Midden in de schoolvakantie, vrijdag 29 april, kwamen de darters van KCC/Hijbeko weer in actie. Van de opkomst werd niet veel verwacht, mede door die vakanties. Toch werden weer 11 deelnemers ingeschreven. Marcel van Vliet won ook deze avond, maar ervoer behoorlijke druk van Olaf Ullersma, die uiteindelijk op slechts 1 puntje minder eindigde.

Nog steeds in de oude vertrouwde kantine werden vrijdag 29 april weer dartpijlen gegooid. We konden, ondanks de vakantie, weer 11 deelnemers noteren. Zelfs twee nieuwe namen konden aan de deelnemerslijst worden toegevoegd. De bardienst was weer in handen van Gert Reijm, dus we konden weer beginnen. Maar.... dan moet je wel de dartborden vinden. Steeds meer spullen verhuizen naar het nieuwe clubhuis. Gelukkig werden onze dartborden na enig zoeken gevonden onder een dikke stapel doeken en oude kleding en konden we echt van start.

501
11 is best een rot aantal. Je kunt het moeilijk verdelen. We besloten daarom maar 2 poules van 4 en een poule van 3 te maken voor de eerste ronde. In 1 spel moest je 'vlammen' om een bij de goede plaatsing in de tweede ronde te af te dwingen. Dat lukte niet iedereen even makkelijk, de dieseltjes zullen we maar zeggen. Stephan Mosheuivel, Peter van Dieren en Olaf Ullersma wisten zich wel op het finalebord te spelen en werden daar respectievelijk nummer 1, 2 en drie van dit spel.

Halve it
Voor Halve it gebruikten we alle vier de borden. Hier bleek wederom dat toch echt de laatste paar worpen de meest belangrijke zijn. En de laatste worp, waarin precies 41 punten gegooid moet worden, de allerbelangrijkste. Olaf Ullersma werd eerste, echter gedeeld met.... Gert Jan van Dieren. Ja, echt waar! Marcel van Vliet maakte de top drie compleet.

Follow the Leader
Voor Follow the Leader verdeelden we de groep over twee borden. Zeer opvallend was de loting, verricht door Guido; alle sterkere spelers waren bij elkaar geloot. Marcel van Vliet herstelde zich en pakte de eerste plaats. Marcel den Ouden werd tweede, net voor Olaf Ullersma.

Klokje rond
Omdat er ook enkele minder geoefende spelers mee deden, werd het Klokje rond op de singles gespeeld. Voor sommigen een makkie en voor anderen een uitdaging dus. Marcel van Vliet had er in ieder geval geen enkele moeite mee en had de minste pijlen nodig om tot de bull te komen. Marcel den Ouden en Olaf Ullersma deelden de tweede plek in dit spel.

Avondscore
Het laatste spel werd al rekenend gegooid. Marcel van Vliet hield het hoofd koel en werd door het laatste spel te winnen ook avondwinnaar. Olaf Ullersma moest, op 1 punt afstand, genoegen nemen met een tweede plek. Op enige afstand volgde Marcel den Ouden met zijn derde plaats.

De avondscore van alle deelnemers vind je hieronder.

Eindstand 29 april 2011

Plaats
 Deelnemer 
 501   Halve it   Follow the Leader   Klokje rond  Totaal 
1 Marcel van Vliet 8 9 11 11 39
2 Olaf Ullersma 9 10.5 9 9.5 38
3 Marcel den Ouden 7 4 10 9.5 30.5
4 Gert Jan van Dieren 6 10.5 8 4 28.5
5 Peter van Dieren 10 7 4 5.5 26.5
6 Stephan Mosheuvel 11 2 5 7 25
7 Guido Molendijk 2 6 7 8 23
8 Gerard Reijm 5 8 2 5.5 20.5
9 Martina Volders 3 3 5 3 15
10 Daphne Leeuwenstein 4 5 3 2 14
11 Eelco van der Staaij 1 1 1 1 4

Tussenstand dartcompetitie
We zijn inmiddels bij de negende avond aan beland. Omdat de beste 8 avonden tellen gaan we de nodige verschuivingen zien in de tussenstand voor onze jaarcompetitie. Vooral de mensen die een avond gemist hebben kunnen hun scores nog opkrikken. Als je nog geen enkele avond hebt gemist moet je in ieder geval beter scoren dan je slechtste avond om nog punten bij te kunnen schrijven. Marcel van Vliet heeft echter dusdanige scores behaald dat hij dit seizoen niet meer in te halen is. Voor de tweede plaats wordt nog geknokt. Guido Molendijk bezet die nu naar wordt belaagd door Olaf Ullersma. Peter van Dieren, Gerard Reijm en Stephan Mosheuvel maken in theorie nog aanspraak op een top drie notering.

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties