KCC/Hijbeko moest afgelopen zaterdag naar Dordrecht voor de eerste van de dubbele confrontatie tegen DeetosSnel/Volhuis (de gedoodverfde kampioen in de Hoofdklasse B). DeetosSnel/Volhuis wilde zo snel mogelijk terug naar de Lotto Korfbal League en KCC/Hijbeko moet daarentegen nog de broodnodige punten zien te vergaren om de degradatie te ontlopen naar de overgangsklasse. Dus de punten moesten in Dordrecht worden opgehaald, een bijna schieronmogelijke opgave dacht men. De thuisploeg speelde vorige week al niet best tegen Tempo, maar won wel. Ook tegen KCC/Hijbeko was het niet zoveel soeps, dankzij vooral de uitmuntende 1e helft, waarin KCC/Hijbeko zich niet gek liet maken door de reus uit Dordt.

KCC/Hijbeko keek binnen 3 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Geen goed begin in een afgeladen Sportboulevard, waar ook de nodige KCC/Hijbeko-supporters aanwezig waren. Na de 2-0 had rebounder Thomas Reijgersberg het al aan de stok met Reinier Plantinga. Hij kon niet bekroppen dat Plantinga hem direct vanaf het eerste fluitsignaal in de broekzak had zitten. De irritaties van Reijgersberg na 4 minuten spelen zegt al genoeg. Bij DeetosSnel/Volhuis liep het vanaf de 2-0 niet meer. Heel veel onnodige fouten en ballen op de rand van de korf.  KCC/Hijbeko bleef rustig en zocht naar de openingen. Die vond men in de 6e minuut waardoor het 2-2 werd. Het achttal van Van der Laaken pakte na een kleine 10 minuten spelen zelfs voor het eerst een 2-3 voorsprong. Beide ploegen waren duidelijk niet in hun normale doen. Vooral DeetosSnel/Volhuis viel erg tegen en menig KCC-supporter dacht dat er wel iets te halen viel in Dordrecht. Na de 3-3 moest de thuisploeg al binnen het kwartier een time-out nemen om rust in de tent te krijgen. 3-3 in de hoofdklasse na een kwartier spelen zegt genoeg. Hierna werd er door de jurytafel even niet volgens de KNKV-regels omgegaan met de schotklok. Gelukkig corrigeerde scheidsrechter Van der Meer zich zodat het feit direct gesust werd. De scores verliepen om en om. Vooral de 4-4 van Reinier Plantinga (strafworp) was een cadeautje dat KCC/Hijbeko van de arbitrage maar wat graag uitpakte. Ook een uiterst opvallende rol van Maaike Snelder (ex-Deetos) die schutter Francy Crielaars zeer goed aan banden legde. DeetosSnel/Volhuis bleef het niet goed doen en zelfs na 25 minuten moest een 2e time-out al gebruikt worden. KCC/Hijbeko had de thuisploeg goed in de greep en hield stevig wast. Een opvallend feit, 4-4 na 25 minuten en waarbij DeetosSnel/Volhuis pas 1 velddoelpunt (en drie strafworpen) had gemaakt. Via 5-5 werd KCC/Hijbeko helaas in de slotminuten van de 1e helft op een 7-5 achterstand gezet. Een puike 1e helft van de spelers van KCC/Hijbeko. Zou men dit in de tweede helft kunnen continueren?

Na rust speelden beide ploegen iets beter. De eerste slag na rust was voor KCC/Hijbeko (7-6), maar DeetosSnel/Volhuis komt weer terug (8-6). De doelpunten vallen nog niet makkelijk en het blijft om en om gaan, steeds DeetosSnel/Volhuis 1 of 2 doelpunten voor. Na een kwarier spelen wordt het 11-11, maar bij deze stand, moet Reinier Plantinga - die tot dat moment toprebounder Thomas Reijgersberg volledig had uitgeschakeld - geblesseerd het veld verlaten. Steven Verhoeff moest het stokje overnemen en Reijgersberg onder controle houden. DeetosSnel/Volhuis krijgt weer iets meer grip op de wedstrijd en kan dan ook weer een 13-11 tussenstand op het bord brengen. KCC/Hijbeko moet gewoon bij de les blijven. Na een schitterende 1-handige doorloper van Nolan den Boer komt KCC/Hijbeko na een genomen time-out terug tot 13-13 met nog een kleine 12 minuten op de klok. Door een onnodige fout aan Capelse zijde komt de thuisploeg weer op voorsprong (14-13). Maar liefst vier invallers hielpen DeetosSnel/Volhuis in eerste instantie ook niet. Tien minuten voor tijd neemt KCC/Hijbeko brutaal voor de tweede keer een voorsprong van de wedstrijd: 14-15. Nu de 14-16 maken en dan zijn de punten tegen koploper DeetosSnel/Volhuis wel erg dichtbij. Jammergenoeg viel de 14-16 niet, maar wel de 15-15. DeetosSnel/Volhuis stelt orde op zaken en scoort nog driemaal waardoor er een, in Dordtse ogen, benauwde overwinning op het bord verschijnt van 18-15.

KCC/Hijbeko speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis. Pas in de laatste 5 minuten zuivere speeltijd kon de thuisploeg pas de overwinning naar zich toetrekken. Een groot compliment hoe KCC/Hijbeko zich heeft gemanifesteerd voor een volgepakte Sportboulevard. DeetosSnel/Volhuis dacht wellicht te gemakkelijk over KCC/Hijbeko, maar de ploeg van Ton van der Laaken heeft laten zien dat de punten pas geincasseersd mogen worden als de wedstrijd is gespeeld. Jammer maar een uitstekend resultaat voor de ploeg van Ton van der Laaken, die nu voor volgende week in ieder geval weet dat er wat te halen valt in de thuiswedstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis. Dit is de inhaalwedstrijd van 4 december 2010 toe het programma wegens de hevige sneeuw werd afgelast. Wellicht kan KCC/Hijbeko volgend weekend wederom zo'n wedstrijd neerzetten en de punten in eigen huis houden. De wedstrijd begint om 20:30 uur in Sporthal Schenkel.

Doelpunten: Wilrik Wassink 5x, Nolan den Boer 4x, Reinier Plantinga en Juliette Wassink ieder 2x, Maaike Snelder en Robin Diepenhorst ieder 1x.