De eerste wedstrijden zitten erop en het is goed om te constateren dat de meeste gepromoveerde ploegen de punten binnen gehaald hebben en de kopposities hebben ingenomen. We spelen met veel teams in de hoogste klassen, iets waar we best trots op mogen zijn.

Klus en onderhoud
De accommodatie is bijna op orde, er is nog een aantal klussen die op zich laten wachten. Zo zijn we al vier maanden bezig om een telefoon aansluiting te verkrijgen. Mochten er zaken zijn die je constateert waar actie op ondernomen moet worden kun je dit achter de bar in de map  “klus en onderhoud” melden.

Schoonmaak
Het schoonhouden van ons clubhuis wordt door een groep ouders gedaan. Deze dames klagen momenteel steen en been over het gedrag van spelers over het gebruik van muren om (ondanks de aanwezigheid van borstels bij de ingang van de kantine!) schoenen tegen aan te slaan om het zand eraf te krijgen en het achterlaten van zwerfvuil in de kleedkamers. Dit zwerfvuil variërend van dames…. , lege flesjes en zelfs bierglazen wordt niet op prijs gesteld. Het is aan de coaches en aanvoerders om hierop toe te zien en wat het bestuur betreft benoemt ieder team een verantwoordelijke van een andere sekse om er naast de aanvoerder erop toe te zien. Uiteindelijk moeten we hartstikke blij zijn dat ouders de schoonmaak tot zich hebben getrokken, anders zitten we straks tegen die vervelende schoonmaak roosters per team aan te kijken.

BSO
De BSO is dit seizoen nog niet in onze kantine geweest. Hierdoor missen we een grote bron van inkomsten. Dit heeft tot gevolg dat we met zijn allen na moeten denken hoe we een extra financiële impuls aan de vereniging kunnen geven om dit verlies op te vangen.

Kleding
Zoals al langer bekend is hebben we problemen met de levering van de huidige shirts. Besloten is naar een andere leverancier uit te kijken en daarmee in zee te gaan. Tegelijkertijd is het idee ontstaan om vanuit de vereniging de shirts ter beschikking te stellen en hiervoor een  contributieverhoging voor spelende leden van 2 euro per maand te heffen. Hiermee stelt de vereniging ieder spelend lid een wedstrijdshirt in bruikleen dat aan het einde van elk seizoen weer ingeleverd dient te worden.

Voetstukken
Op het veld zijn sinds kort opbergrekken voor voetstukken. Het is noodzakelijk deze opbergrekken te gebruiken. Met name de laatste groep spelers/trainers dienen de voetstukken op te bergen en de velden vrij te maken voor het onderhoud. Er wordt overdag regelmatig machinaal geveegd en geborsteld en dat kan alleen als de velden vrij zijn van obstakels.

G-coördinatie
Ger den Ouden heeft de handschoen opgepakt en zal de operationele zaken rond de G gaan coördineren. De contacten naar de DSW gaan via Sylvia die ook het wedstrijdsecretariaat erbij neemt. Ada Houwerzijl heeft de laatste jaren deze taken op zich genomen en is helaas gestopt. Ada heeft wel de overgang begeleid en we danken Ada van harte voor de getoonde inzet.

Scheidsrechterszaken
De scheidsrechters-coördinator externe wedstrijden is een groot probleem. Tot nu toe is niemand bereid deze taak op zich te nemen. Niet alleen slaan we hiermee een slecht figuur naar de bond, we zijn het zelfs verplicht en het geeft weinig vertrouwen c.q. support naar onze externe scheidsrechters.  Zo is ook het aantal scheidsrechters dat we nodig hebben niet voldoende om de wedstrijden te fluiten die we toegewezen krijgen. Het is natuurlijk geweldig dat we met drie teams in de zaal met schotklok gaan spelen. Maar dit betekent ook dat we meer wedstrijden met grensrechters gaan spelen en het aantal te fluiten wedstrijden neemt hierdoor drastisch toe. Neem daarbij het aantal wedstrijden dat verplicht wordt om te beoordelen en we hebben een mega groot (ook financieel) probleem.

Het bestuur heeft besloten het beleidsplan opleiding scheidsrechters te omarmen, waarbij een aantal punten in werking gesteld worden:
- Alle leden worden, in het jaar waarin ze 16 jaar worden, verplicht om onder begeleiding een aantal wedstrijden te fluiten en de Basisopleiding B te volgen. Degenen die ook trainer/coach zijn behoeven alleen de Basisopleiding B te volgen. Voor selectiespelers A of B, die weigeren de Basisopleiding B te volgen, zal dit gevolgen hebben voor de selectie.
- In het seizoen 2011/2012 worden senioren, die nog geen vrijwilligerstaken verrichten (buiten de verplichte taken), ingepland om enkele wedstrijden te fluiten en verplicht de Basisopleiding B te volgen.
- Indien er nog steeds een tekort aan (vereniging)scheidsrechters is zal dit zo nodig worden aangevuld met de eis dat per senioren- of A-jeugdteam minimaal twee scheidsrechters worden geleverd. Deze maatregel komt voort uit de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle teams om ook scheidsrechters te leveren

Dus geef je op voor de eerstvolgende scheidsrechters cursus en help voorkomen dat we straks een boete kunnen verwachten van ca. 75 euro per wedstrijd. Dit bedrag is substantieel hoger dan de reserve 4e klasse dat via het district zuidwest gecoördineerd wordt. Lukt het alsnog niet om voldoende scheidsrechters te leveren, dan zijn we genoodzaakt een competitieteam terug te trekken en of te laten degraderen. Dat is ons inzien het laatste wat we als vereniging moeten en willen doen!

Schotklok
Voor de schotklok zoeken we ook nog steeds naar extra personen die zich op wil geven voor de cursus. Inmiddels hebben Edith, Chrysta en Joost zich opgegeven, maar dat is met de huidige groep die we al hadden niet genoeg om alle wedstrijden te voorzien van een compleet team.
Dus: “Wil jij in de zaal vooraan zitten”? Het komend zaalseizoen speelt KCC/Hijbeko met de selectie in de hoofdklasse. Daarnaast is de A1 ook gepromoveerd naar de hoofdklasse en gaan alle drie (welke?) de teams met schotklok spelen. Om de gang van zaken met de schotklok in goede banen te laten verlopen zijn er per wedstrijd drie personen voor de jurytafel nodig. Te weten een juryvoorzitter, een schotklok-bediener en de tijdwaarnemer. Wil jij een bijdrage leveren aan het komend zaalseizoen geef je dan op bij Jan van der Steen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opleiding (cursus) wordt gehouden op woensdag 5 oktober bij PKC te Papendrecht. De avond start om 19:30 uur en eindigt om 21:30 uur. We hebben jullie keihard nodig, want zonder gecertificeerde leden geen hoofdklasse korfbal in Capelle! 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 mei 2024 tegen Fiks 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties