Net als ieder jaar werd er bij KCC/SO natural een schoolkorfbaltoernooi gehouden, waarin de Capelse jeugd niet alleen streed om de felbegeerde beker, maar vooral veel plezier beleefde aan een of twee mooie korfbalmiddagen. Afgelopen woensdag kwamen de winnaars van de voorronden nogmaals naar Sportpark Schenkel voor de finaledag, waarin De Fontein (groep 5 en 6) en de Tweemaster (groep 7) de eerste plaats grepen.

Uiteraard werden ook dit jaar de voorrondes gespeeld en mooi is om te zien hoeveel enthousiasme en fanatisme de kinderen uitstraalden. Ook al haalde een aantal teams de finale niet, konden ook zij terugkijken op een mooie dag. De Capelse Schoolvereniging (met drie teams (!) ), De Fontein (2 teams), de Triangel, de Tweemaster en OBS West wisten de finales wel te bereiken en begonnen met hoge verwachtingen aan het toernooi.

Groepen 5 en 6
Bij de groepen 5 en 6 begonnen De Fontein en De Triangel aan de finaleronde en zij zetten in de openingswedstrijd meteen de toon. Uiteindelijk wist De Fontein met een 5-4 zege net aan het langste eind te trekken. De wedstrijd tussen CSV 2 en West ging ook redelijk gelijk op, waarna het toch CSV was die de eerste punten binnenhaalde (5-3). Diezelfde ploeg had in de ronde erna aan De Fontein een zware kluif, en die wedstrijd eindigde dan ook in een 7-0 zege voor de Fontein. Deze ploeg wist ook de laatste ronde te winnen (5-1 zege tegen West), waardoor het De Fontein was, dat er met de eerste plaats vandoor ging. De Triangel ging er met de tweede plaats vandoor, nadat het wel wist te winnen van CSV 2 en West. Laatstgenoemde twee ploegen eindigde respectievelijk derde en vierde.

Eindstand: 1. De Fontein (9 ptn), 2. De Triangel (6 ptn), 3. CSV 2 (3 ptn) 4. West (0 ptn).

Groepen 7
Bij de groepen 7 schopten liefst 2 CSV-teams het tot de finale en zij beten in de eerste twee wedstrijden meteen het spits af. Zij verloren hun eerste twee wedstrijden echter, maar speelden in de tweede wedstrijd tegen elkaar (2-2). De ontmoeting tussen De Fontein en De Tweemaster werd gewonnen door de 'uitploeg' (1-3), en diezelfde ploeg stelde in de laatste ronde de eindzege veilig door te winnen van CSV 2. De Fontein wist de tweede plaats te bemachtigen door te winnen van het andere CSV.

Eindstand: 1. De Tweemaster (9 ptn). 2. De Fontein (6 ptn). 3 CSV 1 ( 1 ptn). 4. CSV 2 (1 ptn)

Alle ploegen gingen met een mooie beker en medailles naar huis, en voor de winnaars stond nog een mooie verrassing te wachten: zij hebben een cheque ontvangen waarmee zij naar een Korfbal League-wedstrijd van KCC/SO natural mogen.

Al met al kunnen we weer terugkijken naar drie meer dan geslaagde weken, waarin we weer veel sportiviteit en fanatisme gezien hebben. Wat is het mooi hoe de teams zich in korte tijd uitstekend hebben ontwikkeld, en vooral in de finale konden wij genieten van een aantal prachtige acties. Wij willen via deze weg nogmaals alle spelers, begeleiders, supporters, scheidsrechters, vrijwilligers en organisatie bedanken voor dit fantastische toernooi. En hopelijk zien we velen van jullie snel terug op onze velden, want talent liep er de afgelopen woensdagen zeker rond!

Jelle Postma was op het toernooi aanwezig en maakte foto's van de wedstrijden. Klik hier voor alle foto's.