Het zaalseizoen zit er op voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. In de poule van KCC/Hijbeko zijn de kaarten geschud en de confrontatie tussen Antilopen en KCC/Hijbeo was zaterdagavond 12 maart 2011 een wedstrijd “om des keizers baard”. Alleen de punten en de winstpremie waren van belang. Antilopen was al weken geleden gedegradeerd en KCC/Hijbeko had zich vorige week tegen Die Haghe al veilig gespeeld. Het KNKV had voor deze wedstrijd het scheidsrechterkoppel Mosterdijk/Struik uit de Lotto Korfbal League uit de grote hoed getoverd.

Nadat de reserves van KCC/Hijbeko met een ware doelpuntenshow (17-28) de reserves van Antilopen tot een driekamp, ter voorkoming van degradatie, veroordeelde begon even na 19:30 uur de wedstrijd van de hoofdmacht. In een matig gevulde sporthal met een niet echt hoofdklassewaardige sfeer en waar de speaker bij het oplopen niet alle namen van KCC/Hijbeko goed kende begon KCC/Hijbeko erg sterk aan de wedstrijd onder ogen van een handjevol trouwe KCC-supporters.

Binnen 2,5 minuut stond de ploeg van Ton van der Laaken met 0-3 voor en het kon nog eens een heerlijk afsluitend avondje worden in Leusden. Normaal zou het altijd spoken in Leusden, maar ditmaal was het spook maar weggebleven. Als tijdens de doelpunten dan ook nog niks wordt omgeroepen zodat het publiek niet weet wie er gescoord heeft, blijft er van de hoofdklasseambiance weinig over. Een saaie bedoeling in Leusden. Antilopen kan terugkomen tot 1-3, maar vervolgens kan Daniëlle de Bruin door een vliegende actie haar tegenstandster blokken. Toch een heerlijk gevoel zo in het begin van de wedstrijd. Opvallend genoeg krijgt KCC/Hijbeko erg veel ruimte om aan te vallen van de thuisploeg. Hiervan optimaal gebruik maken lukt KCC/Hijbeko nog niet. Na 6 minuten pas 2-4. KCC/Hijbeko was voortvarend gestart, maar de doelpuntenproductie stokte nu even. Door de snelle plaatsfouten bij Antilopen hoefde KCC/Hijbeko zich geen zorgen te maken voor een tegendoelpunt. Scheidsrechter Mosterdijk ziet veel en fluit veel. Een goede communicatie tussen scheidsrechter en zijn assistent is daar duidelijk zichtbaar. Nadat KCC/Hijbeko even niet weet te scoren, komt het langzaamaan weer op gang. Met nog een kleine 10 minuten te spelen komt KCC/Hijbeko op een comfortabele 3-9 voorsprong. Hierna is het driemaal op rij de beurt aan Antilopen. Door knullig en snel balverlies aan de kant van KCC/Hijbeko kan de thuisploeg makkelijk terugkomen tot 6-9. Vijf seconden voor tijd, wanneer iedereen dacht aan een strafworp voor KCC/Hijbeko, nadat Nolan den Boer voor de tweede keer getorpedeerd wordt bij de paal, kreeg men slechts een vrije worp waar Den Boer wel raad mee wist. 6-10 voorsprong bij rust.

Na de rust een heel ander KCC/Hijbeko dat uit de kleedkamers komt. Voor Antilopen stond er niks meer op het spel, maar wilde niet naar de slachtbank gebracht worden. Binnen 30 seconden wordt het 7-10 en als dan na 6 minuten er een 10-10 op het scorebord verschijnt, gaan de Leusdense supporters helemaal achter hun ploeg staan en KCC/Hijbeko weer van vooraf aan beginnen. De redelijk ruime voorsprong is als sneeuw voor de zon verdwenen. In de periode dat Antilopen frank en vrij kan aanvallen valt op dat KCC/Hijbeko veelal de bal kwijt is als deze nauwelijks het Capelse aanvalsvak heeft bereikt. Geen fatsoenlijke aanval kon worden opgezet. Dan blijkt Nolan de Boer toch meer last te hebben van de onbesuisde actie van Antilopen onder korf aan het einde van de eerste helft en zal Ed van der Steen het achttal compleet maken. Na de 10-10 duurde het tot de 8e minuut alvorens de handen bij de Capelse supporters weer op elkaar konden. Wilrik Wassink, eindelijk met de 10-11. Maaike Snelder zorgde voor 10-12 en dan was het Ed van der Steen die bij zijn tweede balcontact zijn 13e van de avond scoorde. Hij had er inmiddels bij het 2e ook al 12 in liggen. De thuisploeg komt nog wel tot 11-13, maar dan is KCC/Hijbeko helemaal los. Via 11-15 wordt het in de 20e minuut 12-17 en is de wedstrijd gespeeld. Nadat zowel Antilopen als KCC/Hijbeko (Michiel Last voor Robin Diepenhorst) de nodige wissels toepaste, fopte Daniëlle de Bruin haar tegenstandster ook nog eventjes onder de korf (13-18). Een leuke, verrassende actie in een wedstrijd die naar het einde kabbelde. Alles zit dan ook mee aan de kant van KCC/Hijbeko en dan wordt het 2 minuten voor het einde zelfs nog 13-20. De 20e treffer van Verhoeff, was een eigen opgezette actie die in twee keer, na een doorloper tegen de korf alsnog met een tip-in in de boeken gaat. Antilopen probeert nog wat en weet tweemaal voor het laatst in de hoofdklasse te scoren (15-20), maar een eindspurt aan de andere kant zorgt voor een 15-23 eindstand.

Conclusie, een wedstrijd om des keizers baard die toch amusant was en waar beide ploegen er nog voor gingen. KCC/Hijbeko eindigt met deze overwinning op een nette 4e plaats en speelt ook volgend seizoen weer in de hoofdklasse. Antilopen daartegen moet het volgend seizoen een stapje lager proberen. De ploegen zullen elkaar echter snel weer zien, want op 2 april 2011, wanneer de eerste veldronde al weer op het programma staat, staat de return op het veld tegen hetzelfde Antilopen op het programma. KCC/Hijbeko zal ook deze confrontatie moeten winnen, om dadelijk in juni 2011 met de kampioensbeker in de handen te staan. Momenteel heeft men één punt voorsprong op Oranje Wit (D).

Doelpunten: Wilrik Wassink 5x, Steven Verhoeff en Maaike Snelder ieder 3x, Robin Diepenhorst, Nolan den Boer, Ingeborg Hofland, Juliette Wassink, Daniëlle de Bruin en Ed van der Steen ieder 2x.