Afgelopen weekend speelden Stephan Groeneweg en Sophie Dijkxhoorn met het Nederlands team onder 16 het WK in Schijndel. Oranje bereikte zoals verwacht eenvoudig de finale en in die finale werd België na een 14-10 ruststand met 23-14 verslagen. Een prachtige prestatie dus waarmee wij onze kersverse wereldkampioenen namens heel KCC/Hijbeko van harte feliciteren.

Nederland onder zestien speelde dit weekeinde in Schijndel het WK voor landen onder zestien jaar. In de groepsfase lootte Oranje, Duitsland, Hongarije en Rusland. In de eerste wedstrijd met Stephan en Sophie in het veld werd Rusland met 23-4 verslagen, nadat er een ruststand van 14-4 was bereikt. Helaas viel na 12 minuten Sophie uit met een vervelende enkelblessure waardoor ze de rest van het toernooi helaas niet meer in actie kon komen. In de tweede wedstrijd kon ook Duitsland het tempo van Nederland niet bijbenen. De oosterburen waren met een 16-4 nederlaag een maatje te klein voor de spelers van Nederland. Ook Hongarije wist niet in de buurt te komen van een stunt, na een 9-1 ruststand, stormde de ploeg van Jennifer Tromp door naar wederom een 23-4 overwinning.

Oranje werd door deze 3 overwinningen eerste in de poule en plaatste zich voor de halve finale die op zondag gespeeld werd.

De wedstrijden In de groepsfase op zaterdag werden gespeeld door alle 16 spelers van Oranje < 16. De halve finale en finale op zondag werden gespeeld door de sterkste 8 en net als bij de Interland in februari behoorde Stephan weer tot de basis. In die halve finale kwam de ploeg van Jennifer Tromp Chinees Taipei tegen. Bij rust prijkte een 17-8 stand op het scorebord. Uiteindelijk werd het 32-10, waardoor een finale plaats verzilverd werd. Stephan speelde een goede wedstrijd waarin hij bijzonder goed verdedigde. Zijn directe tegenstander had een erg zuiver schot maar Stephan verdedigde hem erg goed zodat hij nauwelijks tot scoren kwam en geregeld afgefloten werd voor verdedigd schieten. Zelf scoorde Stephan 4 keer in de halve finale en kreeg hij na een aantal mooie doorbraken strafworpen mee.

In die finale stond een klassieke wedstrijd op het programma. België tegen Nederland. Een maand geleden waren de Belgen een maatje te klein voor Oranje onder zestien. Maar in de finale gooide de 'Diamonds' het over een andere boeg. Desondanks was het wel Nederland dat op een 14-10 voorsprong stond in de rust. Het collectief sterker Nederland deed er na de pauze een schepje bovenop en zorgde er snel voor dat het wereldkampioenschap een feit was. Stephan speelde in de finale ook een erg goede wedstrijd. Hij scoorde zelf wederom 4 doelpunten, was sterk in de rebound en gaf mooie assists aan zijn vakgenoten. Een mooi evenement werd met een mooie 23-14 overwinning afgesloten. Het was voor de spelers een fantastisch weekend met leuke internationale wedstrijden. Na de finale hebben de spelers shirtjes gewisseld met de spelers van Chinees Taipei en werden er heel veel foto’s gemaakt.

Kijk hier voor de foto's van Leo Hofland.

Kijk hier voor de website van het WK met alle uitslagen en de links naar de KNKV berichten.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties