Al eerder is bekend gemaakt dat ons bestuur sinds 2022 een aantal nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar na het aftreden van onze voorzitter Cor van Os, is de rol van voorzitter een aantal weken vacant geweest. Wij zijn erg blij te kunnen melden dat we in Anton van der Heiden een nieuwe voorzitter gevonden hebben. 

Foto AntonAnton is geen onbekende binnen de club en is sinds zijn 5e al lid van De Kapellen. Naast zelf korfballen heeft hij allerlei vrijwilligersfuncties gehad, van trainer tot aKCCie-lid en van TC tot kampleider. “Na een vrijwilligers-sabbatical van een paar jaar heb ik veel zin in de nieuwe uitdaging als voorzitter. KCC/CK Kozijnen is mijn club: mijn vrienden lopen hier rond, ik heb mijn vriendin ontmoet op de club en inmiddels speelt de oudste bij de kangoeroes.” Na een tijdje wat meer aan de zijlijn te hebben gestaan, zijn we blij dat Anton zich weer volledig stort in het vrijwilligersleven van KCC/CK Kozijnen. In het dagelijks leven is de 38-jarige Anton ondernemer en runt hij het familiebedrijf Puka Vastgoed en Projectontwikkeling. Dit bedrijf ontwikkelt hoogwaardige projecten in de regio zoals bedrijvenparken en woningen. 

Hoe kijk je op dit moment tegen de club aan?
In de eerste plaats zijn we een korfbalvereniging, die sport bindt ons allen. Als je daar naar kijkt is het natuurlijk ontzettend spannend om te volgen hoe het eerste zich manifesteert in de Korfballeague. Ik ben blij om weer een hoop publiek in de sporthal te zien en vind het gers dat de vereniging weer tot leven komt na Corona. De selectie is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van de club en met de huidige flow in deze groep is zijn er mogelijkheden om door te groeien tot serieuze uitdager in de Korfballeague. Belangrijk speerpunt binnen KCC is ook altijd geweest dat er voor iedereen die dat wil een geschikt team is om in te korfballen, in de senioren en in de jeugd. Om daar (nog) beter invulling aan te geven is sinds dit jaar de organisatiestructuur van de Technische Commissie gewijzigd, ik ben er van overtuigd dat dit helpt om ons sportaanbod verder te versterken en zo voor alle leden een bruisende club te zijn. Dat bruisen zit natuurlijk niet alleen in het korfbal zelf, maar juist ook in alle activiteiten die we organiseren. Op dat vlak hebben we een naam hoog te houden en dat gaat momenteel uitstekend getuigen de uitverkochte Bounce-Valley activiteit met de jongste jeugd afgelopen zaterdag en de NEON-party na de wedstrijd tegen TOP op 26 maart in onze eigen kantine.

Hoe staan we er voor qua vrijwilligers?
We willen als club van alles en als bestuur hebben we het er vaak over dat we niet alleen ‘op de winkel willen passen’. Dit kan alleen met gemotiveerde vrijwilligers en daar hebben we er gelukkig een heleboel van. We krijgen met een relatief klein aantal mensen ongelofelijk veel voor elkaar en daar ben ik trots op. Tegelijkertijd zien we ook tekorten: commissieleden, trainers, arbiters, barmedewerkers, we kunnen echt nog veel enthousiaste mensen gebruiken. We merken ook dat de pandemie en het feit dat we onze eigen accommodatie niet ten volste kunnen gebruiken grote invloed heeft op de betrokkenheid van onze vrijwilligers en leden. Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we tweede helft veld op dat gebied eindelijk weer het echte clubleven oppakken, op ons eigen veldje, onze eigen kantine en hopelijk zonder beperkingen vanwege Corona, lekker!

Wat zijn verder belangrijke speerpunten komende bestuursperiode?
Een belangrijk thema is het gebruik en behoud van onze thuishal Sporthal Schenkel. Dit is tweeledig: allereerst zijn we als bestuur van mening dat de politiek in Capelle ons onvoldoende kan uitleggen waarom wij afgelopen twee seizoenen nauwelijks gebruik hebben kunnen maken van de sporthal. Tuurlijk is er een periode geweest waarin we ons realiseerden dat de hal nodig was voor vaccinaties en dat dit een noodoplossing was waar we ons bij neer moesten leggen. De huidige situatie is echter anders. De hal wordt nog steeds vastgehouden door de GGD, maar wordt amper gebruikt voor testen en vaccinaties. We zijn dankbaar voor de noodoplossingen die Sportief Capelle heeft georganiseerd, maar trainen in een gymzaaltje of op onmogelijke tijdstippen is niet houdbaar voor onze club en gaat ons leden kosten. Kortom, we gaan er alles aan doen om dit volgend seizoen te voorkomen. Op langere termijn speelt renovatie of sloop/nieuwbouw van de hal. Gelukkig hebben wij via onze contacten binnen de Capelse politiek inmiddels vernomen dat alle politieke partijen voorstander zijn van het behoud van een sporthal op Sportpark Schenkel, logisch want de onmisbaarheid van de hal is afgelopen twee jaar wel duidelijk geworden. De gemeente start binnenkort met een onderzoek naar de toekomst van de hal (https://capelle.ijsselenlekstreek.nl/nieuws/algemeen/305176/onderzoek-naar-toekomst-sporthal-schenkel). Het is spannend welke besluiten er genomen gaan worden door de nieuwe gemeenteraad en wij gaan er alles aan doen om duidelijk te maken dat de sport in Capelle niet zonder Sporthal Schenkel kan.

Wil je verder nog iets kwijt?
Ik niet, maar misschien de lezer van dit stuk wel. Als er ideeën leven of iemand een opmerking kwijt wil, misschien wil iemand wel iets gaan doen als vrijwilligers in de club, maar weet niet zo goed waar te beginnen? Stuur me een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), want misschien kan ik iets voor je betekenen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties