Afgelopen zaterdag speelde KCC/Hijbeko A3 tegen concurrent Bolnes A1. Evenveel punten allen een veel lager doelsaldo.
Ook deze thuiswedstrijd speelden we weer heel vroeg. Om 09.00 uur klonk het eerste fluitsignaal van de dag en dat was voor ons. In de voorbespreking de eerste aanvlal op het hart gedrukt dat ze gelijk moesten scoren. Rustig een aanval opzetten, want de eerste 4 wedstrijden begonnen we steeds me een 1 of 2-0 achterstand. Dit hadden ze goed in hun oren geknoopt want binnen 30 seconden lag de 1-0 erin en zelfs binnen de minuut de 2-0.
Bolnes was of niet wakker of kon gewoon niet verdedigen.
De tweede aanval zette de score door zodat met leuk korfbal en mooie acties de ruststand kwam op 11-3.
Dus comfortabel gingen we de rust in. Meestal spelen wij in de tweede helft beter, dus dat beloofde nog wat.
Maar dat liep anders.
 In de tweede helft lukte het allemaal niet meer zoals we gewend waren. Er werden spelers gewisseld omdat ze in een andere wedstrijd nog nodig waren en Rens raakte geblesserd. En dan zie je dat je met de invallers anders gaat spelen.
Ze deden het overigens naar behoren, maar de score bleef heel lang uit. Ik denk dat het wel een minuut of20 duurde voordat de bal weer door de korf ging. Frustraties bij de verdediging, want die wilde natuurlijk ook nog wel eventjes aanvallen. Maar wij als coaches waren blij met deze verdediging,  want zij lieten ook niets door. Complimenten voor hun!!

Na 70 minuten korfballen was de eindstand 16-5 geworden. Een goeie eerste helft en een matige 2e helft bracht ons toch weer 2 punten in het laatje.
Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen DKC A1 uit Delft en dan gaan we de zaal weer in.

Bedankt alle toeschouwers, die weer vroeg hun bed uit gekomen waren en bedankt weer de invallers Marcel, Thom en Nienke.

A1 ligt op koers, gefeliciteerd. De A2 heeft een mooie en goeie pot gespeeld tegen de nummer 1 en maar met 8-11 verloren, complimenten daarvoor.

Statistiek: Nick en Wouter 5x,  Simone 2x, Sofie, Frans, Heleen en Rens allen 1x.