Ledenwerving is het afgelopen jaar een groot aandachtspunt geweest. Met name bij de jongste jeugd was de beperkte aandacht voor ledenwerving in de laatste paar jaar duidelijk zichtbaar in het teruglopende aantal teams. De hernieuwde inspanningen worden nu gelukkig ook zichtbaar in de ledenaantallen. Sinds het begin van het seizoen zijn er al 22 leden bij gekomen, met name jeugdleden. De inspanningen van de commissie is ook zichtbaar in het aantal teams: voor de 2e helft van de veldcompetitie is een extra F-team ingeschreven.
De ledenwerfcommissie heeft ook besloten om het schoolkorfbaltoernooi voor groepen 3 en 4 weer in ere te herstellen. In het verleden is dit altijd een activiteit geweest die tot veel nieuwe leden leidde. Minstens net zo belangrijk is dat meer mensen, basisschoolleerlingen, ouders en leerkrachten, met korfbal in aanraking komen tijdens het toernooi en de voorbereidende trainingen op de scholen. Het organiseren van zo’n toernooi is een hoop regelwerk, en mensen die willen helpen bij de voorbereidingen of op de dag zelf zijn natuurlijk van harte welkom.
Organisatorisch is de commissie nu ook op volledige oorlogssterkte. Edwin Stans heeft de voorzittershamer van de commissie opgepakt. Edwin dank hiervoor.

Begin deze week hebben de senioren en jeugd TCs een demonstratie gehad van Gamebreaker. Gamebreaker is software die het mogelijk maakt om video beelden van wedstrijden en trainingen op een snelle manier te analyseren. Komende weken zal bij andere verenigingen worden gekeken hoe zij dit hulpmiddel gebruiken en wordt nagegaan of de software ook voor KCC/Hijbeko toegevoegde waarde heeft.

Overigens heeft dit stuk iets langer op zich laten wachten dan de bedoeling was. Intentie is om wekelijks op dinsdag een update vanuit het bestuur te geven over wat speelt.

Voornaamste punt uit de bestuursvergadering van afgelopen week is dat we als bestuur vinden dat KCC/Hijbeko een topvereniging moet worden. Een topvereniging ben je alleen als alle zaken binnen de vereniging top zijn georganiseerd. Sinds de fusie heeft KCC/Hijbeko grote stappen genomen, maar we kunnen nog beter worden. Om dat te realiseren zullen we alle commissies, vrijwilligers, etc. de komende weken vragen na te denken wat moet gebeuren. Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen hierin een bijdrage kan leveren. Tijdens de komende oudergesprekken zullen we het onderwerp dan ook bespreken, en begin maart wordt een avond georganiseerd waarop we willen uitleggen wat we nastreven en hoe we dat willen realiseren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties