Wie twee jaar geleden had durven zeggen dat KCC/Hijbeko G2 mee zou gaan draaien in de top van de G3 klasse, had ons volkomen voor gek verklaard. Maar wat blijkt, niets is minder waar. Nadat de ploeg van Rob, Kayleigh en Cees vorig seizoen zowel op het veld als in de zaal ongeslagen kampioen werden, promoveerde ze naar de G3 klasse.

Gewaarschuwd voor zwaardere tegenstanders als Nikantes, Vriendenschaar en Merwede, kende de ploeg op het veld dan ook een moeizame start van het nieuwe veldseizoen. Angst en voorzichtigheid bleken de grootste tegenstanders te zijn voor de ploeg, want waar begonnen werd met nederlagen, werd het later omgezet in gelijke spelen en heel voorzichtig kwam de eerste overwinning. Langzaam kwam het besef dat we ook in deze klasse niet echt bang moesten zijn, maar geloof in eigen kunnen moeten hebben. We eindigde de eerste helft van het veld op de één na onderste plaats op een punt van de middenmoot. Op zich voor zo'n eerste begin niet slecht met goed uitzicht op de zaalcompetitie.

De eerste wedstrijd in de zaal begon toch weer met een nederlaag tegen streekgenoot WION: 1 - 2 maar daarna volgde een 4 – 0 overwinning op Vriendenschaar, deze lijn werd doorgetrokken met weer twee overwinningen op Vitesse: 1 – 0 en Nikantes: 2 – 0 daarna volgde er weer twee overwinningen op WION: 2 – 0 en Merwede: 5 – 1.

En nu a.s. zaterdag, met nog twee wedstrijden voor de boeg, met de huidige stand kan de ploeg ook in de G3 klasse het kampioenschap binnen halen. Er moet nog wel minimaal één keer gewonnen worden en U kunt daarbij zijn om ze te steunen. De ploeg, die eerder dit jaar al was genomineerd voor de aanmoedigingsprijs in Capelle, draait lekker en het oogt allemaal fris en leuk. Ook op de training word er vaak een dolletje gemaakt met de drie coaches tot groot vermaak van de spelers. Gaandeweg werd onder een goede sfeer de stijgende lijn ingezet en die goede sfeer zorgde vanzelf voor de resultaten tot nu toe.

Zaterdag kan het karwei dus wederom geklaard worden.
 
Ondanks de NK wedstrijden van de B1 en C1 hopen wij toch op een aardige opkomst voor onze G2 spelers. Om 14:00 uur is de eerste wedstrijd en om 16:00 uur is de laatste wedstrijd. Daarna kan al dan niet het feest weer beginnen. Maar wij hopen vooral op en gezellig en een sfeervol toernooi in onze eigen Schenkelhal.
 
Misschien tot zaterdag,
 
Groetjes Rob, Kayleigh en Cees

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties