Het Korfbal League seizoen loopt tegen het einde aan. Voor KCC/CK Kozijnen een enorm moeilijk seizoen om zich goed te kunnen etaleren tegen de andere ploegen. Met veel personele problemen is het lastig een op elkaar ingespeeld team in het veld te brengen. Het scoringsvermogen moet omhoog om punten zien te pakken. Met nog drie rondes te gaan was er tegen DVO/Accountor de laatste hoop om bij een overwinning nog stiekem naar de 4e plaats te kijken. Al snel werd bekend dat het niet een net zo bizarre wedstrijd als in Bennekom zou worden. Met het gemis van de vaste waarden Behrens, Middelkoop en Edens, werd het een moeilijke opgave om de punten in Capelle aan den IJssel te houden.

Behrens werd in de paalzone enorm gemist waardoor DVO/Accountor meerdere aanvallen kon opzetten met Hardies in de rebound. Groeneweg nam Behrens zijn plaats in. Van Oosten was weer terug in de basisacht. In de aanval met Dekkers en Schol werd Dekkers Schol bewaakt door Van Roekel en Stefan Dekkers door kleine Meerkerk. De oud KCC-er was scorend op dreef in Capelle. Dekkers zelf werd topscoorder met 6 doelpunten, maar had het verdedigend erg lastig tegen Meerkerk.

De eerste drie goals waren voor DVO/Accountor waardoor KCC/CK Kozijnen al na 3,5 minuut tegen een 0-3 achterstand aankeek. Dekkers en Van Oosten brachten de score terug tot 2-3. Hierna loopt DVO erg makkelijk weg naar 2-6 met een makkelijk schietende Robbe. Weer waren de Capelse aanvallen van korte duur en moest er meer pit in het spel komen en meer gretigheid. Dit ontbrak gewoon om bij te blijven en een wedstrijd te winnen. Wederom zorgden Van Oosten en Dekkers voor de doelpunten 4-7, maar dichterbij kwam KCC/CK Kozijnen gewoon niet. In een tijdsbestek van 6 minuten was de wedstrijd in feite al gespeeld. Een run van DVO van 4-7 naar 4-11 was al voldoende. En als er ook nog een schotklokoverscheiding bij KCC/CK Kozijnen is, dan wordt winnen een lastige zaak. De druk van DVO was hoog. De 5-11 was een fraaie Capelse aanval afgerond door Schol op aangeef van Biesbroek, een spaarzaam moment in de wedstrijd. Van der Steen gaf coachend aan dat er meer rust gepakt moest worden voor een betere afronding. Helaas gaat DVO gewoon door met scoren en is de stand bij rust al 7-15.

KCC/CK Kozijnen begon anders aan de 2e helft. Wat scherper dan de eerste helft wat ook binnen de minuut de 8-15 betekende. Door de hoge Capelse druk waren de Bennekomse aanvallen in het begin van de 2e helft van korte duur. Kon KCC/CK Kozijnen dit volhouden en doordrukken? Het verschil was immers al erg groot. Pas in de 6e minuut scoorde DVO weer, maar dit betekende direct de start waarbij het verschil alsmaar groter werd. Binnen de 10 minuten was de thuisploeg al ruim gedubbeld (10-21). Op momenten werd het wat scherper en moest Van der Lucht vooral de heren onderling even tot rust manen of anders “even 5 minuten laten brommen”. Het loste zich gelukkig vanzelf op. De 11-23 leek afgekeurd te gaan worden na een doorbraak van Meerkerk, maar hij botste vol op Biesbroek. Van der Lucht en Voskamp oordeelden een strafworp voor DVO. Zo nu en dan een Capels doelpunt maar het gat bleef groot en kon niet gedicht worden. Bij de 13-23 mocht Van Dieren zijn opwachting maken. Hij verving Groeneweg. DVO ging vrolijk verder met scoren en bij 15-27 was het verschil het grootst. In de laatste 2 minuten liet DVO het gaan en kon KCC/CK Kozijnen nog driemaal scoren waardoor de eindstand op 18-28 kwam.

Menig virtuele supporter had een getergd KCC/CK Kozijnen verwacht, waarbij de eerste overwinning bijgeschreven had kunnen worden. Maar met een gewijzigde opstelling, waarbij Wip en Van der Steen nieuwe spelers moesten inzetten, wordt het lastig. KCC/CK Kozijnen verloor veel rebounds en kwam niet onder de Bennekomse druk vandaan. Bij winst had het onderin nog wellicht leuk kunnen worden met een miniem verschil met DVO, maar met nog twee rondes te spelen gaat het Korfbal League seizoen als een nachtkaars uit.

Komend weekend de laatste thuiswedstrijd tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen en hierna nog naar Nijeveen tegen DOS’46. KCC/CK Kozijnen heeft nog iets goed te maken tegen de ploeg van Barry Schep. Kunnen zaterdag wel de eerste winstpunten bijgeschreven worden? De wedstrijden worden gespeeld om 15:30 uur (reserves) en 17:30 uur (hoofdmacht). Live meekijken kan via de streams op Eyecons.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Bo Oppe 3x, Demi van Oosten en Tessa Noordzij ieder 2x, Sanne Alsem, Mandy Biesbroek, Timo van Dieren, Sydney Schol, Dominique Brands ieder 1x

- Wedstrijd gemist? Die kan je hier terugkijken op Eyecons. Of kijk de hoogtepunten in de samenvatting.
- Nico Orru was aanwezig en maakte de foto's die kan je hier vinden.
- Alle overige info vind je hier in de Korfbal League recap.
- IJsselsport: Frits Wip over nederlaag KCC tegen DVO