Als er niets bijzonders meer gebeurt op de "Transfermarkt" is deze herintroductie van Stefan Dekkers voorlopig de laatste voor de KCC/Hijbeko A-Jeugdselectie. Met de terugkeer van Stefan is qua aantallen leden in de hogere A-Jeugd voldaan aan de wens om zowel kwantitatief als kwalitatief te verbeteren. De technische staf A-Jeugd heeft daarmee voortreffelijk "werk" verricht, dat grote complimenten verdient! Goede jeugd binnenhalen, gevraagd of ongevraagd, past binnen de ambitie van de club om de top te bereiken en indirect vraagt dat om een regionale werking, ofwel, "KCC voor iedereen uit de grote regio!" . Nu is Stefan Dekkers typisch een speler uit eigen kweek. Een jaartje bij Nieuwerkerk A1 heeft hem heel goed gedaan getuige het volgende met groot enthousiasme gehouden introductie-interview. Daarin staan opmerkingen die ook voor onze club geweldige leerpunten kunnen vormen, zeker wat Stefan vertelt en vergelijkt met betrekking tot het bindingsaspect.

Waarom koos je vorig seizoen voor een andere vereniging?
"Waarom ik naar een andere club ben gegaan is, omdat KCC vorig jaar als A1 niet de hoofdklasse hebben gehaald. En ik werd gevraagd voor Nieuwerkerk A1 die wel zaalhoofdklasse speelt, dus leek het me wel een uitdaging om daar te gaan spelen".

Kwamen je verwachtingen uit?
"Ik moet eerlijk zeggen, dat mijn verwachtingen niet helemaal zijn uitgekomen, doordat we in de zaal tot vier wedstrijden voor het einde de kruisfinales konden halen, maar door de blessure van een belangrijke speler werd dat een onmogelijke opgave. Op het veld liep het wel, want daar zijn we kampioen geworden, dus gepromoveerd, en hebben we daardoor geschiedenis geschreven voor Nieuwerkerk".

Waarom kom je terug?
"Ik kom terug omdat ik mijn broer wel een beetje mis en de mensen waar ik goed mee omga enzo. Ook doordat KCC A1 nu wel in beide hoofdklassen gaat spelen en ik mijn A-jeugd graag bij KCC wil afsluiten".
 
Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de clubs?
"Postief: dat bij Nieuwerkerk als de A1 moet spelen bijna altijd de S1 en S2 komen kijken, terwijl dat bij KCC niet zo is. Ook vind ik het leuk, dat bij Nieuwerkerk altijd een vooruitblik word gegeven op de site waar alle eerste teams moeten spelen, hoe het met het team gaat en hoe het verloopt in de poule. Misschien een idee omdat ook bij KCC te gaan doen?. Minder positief: dat bij Nieuwerkerk heel weinig energie wordt gestoken in de tweede en lagere tams (behalve bij de selectie), terwijl dat bij KCC wel wordt gedaan".

Heeft de tijdelijke overgang jou verrijkt?
"Eerlijk gezegd een klein beetje. Ik ben qua spel er niet echt op vooruit gegaan, maar qua mentalitiet wel een heel stuk".
 
Ga je dingen anders doen of kijk je anders tegen zaken aan nu je terug bent?
"Ik blijf natuurlijk altijd mezelf, maar ik heb toen van mijn trainer geleerd, dat je een team bent en dat iedereen fouten kan maken, ook jijzelf. En dat heeft me aan het denken gezet en ik ben er zeker positief door veranderd. Ik kijk verder niet heel anders tegen zaken aan nu ik terug ben. We gaan er een leuk en super seizoen van maken en we worden natuurlijk een (h)echt team. We gaan met z'n allen voor de winst in de kruisfinales.......!"

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties