnetje en heeft het weer niet al te veel roet in het eten gegooid zodat ruim 60 mensen het volgens mij toch weer erg naar hun zin hebben gehad, met twee verrassende winnaars als resultaat.

Met 30 koppels begonnen we het Elftoernooi een kwartiertje later dan gepland (toen was het droog) en eigenlijk was het de vraag wie Ed & Nik van de derde overwinning op rij gingen afhouden. De eerste ronde wordt altijd gebruikt om de eerste en tweede zestien te bepalen en daar waren nog geen echte verrassingen te noteren. In ronde twee speelden de nummers 1 en 2 om de vier halve finaleplekken en daar werd het echt spannend. Toen de rook was opgetrokken bleek dat veel van de vooraf verwachte toppers niet goed met de omstandigheden hadden weten om te gaan en dus (soms op doelsaldo) geen eerste geworden waren in hun winnaarspoule. De koppels voor de halve finales waren dan ook in sommige gevallen erg verrassend te noemen, al was het maar voor de teams zelf.

In de eerste halve finale wonnen Wendy en Olaf van Sheetal en Jotika en de tweede halve finale werd gewonnen door Janet en Liese die Ingeborg en Sophie versloegen. In de wedstrijd om de derde plaats waren Ingeborg en Sophie de sterksten zodat zij met de 3e prijs naar huis gingen.

Net voor de finale speelden Paulien en Jannie om de poedelprijs tegen Cees en Inge. Door een 2-3 overwinning wisten Cees en Inge de laatste plaats te ontlopen en viel die 'eer'  te beurt aan Paulien en Jannie.

In de finale speelden Wendy en Olaf (de enige heer in de halve finales) tegen Janet en Liese. Het was duidelijk te zien dat eerstgenoemden hun kruit in de voorronden al hadden verschoten. Met 11-6 en 11-8 (dacht ik) waren Janet en Liese duidelijk de sterksten in de finale en zij mogen zich dan ook een jaar lang de Elfkampioenen van KCC/Delta Logistiek noemen. Iets waar ze zeker geen rekening mee hadden gehouden toen ze vanochtend wakker werden en naar buiten de regen in stapten. Een geweldige en zeer verdiende prestatie! Volgend jaar zullen zij hun titel zeker verdedigen dus begin maar alvast met trainen.

Tenslotte wil ik een aantal mensen bedanken. Natuurlijk alle koppels die zich ook dit jaar weer hebben aangemeld, maar ook de vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt: de barmedewerkers/lunchvoorbereiders: Ria, Elly, Saskia, Rienke, Karla, Nel en Ton, Roy/Michael voor het op- en afbouwen van het geluid, Jopie voor het regelen van de ballen, huisfotograaf Peter, Sander voor de mede-organisatie en Lucas en Davey voor het uitreiken van de prijzen.

Voor de volledigheid hieronder nog de uitslag.

Wat mij betreft tot volgend jaar !!
Mark

Klik op bovenstaande foto's of hier voor nog veel meer foto's van deze dag door Peter van Dieren.


Eindstand Elftoernooi 2013

1
Janet / Liese
2
Wendy / Olaf
3
Ingeborg / Sophie
4
Sheetal / Jotika
5
Chantal / Michael
6
Lisette / Nick
7
Stephan / Raoul
8
Stefan / Christian
9
Nik / Ed
10
Jet / Anton
11
Michiel / Leroy
12
Marjan / Mariska (Hans)
13
Sylvia / Rianne
14
Bianca / Dave
15
Lise / Richelle
16
Henny (Steven) / Jefta
17
Marcel / Wim
18
Lilly / Milou
19
Julian / Timo
20
Arjan / Santha
21
Dominique / Remon (Mariska)
22
Theo / Lars
23
Jamie / Renata
24
Sean / Maarten
25
Rylana / Hanna
26
Wouter / Diederik
27
Sofie / Mieke
28
Bobbie / Nik
29
Cees / Inge
30
Paulien / Jannie

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties