KCC/SO natural E2, een mooi team met veel verschillende eigenschappen, een mix tussen E 1e jaars en E 2e jaars. Een team met twee fanatieke coaches. Hoe verliep het veldseizoen voor dit team? Martin van Dieren schreef een uitgebreid verslag.

1e wedstrijd uit tegen Korbis E2
We verloren deze wedstrijd met ruime cijfers. In deze wedstrijd zag je duidelijk dat de tegenstander al een stuk verder was dan wij. Wij moesten nog goed aan elkaar wennen en voor sommige spelers was dit de eerste serieuze wedstrijd en/of speelden ze vorig jaar nog in de F, waar sommige regeltjes nog wat soepeler zijn. Ondanks deze ruime nederlaag, zag je gaandeweg in de wedstrijd wel dat het steeds beter ging, zeker als de coaches uitleg gaven tijdens de rustmomenten (elke 10 minuten en de rust, dus per kwartwedstrijd). Na het 1e kwart stonden we met 6-0 achter, in het 2e kwart wisten we dit al te beperken en kon de tegenstander er nog maar 4 scores bijschrijven (10-0). We maakte minder verdedigende fouten t.o.v. het eerste kwart, wat resulteerde in minder tegendoelpunten. Na rust begonnen we aan het 3e kwart en deze wisten we eigenlijk te winnen met 2-1 (11-2), doordat de aanwijzingen nog beter werden opgepakt. Het 4e kwart verloren we uiteindelijk met 3-0, waardoor de eind stand 14-2 werd. Wedstrijd dus snel vergeten, maar de positieve lijn die erin zat wel meenemen.

2e wedstrijd thuis tegen IJsselvogels E3
Deze wedstrijd ging gelijk op met over en weer kansen, waarbij IJsselvogels uiteindelijk wist te scoren. Echter deze wedstrijd werd al na 15 minuten in de eerste helft gestaakt vanwege het onweer. De bliksem en de donder waren toch echt binnen 6 tellen, waarbij dus de wedstrijd gestaakt MOEST worden. Vreemd voor kinderen was het wel om te zien dat andere scheidsrechters wel besloten om door te spelen.

3e wedstrijd thuis tegen Vriendenschaar E2
Deze wedstrijd ging gelijkop, waarbij er ook lekker veel werd gescoord. We kwamen in het 1e kwart eerst achter, maar wisten dit snel om te buigen in een voorsprong (2-1). In het 2e kwart bouwden we de voorsprong eerst uit, maar wist de tegenstander gelijk te komen. Snel daarna pakten we weer de voorsprong, maar de tegenstander wist voor rust weer gelijk te komen en gingen we rusten met een 4-4 stand. Het 3e kwart begon met het stuivertje wisselen waar we eerst achter kwamen, daarna weer gelijk kwamen om vervolgens de voorsprong te pakken. Even wisten we deze score te vergroten naar 2 verschil, maar net voor de verplichte 10 minuten-time-out wist Vriendenschaar dit gat te verkleinen (7-6). In het 4e kwart kwam Vriendenschaar al snel gelijk, maar even later pakten wij toch weer de voorsprong. Deze voorsprong was van korte duur, doordat de gelijkmaker werd gescoord. Hierna wist Vriendenschaar nog 3 keer te scoren en lukte ons dit niet meer, terwijl de kansen er wel waren. We verloren uiteindelijk in een leuke doelpuntrijke wedstrijd met 8-11, waar meer in had kunnen zitten en misschien wel gelijk had moeten eindigen, gezien het spelbeeld.

4e wedstrijd uit tegen Vriendenschaar E2
Deze werd afgelast vanwege de vele regenval en het veld hierdoor onbespeelbaar was.

5e wedstrijd thuis tegen Korbis E2
Ook deze wedstrijd verloren we met ruimte cijfers van deze sterke tegenstander, maar nu wisten we het verschil in score te verkleinen. De fouten die we in de eerste wedstrijd tegen ze maakten, werden nu minder vaak gemaakt, maar je zag wel dat de tegenstander in hun korfbalontwikkeling verder is. Zij wisten nu op andere wijze tot scoren te komen, zoals doorloopballen. Verdedigend zal hier nog meer aandacht moeten worden gegeven, maar dit hadden ze nog niet echt als oefenthema gehad. In het 1e kwart leek de tegenstander dan ook als een speer te gaan en kwam zo snel op een 0-4 voorsprong. Het 2e kwart wisten we uiteindelijk gelijk te spelen met 2-2 door 2 sores op rij, voor rust gooide de tegenstander er nog 1 bij en gingen we rusten met 2-6, wat natuurlijk beter is dan de 10-0 in de vorige wedstrijd tegen Korbis. Na rust wisten we in de 3e kwart al snel 1 erbij te scoren, maar de tegenstander antwoordde snel en wist met 2 scores de voorsprong te vergroten (3-8). In het 4e kwart wisten wij, ondanks enkele kansen, niet meer te scoren en gooide de tegenstander er nog 4 bij. We verloren uiteindelijk met 3-12. Deze wedstrijd werd al beter verdedigd, waardoor we minder doelpunten tegen kregen, waardoor de tegenstander op zoek moest naar echte eigen gecreëerde kansen. Ook wisten wij zelf tegen deze tegenstander meer kansen te creëren dan de vorige keer en uiteindelijk ook een doelpunt meer te scoren. Ook nu weer zagen we dat we verder in de ontwikkeling stappen hebben gemaakt.

6e wedstrijd uit tegen IJsselvogels E3
In het 1e kwart wisten wij als eerste te scoren, maar maakte IJsselvogels de gelijkmaker (1-1). In het 2e kwart wisten wij weer als eerste te scoren en kregen we geen doelpunt tegen in dit kwart en gingen we met een voorsprong de rust in (1-2). Ook in het 3e kwart scoorden we weer als 1e en namen we een grotere voorsprong, maar IJsselvogels verkleinde al vrij snel deze voorsprong weer naar 1 verschil in dit kwart (2-3). In het 4e kwart wist IJsselvogels als 1e te scoren en daarmee kwamen ze gelijk. Uiteindelijk scoorde IJsselvogels nog een keer, wat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek te zijn (4-3). Gezien de wedstijd had deze 2 winnaars verdient, maar helaas kan er maar 1 de winnaar zijn en dat waren wij helaas niet, maar ondanks dat was er goed gespeeld en hebben we goede kansen gehad. Sommige spelers kregen als beloning een bezoek bij een bekende Fastfoodketen (MMMMMM wat lekker).

Inhalen van de gestaakte thuiswedstrijd tegen IJsselvogels E3
Gezien het resultaat van de week ervoor tegen deze zelfde tegenstander, zou dit een veelbelovende wedstrijd moeten worden. De coaches zelf konden niet aanwezig zijn (Anne, eigen wedstrijd en Martin, familievakantie) en werden hiervoor uit de brand geholpen door de dames Voordendag (waarvoor onze dank). De invallende coaches zijn voor de kinderen geen onbekende, omdat de gehele E met elkaar traint, waardoor de coaches dus ook deze kinderen kennen en weten wat ze moeten kunnen. Ook hadden we voor het eerst afzeggingen van spelers (ook op vakantie) en hiervoor hadden we een invaller uit de D (is eigenlijk nog een E-speler) en een nieuwe heer deed mee. Ook nu weer bleek het een spannende gelijkopgaande wedstrijd te zijn met aardig wat doelpunten, waarbij dit keer KCC/SO natural aan het langste eind trok. Eindelijk wisten we de eerste overwinning neer te zetten, 8-7 winst. De nieuwe heer speelde zijn 1e echte wedstrijd en heeft dit goed gedaan. Ook werden in deze wedstrijd een aantal goede doorloopballen genomen. Ook nu weer zag je een stijgende lijn in de korfbalontwikkeling en konden wij tevreden dit nieuws vernemen.

Inhalen van de afgelaste uitwedstrijd tegen Vriendenschaar E2
Op deze zaterdag waren wij de enigen die nog een wedstrijd buiten mochten spelen. Bovendien was de lat door de invallende coaches voor ons gelijk hoog gelegd, wisten wij met een overwinning thuis te komen? Ondanks dat het nog vakantie was, was iedereen er weer gewoon bij (compliment aan de spelers/ouders, omdat iedereen er bijna elke wedstijd bij was of waren geweest als deze gewoon gespeeld waren op de geplande datum). Het eerste kwart wisten wij al vrij snel een voorsprong te nemen, echter dit was van korte duur, de tegenstander scoorde de gelijkmaker en even later kwamen zij op voorsprong. Voordat het 1e kwart was afgelopen wisten we weer gelijk te komen (2-2). Het 2e kwart was qua score een exacte kopie van het 1e kwart. KCC/SO natural op voorsprong, gelijk, Vriendenschaar op voorsprong en weer gelijk. Ruststand 4-4. Deze ruststand is ook exact dezelfde ruststand als in de thuiswedstrijd tegen hen, dus dat beloofd dan wat voor de 2e helft met hopelijk dit keer een goed vervolg voor KCC/SO natural. Het 3e kwart van KCC/SO natural was een zeer goed kwart, want we wisten 4 keer te scoren en de tegenstander geen enkele keer (4-8). Het 4e kwart wisten ondanks de goede kansen, beide ploegen niet meer te scoren en daarmee kwam de eindstand uit op een 4-8 overwinning voor ons en hebben we de hoog gelegde lat gehaald. Ook nu weer werd er beter verdedigd dan in de voorgaande wedstrijden en wisten we meer aan onze tegenstanders te blijven kleven met hierdoor vele onderscheppingen. Ook creëerden we veel goede kansen, waaronder ook nu weer de moeilijke doorloopballen. Ook in deze wedstrijd kwamen er puntjes naar voren die nog verbeterd moeten worden en daar zullen we de komende tijd in de zaal aan gaan werken. Na de wedstrijd mochten we onze zangtalenten laten horen en ontvingen we een traktatie, Mairo nog van harte gefeliciteerd, met deze overwinning heb jij een mooi verjaardagscadeau gehad.

Wij als trainers/coaches kunnen terugzien op een goede eerste helft veld, waarbij zichtbaar de kids zich hebben ontwikkeld en wij hier zeer tevreden mee zijn en wij hopen dat we deze lijn in de zaal mogen voortzetten met deze groep en hopelijk ook met veel nieuwe kids.